گذار جهانی به 5G و خاموشی شبکه‌های قدیمی

دنیای اقتصاد سه شنبه 02 اردیبهشت 1404 - 00:03
ایسنا: بررسی‌ها نشان می‌دهد با شتاب گرفتن تجاری‌سازی 5G، سهم شبکه‌های4G در حال کاهش است. تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳۰۵ اپراتور در ۱۲۱ کشور خدمات مبتنی بر فناوری نسل پنجم ارتباطی را راه‌اندازی کرده‌اند و انتظار می‌رود ده‌ها اپراتور دیگر در سال‌های آینده به این فناوری بپیوندند.

 صحبت از نسل پنجم اینترنت یا همان ۵G پس از گذر از نسل سوم و چهارم انجام شد که به دلیل ویژگی‌های مهم آن مانند کاهش تاخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقای ارتباطات موبایل پهن‌باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا‌ در سطح بسیار وسیع، آن را نسبت به نسل‌های قبلی متمایز کرده است. طبق گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در اینترنت نسل پنجم سرعت انتقال سریع است و تاخیر بسیار کمی دارد، پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالا است. بررسی‌ها نشان می‌دهد با شتاب گرفتن تجاری‌سازی ۵G، سهم شبکه‌های۴G در حال کاهش است. از سوی دیگر، شبکه‌های نسل دوم و سوم به تدریج در حال خاموشی هستند.

همچنین تا نوامبر ۲۰۲۴، تعداد ۱۵۲ شبکه قدیمی تعطیل شده و ۱۳۱ شبکه دیگر نیز تا سال ۲۰۳۰ غیرفعال خواهند شد. این تحول نه تنها استفاده بهینه‌تر از طیف فرکانسی را ممکن می‌کند، بلکه به کاهش مصرف انرژی و توسعه زیرساخت‌های نسل جدید کمک خواهد کرد. بنابراین آینده ارتباطات سریع‌تر و پایدارتر خواهد بود. همچنین پیش از این پیش‌بینی می‌شود که فناوری‌های موبایل و تحول دیجیتال تا ۲۰۳۰ حدود ۱۱ تریلیون دلار به اقتصاد جهان اضافه کنند و فناوری‌های ۵G، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بازیگران اصلی این تحول خواهند بود. صنعت تولید با سهم ۲۵ درصد، بیشترین سود را از این روند می‌برد و کشورهای کم‌درآمد هم با گسترش فناوری‌های دیجیتال از این رشد بهره‌مند می‌شوند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.