عنان قیمت سکه در دستان طلای جهانی؛ بازار به کدام سو می‌رود؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲ اردیبهشت 1404

اقتصادنیوز سه شنبه 02 اردیبهشت 1404 - 09:18
اقتصادنیوز: بازار طلا و سکه در نخستین روز اردیبهشت با نشانه‌هایی از رشد دوباره وارد هفته شد؛ رشدی که نه با دلار بلکه با واهمه‌های جهانی تغذیه می‌شود. این‌بار سیگنال‌های صعودی نه از داخل، بلکه از سیاست‌ خارجی. حال باید دید آیا بازار طلا در حال آغاز یک موج صعودی تازه است؟
عکس:‌ اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در حالی معاملات امروز را آغاز می‌کند که در اولین روز اردیبهشت روند صعودی را همزمان با بازگشایی بازار جهانی طلا آغاز کرد؛ بازگشایی که با رکوردزنی فلز زرد همراه بود. به عقیده تحلیلگران اخبار جنگ‌های تعرفه‌ای، تغییر در سیستم مالی دنیا موجب استقبال از خرید طلای جهانی و یک پست از ترامپ در شبکه اجتماعی تروس موجب رشد شتابان طلا شد. ترامپ در شبکه اجتماعی خودش نوشته که قانون طلایی مذاکره و موفقیت: کسی که طلا را در اختیار دارد قوانین را می‌سازد، از شما متشکرم.؛ افزایشی کم‌سابقه که در سایه تنش‌های سیاسی و اقتصادی بین‌المللی رقم خورد. در پی این رشد، قیمت طلا و سکه در بازار داخلی نیز با افزایش همراه شد و تحلیلگران معتقدند در صورتی که شرایط فعلی سیاسی و اقتصادی در همین مسیر ادامه یابد، این روند صعودی می‌تواند تداوم داشته باشد.

قیمت طلای جهانی عصر روز گذشته از 3397 دلار صعودی شد و به کانال 3400 دلار راه پیدا کرد و در لحظه نگارش این گزارش در سطح 3489 دلار در معامله بود.

بررسی اقتصادنیوز از تحلیل‌های فنی نشان می‌دهد که سطح حمایت طلا در بازار جهانی در محدوده 3400 دلار قرار دارد و در صورت حفظ این مرز، طلا می‌تواند همچنان به روند صعودی خود امیدوار باشد. در صورتی که این سطح شکسته شود، احتمال عقبگرد بیشتر قیمت وجود دارد. در مقابل، سطح مقاومت طلا در محدوده 3490 دلار تعیین شده و عبور از آن می‌تواند شانس تداوم رشد قیمت را افزایش دهد.

قیمت طلای آبشده نیز روز دوشنبه با نرخ ۲۹ میلیون و ۲۴۹ هزار تومان بازگشایی شد، اما در ادامه با کاهش وارد کانال ۲۸ میلیون تومان شد و تا سطح ۲۸ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان پایین آمد و در طول روز بین کانال‌های ۲۸ و ۲۹ میلیون تومان در نوسان بود. در لحظه نگارش این گزارش، طلای آبشده با نرخ 28 میلیون و 649 هزار تومان معامله می‌شد.

همچنین، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در روز دوشنبه به ۶ میلیون و 613 هزار تومان رسید.

تحلیلگران بر این باورند که در صورت حفظ حمایت ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، احتمال برگشت قیمت طلای آبشده به سمت مقاومت اول در سطح ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وجود دارد و در صورت عبور از این سطح، مقاومت بعدی در محدوده ۳۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قرار خواهد داشت. اما اگر فشار فروش ادامه‌دار باشد و سطوح حمایتی شکسته شوند، حمایت کلیدی بعدی در سطح ۲۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود. تصمیم‌گیری معامله‌گران در روزهای آتی نیز تا حد زیادی به روند طلای جهانی و وضعیت نرخ دلار در بازار آزاد بستگی دارد؛ به‌ویژه در شرایطی که فضای سیاسی کشور و اخبار مرتبط با مذاکرات آینده ایران و آمریکا، همچنان بر بازار سایه انداخته‌اند.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی معاملات روز دوشنبه را در محدوده ۷۵ میلیون تومان آغاز کرد و در ابتدا تا سطح ۷۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت، اما در ادامه به کانال قبلی بازگشت و تا سطح ۷۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. در لحظه نگارش گزارش، قیمت سکه امامی با نرخ 73 میلیون و 900 هزار تومان معامله می‌شد.

