یک کیک تولد کلاسیک باید نرم، پف دار و با لایه ای سخاوتمندانه از کرم پوشیده شده باشد - و این کیک وانیلی وگان در همه ی این موارد عالی عمل می کند! این کیک مرطوب، لطیف و به طور کاملاً متعادل شیرین است و با کرم کره ای (باتر کریم فراستینگ) بدون لبنیات فوق العاده نرم و خوشمزه تزئین می شود. چه بخواهید تولد، سالگرد یا فقط هوس یک تکه کیک وانیلی خانگی را جشن بگیرید، این دستور دسر چیزی است که حتماً باید امتحان کنید. همان طور که جولیا چایلد زمانی گفت: «مهمانی بدون کیک فقط یک جلسه است»، پس بیایید شروع به پخت کنیم!
شیر سویای بدون شکر | 1 و ½ پیمانه (360 میلی لیتر) |
سرکه سفید | 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) |
شکر دانه ریز | ¾ پیمانه (168 گرم) |
روغن گیاهی | ½ پیمانه (120 میلی لیتر) |
عصاره وانیل خالص | 1 قاشق چای خوری (5 میلی لیتر) |
آرد همه منظوره | 2 و ½ پیمانه (345 گرم) |
نشاسته ذرت | 2 قاشق غذاخوری (16 گرم) |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری (9 گرم) |
جوش شیرین | 1 قاشق چایخوری (5 گرم) |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
کره گیاهی بدون نمک، در دمای اتاق | 1 پیمانه (224 گرم) |
پودر قند | 2 پیمانه (268 گرم) |
عصاره وانیل خالص | 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) |
ترافل های رنگی اختیاری برای تزئین | به مقدار لازم |
سه قالب کیک گرد 15 سانتی متری (6 اینچی) را چرب کنید و کف آن ها را با کاغذ روغنی برش خورده بپوشانید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت)* از قبل گرم کنید.
در یک کاسه، شیر و سرکه را مخلوط کنید. اجازه دهید 5 دقیقه بماند تا شیر بریده شود.
در همین حین، یک الک روی کاسه ای بزرگ قرار دهید و مواد خشک را با هم الک کنید. سپس آن ها را هم بزنید تا مخلوط شوند. در مرکز مخلوط آرد یک گودی کم عمق ایجاد کنید.
مخلوط شیر و سرکه را همراه با بقیه مواد مرطوب داخل گودی مواد خشک بریزید. مخلوط کنید تا فقط ترکیب شوند، اما مراقب باشید بیش از حد هم نزنید.
خمیر را بین قالب ها تقسیم کنید و چند بار قالب ها را روی سطح کار بکوبید تا حباب های هوا خارج شوند.
کیک ها را در قفسه وسط فر به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید و در نیمه ی زمان پخت، قالب ها را بچرخانید. کیک ها زمانی آماده اند که یک سیخ چوبی را در مرکز آن فرو کنید و تمیز بیرون بیاید.
اجازه دهید کیک ها 5 دقیقه در قالب خنک شوند، سپس آن ها را به توری خنک کننده منتقل کنید. کاغذ روغنی را با احتیاط جدا کنید و صبر کنید تا کیک ها کاملاً خنک شوند.
در حین خنک شدن کیک ها، کرم کره ای (باترکریم فراستینگ) را آماده کنید. در یک کاسه بزرگ، کره را با همزن برقی دستی حدود 3 تا 4 دقیقه بزنید تا پف دار شود.
سپس پودر قند و وانیل را اضافه کنید.
باترکریم را 4 تا 5 دقیقه دیگر بزنید تا پف دار و رنگ آن روشن تر شود.
لایه اول کیک کاملاً خنک شده را (با سمت گرد رو به بالا) روی ظرف سرو قرار دهید. حدود ⅓ پیمانه باترکریم روی آن بمالید و با کاردک باترکریم را تا لبه های کیک صاف کنید.
لایه دوم را (با سمت صاف رو به بالا) روی کیک قرار دهید و مثل لایه زیرین باترکریم بمالید. در آخر، لایه سوم را (با سمت صاف رو به بالا) اضافه کنید تا کیک کامل شود.
