نصب سامانه سیپاد در ۱۱۰ هزار ناوگان درون شهری

صدا و سیما دوشنبه 01 اردیبهشت 1404 - 16:52
معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری و دهیاری کشور گفت: ۳۲۰ هزار ناوگان دیزلی درکشور وجوددارد که از این تعداد ۱۱۰ هزار ناوگان به سامانه سیپاد مجهز است.

نصب سامانه سیپاد در ۱۱۰ هزار ناوگان درون شهری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداسیما، در میز اقتصاد امروز به موضوع سپهتن و سیپاد با حضور حسن مومنی جانشین پلیس راهور فراجا، مصطفی نخعی عضو کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، سید سجاد انوشه  معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و فرهاد مهریاری مدیر کل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این برنامه حسن مومنی جانشین پلیس راهور فراجا گفت:بحث مطالعاتی و پژوهشی این سامانه از سال ۹۱ آغاز شد و در ابتدا بحث ایمنی کنترل و نظارت بر خودرو‌های حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس مطرح بود، پس از پیگیری‌های متعدد در سال ۹۵ برای ۱۵ هزار دستگاه اتوبوس عملیاتی و اجرایی شد.

وی ادامه داد: این سامانه تا سال ۹۸ به کار خود ادامه داد و ما از این سال رضایت کامل بر نظارت اتوبوس‌ها داشتیم، از سال ۹۸ اجرای این سامانه با برخی از مشکلات رو‌به‌رو بوده که در تلاش برای رفع آن  در حال انجام است. این سامانه کاملا بومی و نیاز‌های ما را در خصوص کنترل اتوبوس‌ها کاملا محیا می‌کرد.

مومنی تصریح کرد:در طول سه سال اجرای این سامانه شاهد کنترل تصادفات چشم گیر اتوبوس‌های برون شهری بوده‌ایم به طوری که تعداد کشته‌های تصادفات اتوبوس پیش از اجرای سامانه سپهتن ۱.۶ بوده که بعد از اجرای این سامانه تعداد کشته‌ها به زیر نیم درصد رسیده است. متاسفانه عدم قراداد شرکت مزبور با سازمان راهداری و عدم تجهیز قطعات این سامانه و ... باعث شد این طرح اجرایی نشود، ما باید انتطارات دستگاه‌ها را در این سامانه سپهتن و سیپاد انجام دهیم و این باعث شد که این طرح اجرایی نشود.

جانشین پلیس راهور فراجا اضافه کرد: در حال حاضر پلیس آمادگی کامل را برای ورود به عملیاتی شدن این سامانه دارد، عملکرد این سامانه این بود که اگر این سامانه روی اتوبوس‌ها متصل میشد این خودرو مرتکب تخلف می‌شد قبل از این که اتوبوس به پاسگاه جاده برسد اطلاعات تخلف به پاسگاه پلیس راه ارسال می‌شد و مورد برخورد قرار می‌گرفت.

مومنی بیان‌کرد: امیدواریم با پیگیری‌های‌صورت‌گرفته شاهد نصب مجدد  سامانه سپهتن در ناوگان باری و مسافری باشیم چراکه تاثیر بسیار زیادی در کاهش تصادفات جاده‌ای دارد.

وی به نصب خودرو‌های متصل هم اشاره کرد و گفت: این تجربه در بسیاری از کشور‌ها اجرایی شده و آثار خوبی داشته است امیدواریم این طرح ابتدا  در خودرو‌های عمومی و پس از آن در خودرو‌های نوشماره اجرا شود.

مومنی  گفت: این طرح و برنامه در حضور رئیس جمهور ارائه شده و ایشان هم از این طرح استقبال کرده‌اند  که  امیدواریم در هئیت دولت به تصویب برسد.

در ادامه این برنامه، مصطفی نخعی عضو کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: از نظر مجلس به عنوان قانون گذار اجرای این طرح دارای تکلیف قانونی است که به سال ۱۳۹۲ برمی‌گردد و همچنین در بودجه سنواتی سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مشخصا به موضوع سپهتن اشاره شده است و در برنامه هفتم توسعه هم تحویل سوخت به صورت بر خط در ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم توسعه مشخص شده است.

