به گزارش رکنا، برنامههای عملیاتی مدیریت مصرف برق در سراسر کشور امروز طی مراسمی با حضور وزیر نیرو در رصدخانه شبکه برق و انرژی پایتخت در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ آغاز شد.
در این مراسم که با حضور عباس علیآبادی وزیر نیرو، همایون حایری معاون وزیر در امور برق و انرژی، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر و جمعی از معاونان و مدیران وزارت نیرو و شرکت توانیر و ارتباط برخط با مدیران عامل شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق سراسر کشور برگزار شد، برنامههای مدیریت مصرف در سراسر کشور رسما عملیاتی و آغاز شد.
همایون حائری، معاون برق و انرژی وزارت نیرو با تأکید بر اهمیت اجرای این برنامه ها در سطح ملی گفت: مدیریت مصرف برق امروزه در دستور کار اکثر کشورهای جهان قرار دارد، حتی در کشورهایی که با ناترازی برق مواجه نیستند نیز برنامه های مدیریت مصرف اجرایی می شود.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو ادامه داد: هدف از این اقدام صرفهجویی در مصرف سوخت و جلوگیری از افزایش هزینههای استهلاک زیرساختهای تولید و انتقال برق است.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای توسعهیافته، مدیریت مصرف بهصورت جدی اجرا میشود و این امر باعث شده رشد سالانه مصرف برق در این کشورها نزدیک به صفر باشد. این در حالیست که در ایران، میزان رشد مصرف برق سالانه حدود ۹ درصد است.
حائری با اشاره به ناترازی موجود در صنعت برق کشور بهویژه در فصل گرم سال که این ناترازی تشدید میشود، گفت: مدیریت مصرف در ایران امری ضروری است و باید بهطور دائمی در دستور کار قرار گیرد. این موضوع نباید بهعنوان راهکاری جداگانه تلقی شود بلکه باید در ذات صنعت برق تعریف و نهادینه شود.
محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در این مراسم گفت: تاکنون ۸۰ درصد ادارات دولتی به کنتورهای هوشمند مجهز شدهاند که آنها را کنترلپذیر میکند.
محسن ذبیحی با بیان اینکه همکاران ما در شرکتهای توزیع و برق منطقهای از پیش از تعطیلات عید، برنامهریزیهای لازم برای مواجهه با ناترازی برق در ماههای گرم و اوج بار تابستان را انجام دادهاند، اظهار داشت: محور این برنامهها بر مدیریت مصرف برق با استفاده از اقداماتی است که انجام خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات آموزشی و توجیهی در نیمه دوم فروردین و همایش بزرگ توجیهی مدیران عامل و معاونان شرکتهای توزیع و برق منطقهای برای تبیین اهداف و برنامهها، گفت: علاوه بر این، هر هفته به صورت مرتب، جلساتی را با شرکتهای توزیع داریم که در این جلسات، اقدامات انجام شده را مرور میکنیم و توصیههای لازم ارائه میشود.
به گفته معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، قرارگاه پایش و کنترل مصرف در شرکت توانیر و شرکتهای توزیع سراسر کشور راهاندازی شده است.
ذبیحی در ادامه خاطرنشان کرد: در سطح کشور بالغ بر ۶۲۰۰۰ اداره داریم که جزو مصرفکنندگان سه فاز ما هستند که تاکنون ۸۰ درصد این ادارات به کنتورهای هوشمند مجهز شدهاند که آنها را کنترلپذیر میکند، بنابراین ما میتوانیم از راه دور، بار مصرفی آنها را رصد کرده و فرامین لازم را صادر کنیم.
وی افزود: امسال برای اولین بار، اعمال محدودیت را بر مبنای مصرف اردیبهشت سال گذشته قرار دادیم یعنی ادارات موظفند مصرف خود را نسبت به اردیبهشت سال قبل ۲۰ درصد کاهش دهند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در پایان گفت: از شرکتهای توزیع خواستهایم که به صورت هفتگی، گزارش ادارات پرمصرف را خدمت استانداران و ادارات کل ارایه کنند تا این ادارات نسبت به کاهش مصرف خود اقدام کنند.