همچنین در بازار روز دوشنبه، نیم‌سکه با قیمت ۴۵ میلیون و 200 هزار تومان، ربع‌سکه با نرخ ۲۵ میلیون و 300 هزار تومان و سکه گرمی در سطح ۱۳ میلیون و 500 هزار تومان قیمت‌گذاری شدند.

بر اساس دیدگاه تحلیلگران بازار سکه، حمایت کلیدی سکه امامی در محدوده 73 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال کاهش قیمت تا مرز 72 میلیون و ۹۰۰ هزار تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی سکه در محدوده ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۷۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان دیده می‌شود و عبور از این ناحیه، می‌تواند قیمت را به سمت مرز روانی ۷۷ میلیون تومان هدایت کند.

بازار طلای داخلی در حالی با شیب ملایم صعودی همراه شد که کاهش نسبی نرخ ارز در بازار آزاد، به‌ظاهر سیگنال نزولی برای این بازار به همراه داشت؛ اتفاقی که در شرایط معمول می‌توانست موجب کاهش قیمت‌ها شود. اما این‌بار، فضای روانی ناشی از بی‌ثباتی‌های اقتصاد جهانی و نگرانی‌ها نسبت به آینده نظام تجاری بین‌المللی، تأثیری معکوس بر روند قیمت‌ها گذاشت و باعث شد فلز زرد در بازار داخلی برخلاف انتظار، راه صعودی در پیش گیرد.

در سطح جهانی، افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین به نقطه جوش تازه‌ای رسیده است. چین هشدار داده که هر کشوری که از سیاست‌های تجاری واشنگتن علیه پکن حمایت کند، با واکنش متقابل روبه‌رو خواهد شد. این هشدار، در پاسخ به گزارش‌هایی صادر شده که حاکی از تلاش دولت ترامپ برای فشار بر متحدانش جهت محدودسازی روابط تجاری با چین، در ازای معافیت‌های تعرفه‌ای است. همین فضای تنش‌زا موجب شده تا سرمایه‌گذاران جهانی برای در امان ماندن از ریسک، به دارایی‌های امن از جمله طلا پناه ببرند و همین امر، عامل محرک رشد قیمت طلای جهانی شده است.

در تحلیل‌های تکنیکال، پس از انتشار برخی اخبار خوش‌بینانه درباره پیشرفت در مذاکرات، قیمت‌ها در بازار طلا دچار افت شدیدی شدند و به سطوح پایین‌تری رسیدند. اما این کاهش ادامه‌دار نبود و بازار نشانه‌هایی از برگشت به خود دید. سه عامل در این بازگشت نقش کلیدی ایفا کردند: نخست، ورود بازار به ناحیه اشباع فروش که با تشکیل واگرایی مثبت در نمودارها همراه بود. دوم، شکل‌گیری حباب منفی در بازار طلا و صندوق‌های وابسته، که برای بسیاری از معامله‌گران به‌منزله فرصت خرید تعبیر شد. و سوم، شدت ریزش‌ها که از دید تحلیلگران نیاز به محرک‌های تازه برای ادامه اصلاح داشت، اما فعلاً چنین عواملی وجود ندارد.

با این‌حال، بسیاری از تحلیلگران هشدار می‌دهند که این بازگشت را نباید به‌عنوان تغییر روند اصلی بازار تلقی کرد. بازار در حال حاضر بیشتر در حال نوسان در سطوح پایین قیمتی است و به‌ویژه به خبرهای مثبت مذاکراتی واکنش موقت نشان می‌دهد. شرایط فعلی بیشتر با الگوی نوسانی رفت‌وبرگشتی یا همان رفتار "پینگ‌پنگی" که از هفته گذشته پیش‌بینی شده بود، مطابقت دارد؛ یعنی رشدهای محدود با فشار فروش در سقف و حمایت در کف، بدون تصمیم‌گیری قطعی از سوی بازار.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.