به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فلسطینی «معا»، پایگاه صهیونیستی «والا» به نقل از دو منبع آگاه به این موضوع افزود: پیش بینی میشود که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا امروز دوشنبه (به وقت محلی آمریکا) با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس تلفنی داشته باشد تا درباره توافق مبادله اسیران صهیونیست در غزه و مذاکرات هستهای با ایران گفت و گو کند.
دومین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان هیات های مذاکره کننده ایران و آمریکا که با میانجی گری سلطنت عمان در ساختمان دیپلماتیک این کشور در رم برگزار شد، روز شنبه ( ۳۰ فروردین ۱۴۰۳) طبق برنامه ریزی صورت گرفته به پایان رسید. سومین دور این گفت و گوها طی هفته آینده برگزار خواهد شد.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در حساب ایکس خود نوشت: گفتوگوهای غیرمستقیم مفیدی میان ایران و آمریکا با وساطت وزیر خارجه عمان در فضایی سازنده برگزار شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین اعلام کرد: دو طرف توافق کردند گفتوگوهای غیرمستقیم را طی چند روز آینده در سطح فنی از سر گیرند و متعاقباً در روز شنبه آینده ( ۶ اردیبهشت ماه) در سطح دو مذاکرهکننده ارشد
گفت و گوی ترامپ و نتانیاهو در بحبوحه به بن بست رسیدن مذاکرات رژیم صهیونیستی و حماس
به نوشته والا، گفت و گوی ترامپ و نتانیاهو در بحبوحه به بن بست رسیدن مذاکرات غیر مستقیم بین رژیم صهیونیستی و حماس بر سر مبادله اسیران پس از شکست تلاش جدید آمریکا و مصر در هفته گذشته برای توافق بر سر یک پیشنهاد رضایت بخش برای هر دو طرف انجام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، واشنگتن در این هفته در تلاش بیشتر برای پیشرفت در این موضوع است.
به نوشته خبرگزاری فلسطینی معا همچنین قرار است «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر قطر روز سه شنبه برای گفت و گو با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه به واشنگتن سفر کند.
بوهلر، نماینده ویژه ترامپ در امور اسرا در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ در قطر با مقامات ارشد حماس در خصوص آزادی اسرای آمریکایی دیدار و گفتوگوی مستقیم داشت و این اتفاق را بسیار خوب توصیف کرده بود. با این حال، نگرانیها و خشم رژیم صهیونیستی از ارتباط مقامات آمریکا با حماس سبب شد این مذاکرات به نتیجهای نرسد.
با این حال، رژیم صهیونیستی در این مرحله از مذاکرات پیشنهاد جدیدی را از طریق میانجیگران به جنبش حماس تحویل داده است که شامل موضوعاتی چون تعداد اسرا، هویت آنها و بازه زمانی آزادیشان و نیز خلع سلاح مقاومت غزه است. این پیشنهاد با واکنش تند و اعتراضی فلسطینیان مواجه شد. اما حماس با صدور بیانیهای تاکید کرد که هرگونه توافق آینده باید شامل آتشبس دائم، خروج کامل نظامیان این رژیم از نوار غزه، دستیابی به توافق واقعی برای تبادل اسرا، آغاز روند بازسازی آنچه که رژیم اشغالگر اسرائیل ویران کرده و رفع محاصره ظالمانه از مردم غزه باشد.