به گزارش مشرق به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، ظهر امروز به وقت محلی، با «سانجیو خان» عالیترین مقام قضائی جمهوری هند (رئیس دیوان عالی جمهوری هند) دیدار و گفتگو کرد.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در جریان این دیدار، با اشاره به ظرفیتهای بالای سازمانها و پیمانهایی نظیر «شانگهای» و «بریکس» اظهار کرد: کشورهای عضو دو سازمان و پیمان مهم «شانگهای» و «بریکس» عمدتاً از کشورهای متنفذ و اثرگذار در معادلات جهانی و منطقهای هستند؛ فلذا ضرورت دارد سطح تعاملات و مراودات اعضای «شانگهای» و «بریکس» در خصوص موضوعات و مقولات مختلف و چالشهای پیشروی جهانی، هر چه بیشتر توسعه و گسترش یابد.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: اعتقاد راسخ جمهوری اسلامی ایران آن است که ما در شانگهای و بریکس میتوانیم به راهبرد همکاری مشترک برای غلبه بر چالشها و معضلات جهانی بویژه در سطوح امنیتی، نائل آییم. ما میتوانیم در حوزههایی که منافع مشترک داریم، سطح مناسبات را هر چه بیشتر گسترش دهیم.
رئیس عدلیه با اشاره به توسعه روزافزون فناوریهای هوشمند و اثرگذاری سبک زندگی هوشمند در جامعه جهانی، گفت: پیشرفتهای بعضاً روزانه در عرصه هوشمندسازی فرآیندهای زیستی، ایجاب میکند که قوانین و مقررات بویژه در حوزههای قضائی و حقوقیِ مرتبط با زیستبوم دیجیتال، بهصورت مستمر پالایش و روزآمد شوند؛ در این عرصه کشورهای عضو شانگهای و بریکس میتوانند دامنه تعاملات و همکاریهای خود را گسترش دهند، تا از این رهگذر بتوانیم بر تهدیدات سایبری نیز فائق آییم.
قاضیالقضات بیان داشت: در حوزه رمزارزها و ارزهای دیجیتال نیز نیازمند تعریف مجدد مفاهیم و روزآمدسازی قوانین مربوطه هستیم؛ کشور هند در این عرصه به توفیقاتی نائل آمده و ما از دریافت تجربیات هند در این زمینه استقبال میکنیم؛ متعاقباً این آمادگی را داریم که تجربیات و دستاوردهای خود در عرصههای مختلف بویژه غلبه بر چالشهای امنیتی و حقوقی و همچنین توسعه دادرسی الکترونیکی و هوشمندسازی فرآیندهای قضائی را به طرف هندی ارائه دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در ادامه با اشاره به یکجانبهگراییها و یکسونگریهای برخی دوّل غربی در حوزه مسائل مختلف جهانی، اظهار داشت: برخی دوّل غربی درخصوص مسائل مبتلابه جهانی از جمله «تروریسم»، «حقوق بشر»، «مقولات حقوقی و کیفری» و غیره، نظر و تفسیر مطلوب خود را دارند و درصدد هستند این نظر و تفسیر یکجانبه و یکسویه را به کل جهان تحمیل کنند؛ قطعاً کشورهای مستقل باید با بسط همکاریهای مشترک در زمینههای حقوقی و قضائی، سد راه این رویکرد غیرمنصفانه و ناعادلانه غربیها شوند و تفسیری عادلانه، منصفانه و حقمدرانه از مفاهیمی نظیر «تروریسم»، «حقوق بشر» و «مقولات حقوقی و کیفری» به جهانیان ارائه دهند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه این دیدار با اشاره به ایرانیانی که در هند به سبب ارتکاب جرم در زندان به سر میبرند و متقابلاً اتباع هندی که به سبب اعمال مجرمانه در ایران زندانی هستند، گفت: ما آمادگی انعقاد تفاهمنامه در زمینههای مختلف حقوقی و قضائی بویژه استرداد محکومان را با هند داریم و معتقدیم برخی از محکومان تبعه دو کشور که در زندانهای ایران و هند، تحمل کیفر میکنند، مجرمان حرفهای محسوب نمیشوند و صرفاً بواسطه فریفته شدن، مرتکب جرم شدهاند، فلذا شایسته دریافت ارفاقات قانونی هستند.
عالیترین مقام قضائی هند نیز از آمادگی کشور متبوع خود برای انعقاد تفاهمنامه گسترش مناسبات حقوقی و قضائی با ایران خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در ادامه این دیدار با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: با شروع دور جدید تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، ما شاهدیم که روزانه دهها غیرنظامی که عمدتاً زنان و کودکان هستند، توسط ماشین جنگی این رژیم کشته و مجروح میشوند و صهیونیستها به صورت هدفمند مراکز درمانی، آموزشی و مقرهای آوارگان را مورد هدف قرار میهند و معالأسف، جامعه جهانی در متوقف کردن ماشین جنگی رژیم صهیونیستی ناتوان بوده است؛ علیایحال اعتقاد ما آن است که باید از ظرفیتهایی نظیر اجلاسیه شانگهای برای وادار کردن رژیم صهیونی به توقف جنایت در غزه بهره بگیریم.
قاضی «سانجیو خان» عالیترین مقام قضائی جمهوری هند نیز در این دیدار، با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی دو کشور ایران و هند، اظهار کرد: بهرهگیری فراوان از زبان فارسی در شعر و ادبیات مردم هند و همچنین وجود ساختمانهایی تاریخی و زیبا در سرزمین هند که توسط معماران ایران بنا شدهاند، نشاندهنده عمق اشتراکات فرهنگی میان دو کشور است.
وی در ادامه، ضمن اشاره به آمادگی هند برای توسعه همکاریها با ایران در سطوح مختلف، گفت: ما آمادگی داریم که در تعامل و همراهی با مقامات قضائی ایران، به مبارزه مشترک و یکپارچه با آسیبهای موجود بپردازیم.
عالیترین مقام قضائی جمهوری هند همچنین با اشاره به دستاوردهای سیستم قضائی این کشور در حوزههای هوشمندسازی و دادرسی الکترونیک، خواستار توسعه همکاریها با دستگاه قضائی ایران در خصوص این موضوعات شد.