روی کیک و اطراف آن را با باترکریم بپوشانید.
کیک را به دلخواه تزئین کنید. برش بزنید، سرو کنید و لذت ببرید!
• ما شیر سویا یا شیر نخود را برای این دستور توصیه می کنیم، زیرا محتوای پروتئین بالای آن ها باعث بریده شدن شیر و ایجاد باترمیلک وگان می شود.
• این دستور اصلی همچنین می تواند برای تهیه دو کیک 20 سانتی متری (8 اینچی) یا 24 کاپ کیک استفاده شود. ما از حرارت بالا و پایین (نه فن دار/کانوکشن) استفاده کردیم.
• به صورت اختیاری، برای تهیه کیک فان فتی، ½ پیمانه از ترافل های رنگی مورد علاقه تان را به خمیر اضافه کنید.
• صبور باشید و اجازه دهید کیک ها کاملاً خنک شوند، وگرنه باترکریم هنگام تماس با کیک ذوب می شود.
• قرار دادن چند تکه کاغذ روغنی زیر کیک، لکه های باترکریم را جمع می کند و پس از اتمام کار می توانید آن ها را جدا کنید تا ظرف سرو تمیز بماند.
• این کیک را می توانید تا 3 روز در ظرف دربسته در یخچال یا تا 2 ماه در فریزر نگهداری کنید.
• کیک را می توان از قبل آماده کرد و در پلاستیک محکم پیچیده شده در یخچال یا فریزر نگه داشت. اگر در فریزر است، قبل از مونتاژ آن را یخ زدایی کنید.
• باترکریم را هم می توان از قبل تهیه کرد و تا 5 روز در ظرف دربسته در یخچال یا تا 1 ماه در فریزر نگه داشت. قبل از استفاده، اجازه دهید به دمای اتاق برسد و با کاردک چوبی یا همزن دستی دوباره پف دار کنید.
1. آیا می توانم کیک وانیلی را بدون روغن گیاهی درست کنم؟
بله، می توانید! روغن گیاهی کیک را بسیار مرطوب نگه می دارد، اما ما متوجه شدیم که روغن نارگیل ذوب شده هم به خوبی جواب می دهد.
2. چگونه این کیک را به کیک فانفتی تبدیل کنم؟
در مرحله سوم یا چهارم، ½ پیمانه پاشیدنی رنگی یا میوه خشک فریز شده به خمیر اضافه کنید. فقط توجه داشته باشید که پاشیدنی هایی با رنگ های طبیعی ممکن است در حین پخت رنگ خود را از دست بدهند.
3. آیا واقعاً به نشاسته ذرت نیاز دارم؟
نشاسته ذرت به ایجاد بافت سبک و لطیف کیک کمک می کند، اما اگر بخواهید می توانید آن را حذف کنید. بافت کیک ممکن است کمی متفاوت شود، ولی همچنان خوشمزه خواهد بود!
4. آیا می توانم به جای شکر دانه ریز از شیرین کننده دیگری استفاده کنم؟
ما خودمان این را آزمایش نکرده ایم، بنابراین نمی توانیم با اطمینان بگوییم! شیرین کننده ها و شکرهای مختلف می توانند شیمی کیک را تغییر دهند. اگر تغییری امتحان کردید، خوشحال می شویم نتیجه را در بخش نظرات بشنویم.
5. چگونه به جای کیک، کاپ کیک وانیلی درست کنم؟
خمیر را در قالب مافین با کاغذ مخصوص تقسیم کنید و در همان دما به مدت 18 تا 22 دقیقه بپزید، یا تا زمانی که خلال دندانی تمیز از آن بیرون بیاید.
در پایان، کیک وانیلی کلاسیک نه تنها یک دسر خوشمزه است، بلکه با سادگی و طعم بی نظیرش، خاطرات شیرین را زنده می کند و هر لحظه را به جشنی کوچک تبدیل می کند؛ پس دست به کار شوید و این لذت را با عزیزانتان به اشتراک بگذارید!
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته