برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، از روز چهارشنبه مذاکرات در سطح کارشناسی آغاز خواهد شد. در این میان، برخی این موضوع را به فال نیک گرفته و به مذاکرات خوشبین هستند. برخی دیگر هم که از طیف سیاسی مخالف دولت هستند، مذاکرات را بی فایده اعلام کردند.
به گزارش خبرآنلاین، در این میان، علی مطهری، نماینده ادوار مجلس با اشاره به برخی اظهار نظرها درباره مذاکره از سوی تندروها گفت: «ممکن است آرزوهایشان را به صورت امور انجام شده مطرح میکنند ولی همه باید پشتیبان این مذاکرات بوده و کارشکنی نکنیم.»
وی با اشاره به کوتاه شدن فاصله بین مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: نشان میدهد که ایران و آمریکا در یک چارچوبی توافق کردند. یعنی چارچوب مذاکرات را مشخص کردند و درباره آن اختلافی ندارند؛ لذا بحث کارشناسی آغاز شده است و این نوید موفقیت را میدهد.
مشروح گفتگوی علی مطهری، نماینده ادوار مجلس را در ادامه بخوانید؛
*******
* آقای مطهری! ارزیابی شما از دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا چیست؟
بر اساس آن مقداری که ما اطلاع پیدا کردیم، هر دو طرف اعلام کردند که مذاکرات سازندهای بوده است. شروع شدن مذاکرات در سطح کارشناسی از روز چهارشنبه نشان میدهد که یک چشم انداز خوبی در پیش داریم و امید به موفقیت مذاکرات بیشتر شده است.
هر دو طرف اعلام موفقیت کردند و امیدواریم که به یک توافق خوبی برسیم.
* کم شدن فاصله روزهای مذاکره، به چه معنا است و آیا آثار مثبت دارد؟
بله، نشان میدهد که ایران و آمریکا در یک چارچوبی توافق کردند. یعنی چارچوب مذاکرات را مشخص کردند و درباره آن اختلافی ندارند؛ لذا بحث کارشناسی آغاز شده است و این نوید موفقیت را میدهد.
* علی رغم اینکه ایران و آمریکا مذاکره را مثبت ارزیابی کردند، برخی روزنامههای اصولگرا گفتند که مذاکره بی فایده است. با توجه به اینکه مذاکرات غیر مستقیم تصمیم نظام است، اما چرا این ادعا را مطرح میکنند و آیا به دنبال به بن بست کشاندن مذاکرات هستند؟
آنها از نگاه خودشان این ماجرا را مطرح کردند. هر کسی آزاد است که هر تفسیری را که از مذاکرات دارد بیان کند و آزادی بیان وجود دارد. آنان هم مجاز هستند حرف خودشان را بزنند. ممکن است آرزوهایشان را به صورت امور انجام شده مطرح میکنند ولی همه باید پشتیبان این مذاکرات بوده و کارشکنی نکنیم.
* میتوان گفت که پیشرفت مذاکرت باعث ایجاد ترس در تندروها شده و تصور میکنند منزوی خواهند شد؟
اینها احتمالات است و نمیتوان قضاوت قطعی کرد.
* آیا بررسی لوایح پالرمو و CFT میتواند ارتباطی به مذکرات داشته باشد و آیا تاثیر مثبتی دارد؟
خیر، در مذاکرات تاثیری ندارد، اما در آینده وضعیت اقتصادی میتواند تاثیرگذار باشد. موضوع مذاکرات برنامه هستهای ایران بوده و جنبه فنی دارد. کمتر جنبه اقتصادی دارد و بحث FATF تاثیر مستقیمی در مذاکرات ندارد.