اعلام ۷ بسته حمایتی برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

صدا و سیما سه شنبه 02 اردیبهشت 1404 - 11:12
­صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور تحقق شعار سال ۱۴۰۴، ۷ بسته حمایتی را که در سه محور معرفی " فرصت‌های سرمایه گذاری"، "توسعه سرمایه گذاری" و "تضمین سرمایه‌های مردمی" برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان فراهم شده است، در نظر گرفت.

اعلام ۷ بسته حمایتی برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد صادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در نشست خبری که در سالن همایش‌های این صندوق برگزار شد گفت: عملکرد ۱۴۰۳ صندوق نواوری و شکوفایی نهایی شده است و موضوع اقتصاد دانش بنیان به عنوان یک گفتمان غالب مطرح شده است که این موضوع امری مهم در اقتصاد محسوب می‌شود و مدیران به این موضوع توجه دارند.

وی افزود: تنها موضوعی که در طی ۱۰ سال تصویب شده است اول قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و دیگری قانون جهش شرکت‌های دانش بنیان است.

خیاطیان به افزایش بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: فروش شرکت‌ها در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۲ هزار همت رسیده و جذب بیش از ۵۰۰ هزار نیروی انسانی ازجمله فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان در راستای توسعه شرکت‌های دانش بنیان است.

وی درباره معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: سرمایه این صندوق در سال ۸۹، سه هزار میلیارد دلار بود و در نهایت در اواسط سال ۱۴۰۰ توانستیم به منابع کامل برای شرکت‌های دانش بنیان برسیم.

خیاطیان تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ منابع پایدار برای صندوق پیش بینی و مقرر شد هیئت وزیران در ۵ سال منابع صندوق را به ۱۰ همت افزایش دهد که در سال ۱۴۰۳ منابع صندوق به ۵۰ همت افزایش پیدا کرد.

وی در خصوص خدمات صندوق به شرکت‌های دانش بنیان گفت: ارائه تسهیلات، ضمانت از شرکت‌های دانش بنیان، توانمند سازی و سرمایه گذاری ازجمله خدمات صندوق به شرکت‌های دانش بنیان است.

خیاطیان به دیگر رویکرد‌های صندوق اشاره کرد و افزود: استفاده از شبکه همکاران برای تامین مالی از رویکرد‌های این صندوق بوده که شامل شبکه بانکی و شبکه بورس برای جذب منابع بوده است که این منابع در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری در کشور وجود دارد، گفت: از طریق صندوق از شرکت‌های کوچک حمایت می‌شود. همچنین ۱۷ شبکه بانکی در کشور وجود دارد که با وجود این شبکه‌ها از شرکت‌های بزرگتر حمایت می‌شود و شرکت‌های دانش بنیان بزرگتر هم از طریق شرکت‌های سرمایه‌ای، حمایت گذاری برای ضمانت آنها شکل می‌گیرد.

خیاطیان درخصوص عملکرد صندوق در سال ۱۴۰۳ نیز افزود: خدمات نزدیک به ۹۴ همت به شرکت‌های دانش بنیان انجام شده است، همچنین ۵۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان در تهران مستقر هستند و سایر شرکت‌ها در استان‌های دیگر مستقر هستند که در سال گذشته ۸ سفر استانی داشتیم و عموما این سفر‌های در خصوص حمایت از شرکت‌های نوپا بوده است

وی افزود: در سال گذشته ۷۶۲ شرکت توانستند اولین بار از حمایت صندوق بهره‌مند شوند و ۱۲۰۰ شرکت نوپا از صندوق نواوری خدمات دریافت کردند.

خیاطیان به برنامه‌های ویژه که درسال گذشته اجرا شد اشاره کرد و گفت: افزایش ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای نیاز کشور مثل حوزه ناترازی انرژی بویژه برق، اصلاح الگوی مصرف با موتور‌های کم مصرف ازجمله برنامه‌های ویژه در سال گذشته بود که این امر تحقق پیدا کرد.

وی افزود: از سال ۱۴۰۲ اولویت‌هایی امنیت غذایی، آب و انرژی و حوزه هوش مصنوعی و بیوفناوری نزدیک به ۶ همت از تسهیلات استفاده کردند و در حوزه انسولین و پلاسما که نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار ارزبری داشت، ظرفیت خوبی در شرکت‌های دانش بنیان برای تامین نیاز کشور در حوزه انسولین و پلاسما شکل گرفت که مقرر شد که در حوزه انسولین ظرف دوسال۶۰ درصد نیاز سال را تامین کنیم.

وی در ادامه به بسته‌های حمایتی سال گذشته صندوق اشاره کرد و گفت: ۸ بسته در سال گذشته اعلام شده بود و ۸۰ درصد اهداف تعیین شده، محقق شده است.

خیاطیان درخصوص برنامه‌های امسال صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اقتضای ماموریت برنامه تعیین شده در سه محور معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری، توسعه سرمایه گذاری و تضمین سرمایه‌های مردمی، ۷ خدمت برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.

وی افزود:این ۷ بسته شامل، بسته پیوند که معرفی فرصت‌های دانش بنیان برای جذب سرمایه‌های مردم، بسته نوافرین که شامل سرمایه گذاری برای ایجاد شرکت‌های دانش بنیان جدید، بسته نوپا که شامل شکوفاسازی سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در شرکت‌های دانش بنیان نوپا، بسته توانا که شامل تکمیل سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان، بسته راهبرد که شامل سرمایه گذاری و مشارکت با بخش خصوصی دانش بنیان در طرح‌های راهبردی، بسته ضامن که شامل تضمین سرمایه گذاری مردمی در حوزه دانش بنیان و بسته رشد که کمک می‌کند به افزایش تولید دانش بنیان با تقویت سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی است.

خیاطیان افزود: پیش بینی می‌شود ۵۰ همت به بسته‌ها اختصاص پیدا کند و پیش بینی می‌شود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان جدید در سال جدید اضافه شود و به حدود ۱۰۰ میلیون دلار افزایش صادرات محصولات دانش بنیان نیز برسیم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.