باید نظام جدی پیگیری و هماهنگی طراحی شود

صدا و سیما دوشنبه 01 اردیبهشت 1404 - 15:47
معاون اول رئیس‌ جمهور در نشست با «مدیران کل حوزه وزارتی وزارتخانه‌ها و حوزه ریاست دستگاه‌های اجرایی» به رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر پیگیری مصوبات اشاره کرد و گفت: باید نظام جدی پیگیری و هماهنگی را طراحی کرد.

باید نظام جدی پیگیری و هماهنگی طراحی شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که صبح امروز در «سالن شهید بهشتی» ریاست جمهوری برگزار شد، معاون اول رئیس‌ جمهور با گرامیداشت روز «سعدی» شاعر بزرگ ایران زمین گفت: افتخار می‌کنم که در چنین روزی و در نخستین روز ماه دوم بهار با مدیران راهبردی دستگاه‌ها دیدار می‌کنم و امیدوارم که بتوانیم در سال جدید با تلاش، مجاهدت و جدیت بیشتری در خدمت نظام باشیم.

محمدرضا عارف در شروع سخنان خود در این جلسه، به ضرورت برگزاری نشست با مدیران کل حوزه وزارتی وزارتخانه‌ها و حوزه ریاست دستگاه‌های اجرایی پرداخت و خطاب به حاضران گفت: در این مقطع که برای ساماندهی و حل مشکلات، در مواردی «سیاست‌های ضربتی و مقطعی» داریم، ایجاد ارتباط بیشتر با روسای دفاتر دستگاه‌های اجرایی برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد.
 
معاون اول رئیس جمهور افزود: اگر چه مبنای کار دولت، برنامه هفتم توسعه و برنامه‌مداری است، اما در میانه برنامه‌ها ممکن است اولویت‌های مقعطی داشته باشیم که اگر انسجام و هماهنگی باشد کار به درستی انجام می‌شود.
 
وی در ادامه با بیان اینکه در سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها قائم‌مقام داشتند که بر طبق آن شیوه، نقش وزیر، در امور داخلی وزارتخانه برعهده قائم مقام بود گفت:، اما با تفسیر شورای نگهبان که مسئولیت قابل تفویض نیست این عنوان حذف شد و به صورتی نانوشته بر عهده رؤسای دفتر قرار گرفت که برخی از وزرا بر آن نام مشاور می‌گذارند، اما واقعیت این است که نقش روسای دفاتر نقشی موثر و کلیدی است.
 
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در دوره هایی، رئیس دفتر نقش هماهنگ‌کننده دفتر وزیر را داشت، اما امروز به مراتب نقشی بالاتر و مهم‌تر دارد.
 
معاون اول رئیس جمهور افزود: واقعیت این است که ما در هر وزارتخانه دو وزیر داریم وزیری که وزیر خارج از وزارتخانه است و کسی که مسئولیت وزیر را در داخل دستگاه به عهده می‌گیرد که دومی، شما هستید و این نقشی است که ما آن باور داریم و معتقدیم که نقش شما فقط نقش هماهنگی و پیگیری صرف نیست و این در حالی است که ما در پیگیری هم با مشکلاتی رو‌به‌رو هستیم و این همان نکته‌ای است که مقام معظم رهبری در جلسه مسئولان سه قوه تاکید کردند که «تنها تصمیمات و برنامه‌های خوب کفایت نمی‌کند مشکل ما پیگیری است» که در این بخش هم نقش مهمی برعهده شماست، شما باید نظام جدی پیگیری و هماهنگی را طراحی کنید.
 
برای «وفاق» تلاش کنید
 
معاون اول رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: راهبرد دولت چهاردهم «وفاق ملی»، هماهنگی و تفاهم با دستگاهاست و بحمدالله نتیجه‌اش تفاهم خوب با قوه قضائیه و سایر دستگاه هاست، ما معتقدیم که تمام مسائل باید در فضایی صمیمی و خوب حل شود، این فضا اگر تنها در چارچوب ساختمان پاستور باشد و وقتی به دستگاه‌ها رسید مثل سابق باشد که با کوچکترین مشکلی، دستگاه‌ها از یکدیگر گلایه کنند کارپیش نمی‌رود.
 
وی با تأکید بر اینکه اختلاف بین دستگاه‌ها باید در چارچوب وفاق و تفاهم حل شود، ادامه داد: مسئول همه امور وزارتخانه وزیر است و وزیر در دستگاه خودش تقسیم کار می‌کند، آن فردی که فراتر از هماهنگی، باید وظیفه بررسی پیشرفت، بهره‌وری و پیگیری امور را دارد روسای دفاتر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها هستند.
 
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: بخشنامه‌ها و مقرره‌های مختلفی در دولت داریم و این وظیفه شماست که برای پیگیری آنها تلاش کنید. شما باید مشکلات را بگویید و ما متکلم وحده نباشیم، شما نه تنها باید درباره دستگاهی که در آن فعالیت می‌کنید نظر بدهید بلکه این وظیفه را دارید که درباره دستگاه‌هایی که نقش محوری دارند هم نظر بدهید.
 
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه پاسخگویی به موقع و دقیق به مکاتبات و ماموریت‌های ابلاغی دولت را از وظایف مهم روسای دفتر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: اگر پاسخی به مکاتبات از معاونت‌ها و بخش‌ها به دستتان می‌رسد تا خودتان در آن مورد اقناع نشده‌اید آن را به دولت نفرستید، چون آغازگر پروسه‌ای طولانی و وقت‌گیر است که آخرش هم به نتیجه نمی‌رسد.
 
