«دمیس هاسابیس»، مدیرعامل دیپمایند و برنده نوبل 2024، در مصاحبه جدیدی درباره آینده هوش مصنوعی، هوش جامع مصنوعی (AGI) و خودگاهی این فناوری صحبت کرده که در ادامه میخوانید.
به گزارش دیجیاتو، دمیس هاسابیس در مصاحبه با برنامه 60 دقیقه گفت در 2 سال اخیر باتوجهبه جذب منابع و استعدادهای بیشتر به حوزه هوش مصنوعی، این فناوری با سرعتی بیش از انتظار پیشرفت کرده است. او همچنین گفت دیپمایند دارد روی آموزش جمینای کار میکند تا بتواند در آینده کارهایی مانند رزرو بلیت را انجام دهد.
دمیس هاسابیس در این مصاحبه نظرات قبلی خود را تکرار کرد؛ بهزعم او هوش جامع مصنوعی ظرف 5 تا 10 سال آینده از راه خواهد رسید. او با اشاره به سال 2030 میگوید: «ما سیستمی خواهیم داشت که واقعاً همهچیز اطراف شما را به روشهای بسیار ظریف و عمیق میفهمد و بهنوعی در زندگی روزمره شما تعبیه شده است.»
وقتی مجری از هاسابیس پرسید که گوگل روی سیستمی کار میکند که خودآگاه باشد، او پاسخ داد: «فکر نمیکنم هیچیک از سیستمهای امروزی بههیچوجه احساس خودآگاهی یا آگاهی داشته باشند. بدیهی است هرکسی در تعامل با این چتباتها باید خودش تصمیمها را بگیرد اما بهنظر من از نظر تئوری امکانپذیر است.»
هنگامی نیز که از او پرسیده شد که «آیا خودآگاهی هدف شماست»، او گفت:
«مستقیم نه، اما ممکن است ضمنی اتفاق بیفتد. این سیستمها ممکن است احساس خودآگاهی را به دست آورند. این امکانپذیر است. فکر میکنم برای این سیستمها مهم است که شما، خود و دیگران را درک کنند و این احتمالاً آغاز چیزی مانند خودآگاهی است.»
دمیس هاسابیس درباره تفاوت خودآگاهی انسان با خودآگاهی هوش مصنوعی میگوید وقتی انسانی رفتار انسان دیگری را میبیند، میفهمد او خودآگاهی دارد. همچنین انسانها از ماده کربنی مشابهی ساخته شدهاند اما هوش مصنوعیها بر پایه سیلیکون هستند؛ بنابراین حتی اگر آنها رفتارهای یکسانی از خود نشان دهند و حتی اگر همان چیزها را بیان کنند، لزوماً به این معنا نیست که این احساس آگاهی که ما داریم همان چیزی است که آنها خواهند داشت.
همچنین مجری این برنامه نگاهی به Project Astra گوگل انداخته که فقط تعداد کاربران اندکی آن را تست کردهاند. این پروژه اپلیکیشن هوش مصنوعی است که نکته قابلتوجهای دارد: حافظه آن نسبت به چتبات فعلی جمینای بسیار بهتر است. این پروژه در عینکهای هوشمند نیز قابلاستفاده خواهد بود و میتواند درباره آنچه میبینید، صحبت کند.