ببینید؛ زندگی در غزه با طعم گوشت لاک‌پشت

فرارو سه شنبه 02 اردیبهشت 1404 - 00:27
در حالی‌که بیش از ۵۰ روز از محاصره کامل نوار غزه و بسته بودن تمامی گذرگاه‌ها می‌گذرد، بحران گرسنگی در این منطقه به اوج خود رسیده و بسیاری از خانواده‌ها برای زنده‌ ماندن، به خوردن گوشت لاک‌پشت‌های دریایی روی آورده‌اند.


فرارو- با گذشت بیش از ۵۰ روز از بسته بودن گذرگاه‌ها و ادامه محاصره شدید نوار غزه، ساکنان این منطقه برای رفع گرسنگی به خوردن لاک‌پشت‌های دریایی روی آورده‌اند.

به گزارش فرارو، ماجده قنان، زن ۶۱ ساله‌ای که به همراه خانواده‌اش در یک چادر در شهر خان یونس زندگی می‌کند، برای سومین بار گوشت لاک‌پشت را برای سیر کردن فرزندانش پخته است. 

وی می‌گوید: کودکان از دیدن لاک‌پشت ترسیدند، اما به آنها گفتیم طعمش مثل گوشت گوساله است.

این زن نحوه پخت را این‌گونه توصیف می‌کند: گوشت لاک‌پشت را پس از تمیز کردن با آرد و سرکه مخلوط کرده، آن را شسته و در دیگی قدیمی می‌جوشاند، سپس با پیاز، گوجه و فلفل سرخ و طعم‌دار می‌کند.

از دوم مارس، اسرائیل مجدداً محاصره کامل بر غزه را اعمال کرده و ورود کمک‌های بشردوستانه را متوقف کرده است. همزمان، تأمین برق ایستگاه اصلی آب‌شیرین‌کن نیز قطع شده است. سازمان‌های بین‌المللی هشدار داده‌اند که قحطی دیگر فقط یک خطر نیست، بلکه به سرعت در تمام مناطق غزه در حال گسترش است.

پس از اعلام تصمیم اسرائیل مبنی بر ادامه جلوگیری از ورود کمک‌های انسانی، جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد: رژیم صهیونیستی از گرسنگی به عنوان سلاح استفاده می‌کند. این تصمیم، ابزاری برای فشار و جنایتی جنگی است.

ماجده قنان می‌گوید: گذرگاه‌ها بسته‌اند. در بازار چیزی جز گوجه، خیار و فلفل پیدا نمی‌شود. برای دو بسته کوچک سبزیجات باید ۸۰ شِکِل (حدود ۱۹ یورو) بپردازیم. گوشت اصلاً وجود ندارد.

وی اضافه می‌کند که گوشت لاک‌پشت‌ها را میان چند خانواده تقسیم می‌کنند و آن را نمی‌فروشند.

عبدالحلیم قنان، یکی از بستگان ماجده که صیاد است، می‌گوید: هیچ‌وقت فکر نمی‌کردیم روزی برسد که گوشت لاک‌پشت بخوریم. اما آن را طبق شریعت اسلامی ذبح می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: از زمان شروع جنگ، غذا وجود ندارد؛ نه برای ما و نه برای دیگران. سعی داریم پروتئین مورد نیازمان را از هر راهی جبران کنیم.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) هشدار داده که وضعیت انسانی در حال حاضر، احتمالاً بدترین شرایط در ۱۸ ماه گذشته از زمان آغاز جنگ است. یک ماه و نیم است که هیچ کمک‌رسانی از گذرگاه‌ها وارد غزه نشده و این طولانی‌ترین توقف تاکنون بوده است.

حنان بلخی، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت نیز در ژوئن گذشته هشدار داده بود که ساکنان غزه ناچار به نوشیدن آب فاضلاب و خوردن غذای حیوانات شده‌اند.

از ۱۸ مارس، پس از فروپاشی توافق آتش‌بس، ارتش اسرائیل حملات هوایی را شدت بخشیده و عملیات زمینی خود را در سراسر غزه گسترش داده است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.