از کمبود پزشک متخصص تا بدهی‌های میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

خبرگزاری مهر دوشنبه 01 اردیبهشت 1404 - 22:56
یاسوج - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بخش بهداشت و درمان با چالش‌های کمبود پزشک، بدهی‌های میلیاردی و طرح‌های نیمه‌تمام مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیده رقیه پناهی دوشنبه شب در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت افزود: طرح پزشک خانواده متوقف نشده بلکه در حال خدمات رسانی به مردم است.

از کمبود پزشک متخصص تا بدهی‌های میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

وی ادامه داد: بیماران در روستاها وقتی به پزشکان مراجعه می‌کنند اصرار بر ارجاع نوع دو که پزشک متخصص است دارند که این یکی از چالش‌های ما برای پزشک خانواده است.

پناهی تاکید کرد: دو استان به صورت پایلوت طرح پزشک خانواده را آغاز کردند که در حال رفع مشکلات هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انتصاب مدیریت‌ها در این مجموعه را براساس تخصص و تعهد و سیاست‌های دولت عنوان کرد و گفت: علوم پزشکی جای سیاسی کاری نیست و بنای ما تخصص است

کمبود پزشک متخصص طب اورژانس و داخلی در کهگیلویه و بویراحمد

وی افزود: ما کمبود پزشک متخصص طب اورژانس، ای ان تی، داخلی و بیهوشی داریم که پیگیر هستیم بخشی از این کمبودها را رفع کنیم.

پناهی یکی دیگر از چالش‌های پیش روی بخش بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد را نبود متخصص و فوق تخصص جراحی قلب عنوان کرد و ادامه داد: ما پزشک فوق تخصص و جراحی قلب را نداریم، علاوه بر اینکه تجهیزاتی در زمینه بخش قلب در مراکز درمانی ما وجود دارد که اگر مورد استفاده قرار نگیرند مستهلک می‌شوند.

وی به کمبود آمبولانس برای بخش اورژانس ۱۱۵ نیز اشاره کرد و یادآور شد: در دیدار با رئیس اورژانس کشور مقرر شد ۸ آمبولانس را اورهال کنند و وعده دادند که در نیمه دوم سال با وررود آمبولانس به کشور مشکل استان ما نیز رفع شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: ۵۳ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی دانشگاه برای پرداخت حقوق هزینه می‌شود و اگر می‌توانستیم این مقدار را در بیمارستان‌ها هزینه کنیم بخشی از مشکلات را برطرف می‌شد.

بدهی‌های میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی استان

وی بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در بخش دارو را ۳۸۴ میلیارد تومان و پرنسل را ۳۳۸ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: بخشی از مطالبات پرستاران در آبان ۱۴۰۳ پرداخت شد.

پناهی به بهسازی و بازسازی بیمارستان دهدشت نیز اشاره کرد و ادامه داد: اگر تخصیص اعتبار از بخش توازن به دانشگاه علوم پزشکی اختصاص یابد می‌توانیم این مشکل را برطرف کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج همچنین از اخذ ماده ۲۳ برای بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی دهدشت خبر داد و تصریح کرد: مشکل ماده ۲۳ بیمارستان لنده نیز در حال مشکل است.

وجود ۷۲ طرح عمرانی نیمه تمام در بخش بهداشت و درمان

وی با بیان اینکه ۷۲ طرح عمرانی نیمه تمام در بخش بهداشت و درمان این استان وجود دارد، ابراز کرد: دانشکده پرستاری و دندانپزشکی دو طرح کهنه عمرانی این بخش هستند که امیدواریم بتوانیم آنها را به سرانجام برسانیم.

وی همچنین به بازدید از بیمارستان بهمئی اشاره کرد و گفت: دستور داده شد که بخش دیالیز و آزمایشگاه آن راه‌اندازی شود.

تناقض بین عدالت در بهداشت با افزایش هزینه‌ها چالش نظام سلامت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج هم در این نشست گفت: چالش اصلی نظام ارائه خدمات سلامت موضوع تناقض بین عدالت و اقتصاد و هزینه‌ها است.

از کمبود پزشک متخصص تا بدهی‌های میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

مسلم شریفی با بیان اینکه کیفیت خدمات به هزینه‌ها گره خورده است، افزود: بحث پزشک خانواده را برای رفع این مشکلات کلید زده شد که می‌تواند با اجرای آن بخشی از مشکلات را برطرف کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پزشک خانواده تعطیل شده است، ادامه داد: در سال ۱۳۸۳ این طرح به صورت کشوری کلید خورد و در مناطق روستایی ما در استان تحت پزشک خانواده هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه پزشک خانواده در شهرهای ۲۰ هزار نفر در حال انجام است، تاکید کرد: این طرح با کمی تغییرات در سال جدید به زودی مجدد کار خود را شروع می‌کند البته این طرح تعطیل نشده و کماکان در حال ارائه خدمت به مردم است.

وی تصریح کرد: وقتی ما برای یک سرمایه خوردگی به شهرهای شیراز می‌رویم امکان اجرای طرح پزشک خانواده را سخت می‌کند، زیرا اگر اعتماد به ساختار پزشک خانواده داشته باشیم خیلی از مشکلات در این زمینه رفع می‌شود.

شریفی با بیان اینکه بیمه‌ها انتقاد زیادی از ارجاع بیش از اندازه به پزشکان متخصص دارند، ابراز کرد: این موضوع در شهرها و حتی کشورهای پیشرفته این‌طور نیست و ما در رفتارهای خدمات سلامت مشکل داریم.

آبیاری مزارع کشاورزی با آب فاضلاب غصه پرغصه متولیان سلامت

وی با بیان اینکه آبیاری مزارع با فاضلاب قصه پر غصه‌ای در کهگیلویه و بویراحمد است، گفت: این مشکل ربطی به امروز و یا فردا و یا مسئله کم آبی نیست، لذا پیگیری‌هایی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: ما بر اساس قانون متولی سلامت هستیم و در این زمینه پایش ها و کنترل را انجام داده و از راه قانونی خودش مشکل را پیگیری کنیم که در برخی مواقع موفق بوده و در برخی موارد نیز به بن‌بست برخورد کردیم و نیاز به مطالبه گری مردمی داریم.

ورود فاضلاب یاسوج به رودخانه بشار

وی تصریح کرد: پایش ها در رابطه با ورود فاضلاب یاسوج به رودخانه بشار انجام شده و مستندات آن موجود است اما به دلایلی هنوز آن را نتوانستیم ارائه بدهیم.

معاون بهداشتی علوم پزشکی به اغذیه فروشی‌ها در شهر اشاره و تاکید کرد: یک نقدی که بر همه ما وارد است لذا ما پیگیر هستیم که ابتدا بتوانیم این صنف‌ها را ساماندهی کنیم.

وی گفت: مقرر شده در کارگروهی این افراد در جایی خاص مستقر و نظارت بر آنها انجام شود البته این را باید گفت که تقاضا هم تأثیر دارد.

شریفی افزود: ما قائل نیستیم که مزاحم کسب و کارها شویم، اما باید این افراد و این اصناف تضمین بدهند که سلامت مردم را تهدید نمی‌کنند.

وی به آزمایش‌ها بر آب آشامیدنی استان اشاره کرد و ادامه داد: ۹۰ درصد آزمایش‌ها در آب آشامیدنی استان سالم بودن آن را تأیید کردند و مشکلی نداشتند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.