معاون اول رئیس جمهور در ادامه، عدم دقت در پاسخگویی را باعث مشکلات بسیاری در بخش‌های مختلف دانست و گفت: در خصوص مصوبات دولتی اگر چه ما ضرب العجل کوتاه مدت نمی‌گذاریم، اما شما باید با دقت و جدیت پیگیری کنید و این تکلیف تمام سال است و شما باید با برنامه زمان‌بندی شده پیگیری کنید، مبنای قطعی شما باید این باشد که مصوبات با دقت اجرا شود.
 
وی با بیان اینکه، شما باید اطلاعات دقیق، جامع و کافی را برای وزرا در حوزه‌های مختلف آماده کنید تا آنها در کمیسیون‌ها بتوانند اشراف کاملی داشته باشند، تعامل سازنده و هدفمند باسایر دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و نهاد‌های حاکمیتی را از جمله ماموریت‌های مهم روسای دفتر دانست و گفت: کشاندن اختلاف دستگاه‌ها به فضای رسانه‌ای ممنوع است و مسائل و مشکلات باید با گفت‌و‌گو حل شود، چه ایرادی دارد که برای حل مشکل بین دو وزارتخانه، مسئولانش با هم بنشینید و در فضایی صمیمانه حرف بزنند.
 
معاون اول رئیس جمهور درباره شیوه نظام‌مند گزارش‌دهی نیز گفت: ما عملکرد وزارتخانه‌ها را به دقت بررسی می‌کنیم هدفمان هم اصلاح است، اما شما باید در زمینه گزارش‌دهی، سنجیده عمل کنید تا گزارش‎های مربوط به مجلس محترم و نهاد‌های نظارتی با دقت تهیه شود، گزارش عملکرد‌های زیرمجموعه‌های شما باید دقیق باشد که دولت هم بتواند مجموعه گزارش عملکرد‌های خود را ارائه بدهد.
 
ساز و کار ارتباط با رسانه‌ها و مردم
 
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر لزوم ارتباط مناسب و مستمر با مردم و رسانه‌ها گفت: باید بحث‌های رسانه‌ای و گزارش‌دهی را بسیار جدی تلقی کنید، البته صرف اینکه درباره عملکرد‌های خوب دستگاه خود گزارش بدهید کفایت نمی‌کند، ما درباره گزارش عملکرد‌های خوب سایر دستگاه‌ها نیز مسئولیم، ما باید به مردم با گفتن واقعیت‌ها امید بدهیم و آنها را دلگرم کنید.
 
تربیت نیروی جوان
 
عارف در ادامه بر ضرورت استفاده از ظرفیت جوانان نخبه در بدنه دولت تأکید کرد و گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در نخستین دیدار با ایشان، تربیت نیروی انسانی جوان بود که خلاء برجسته و شاخصی در دستگاه‌هاست، ما در دهه ۸۰ هم که نیرو‌های تربیت شده در دهه ۵۰ از دستگاه‌ها بازنشسته شدند با چنین مشکلی رو‌به‌رو شدیم و اکنون هم تقریبا با بازنشستگی نیرو‌های کارآمد و با انگیزه‌ای که ابتدای انقلاب جذب شدند رو‌به‌رو هستیم و مقام معظم رهبری تربیت صد مدیر شایسته را مطرح کردند که در دولت مسئولیت آن بر عهده سازمان امور اداری و استخدامی قرار گرفته و تاکید کرده‌ایم که افرادی بدون وابستگی سیاسی جذب شوند و شما هم در وزارتخانه‌ها و دستگا‌های اجرایی خودتان پای کار بیایید و دانشجویان ممتاز دانشگاه‌ها را جذب کنید تا در سال‌های آینده مثلا ده هزار نیروی متخصص در دولت داشته باشیم، ممکن است سی درصد از آنها هم بروند، اما ۷۰ درصد نیروی خوب و کارآزموده داریم، برای این منظور از بنگاه‌های بزرگ وابسته به دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها کمک بگیرید.
 
انسجام در داخل دستگاه‌ها
 
معاون اول رئیس جمهور در ادامه انسجام بخشی در داخل دستگاه‌ها را از دیگر وظایف مهم روسای دفاتر عنوان کرده و گفت: ایجاد انسجام و هماهنگی و پاسخگو کردن بخش‌های مختلف وزارتخانه و دستگاه برعهده شماست، یکی از راه‌های پاسخگو کردن هم برگزاری شورای معاونین است، آنها را فعال‌تر کنید تا دستگاه رو به جلو حرکت کند، هدف همه ما ارتقاء کارآمدی دولت و پاسخگویی به مطالبات به حق مردم است و اگر انسجام داشته باشیم حتما موفق می‌شویم.
 
معاون اول رئیس‌ جمهور در ادامه به تصویب بودجه به عنوان یکی از موارد خوب انسجام و هماهنگی بین دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت تعامل خوب دستگاه‌ها و فضای صمیمی و یکپارچگی باعث شد که بودجه سنواتی در کمترین زمانی که تا کنون سابقه نداشته است تصویب شود و دستگاه‌ها برای بودجه با هم رقابت نکنند چرا که می‌دانستند که اگر صد هزار تومان بیشتر بودجه بگیرند باید از بودجه دستگاه دیگری برداشته شود، برای تصویب بودجه هماهنگی خوبی هم با مجلس محترم صورت گرفت و وزرا با برنامه به مجلس آمدند.
 
گفتنی است در این نشست، مدیران کل حوزه وزارتی وزارتخانه‌ها و حوزه ریاست دستگاه‌های اجرایی به بیان پیشنهادات خود برای کارآمدتر کردن فعالیت‌های دولت مطرح کردند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.