وی ادامه داد: در اهمییت سامانه سپهتن تردیدی نیست چرا که از نظر ایمنی و نظارت بر حمل و نقل دارای مزیت بالایی است و همچنین خروجی این طرح کمک می‌کند به مصرف سوخت، باتوجه به این که عملیات قانونی برای این طرح وجود داشته ولی اجرایی نشده و همچنین تکلیف قانون برای این طرح هم‌موجود است متاسفانه به دلیل عدم موجود اهتمام لازم در دستگاه‌های اجرایی و هماهنگی میان دستگاه‌ها این طرح معطل مانده است.

نخعی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که زمانی یک طرح میان چند دستگاه تقسیم می‌شود همیشه به مشکل برمی‌خورد چرا که فرهنگ کار جمعی میان دستگاه‌ها وجود ندارد.

عضو کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با وجود آنکه در سال‌های گذشته تکلیف قانونی برای راه‌اندازی سامانه‌های سپهتن و سیپاد تعیین شده و قانونگذار بستر اجرای آن را فراهم کرده است، متأسفانه به علت کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی و نبود هماهنگی لازم میان آنها، این قانون تاکنون عملیاتی نشده و معطل مانده است.

نخعی بیان کرد: به طور متوسط ۱۲۰ میلیون لیتر نفت و گاز و گازوئیل در کشور توزیع می‌شود که حدود ۵۰ درصد آن  که معادل ۶۰ میلیون لیتر می‌باشد در بخش حمل و نقل مصرف می‌شود، صرفه جویی در این بخش حتما خیلی مهم است و با اجرای این سامانه به اندازه مصرف بخش کشاورزی صرفه جویی خواهدشد.

وی افزود: در حال حاضر سازوکار و بستر این طرح موجود است، اما در اجرا به دلیل عدم هماهنگی‌ها مشکلات زیادی داریم، به طور کلی با اجرای طرح قاچاق سوخت و دیگری مهاجرت کارت سوخت که یک‌معضل بر‌ای کشور می‌باشد جلوگیری کرد. باارائه این طرح منافع خیلی از افراد سودجو به خطر می‌افتد.

عضو کمسیون انرزی مجلس شورای اسلامی سامانه‌های صوری را یکی دیگر از مشکلات امروز خواند و گفت: با اجرای کامل این دو سامانه سپهتن و سیپاد جلوی بارنامه‌های صوری نیز گرفته خواهد شد.

همچنین در ادامه، سجاد  انوشه معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری و دهیار‌های کشور گفت: برای بهینه سازی مصرف سوخت ناوگان، دو سامانه سیپاد و سپهتن در قانون پیش بینی شده است مشخصا سیپاد مسولیت ناوگان دیزلی درون شهر و سپهتن مسولیت برون شهر را برعهده دارد.

وی ادامه داد:وزارت کشور و سازمان شهرداری متولی سامانه سپیاد است و از زمانی که این سامانه راه اندازی شده  سرعت  نصب این سامانه افزایش پیدا کرده است.

۳۲۰ هزار ناوگان  دیزلی  در کشور وجود دارد که شامل ناوگان باری و مسافری می‌شود که از این تعداد ۱۱۰ هزار ناوگان به سامانه سیپاد مجهز شده‌اند.

انوشه با بیان اینکه سایر ناوگان هنوز به این سامانه نپیوستند و با توجه به آنکه تکالیفی بر عهده وزارت نفت است و این وزارت خانه باید سرمایه گذار برای خرید این سامانه پیدا کند بنابراین هنوز این گام برداشته نشده و سرمایه گذار در این حوزه وجود ندارد.

وی بیان کرد: این آمار نسبت به سایر سامانه‌ها بهتر بوده و یک سوم مخاطبان با هزینه‌های خود این سامانه را نصب کرده‌اند چراکه از طریق این سامانه بتوانند سوخت با بالاترین سطح دریافت کنند.

در پایان نیز فرهاد مهریاری مدیر کل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری گفت: ما تعداد ۱۵ هزار دستگاه اتوبوس در مرحله اول هدف گذاری شد، ما در سال ۹۸ و ۹۹ که تغییرات پیمانکار این طرح را داشتیم به مشکل برخوردیم.

او بیان کرد:متاسفانه قابلیت سامانه برای ۵۰۰ هزار دستگاه نیست بنابراین یک‌گروه فنی این کار را آسیب شناسی کردند و باتوجه به تکلیفی که وزیر راه آن را محول کرده‌اند این است که ظرف دوماه قرار شد این سکوی هوشمندسازی پایش ناوگان قبل از اربعین آماده شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.