عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، در پایان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با افتی 0.15درصدی به روند چهار روزه صعودی خود پایان داد و به سطح 3 میلیون و 132 هزار واحدی کاهش ارتفاع داد. همچنین شاخص هموزن اما امروز 0.14 درصد مثبت شد و به سطح 897 هزار و 215 واحدی رسید و واگرایی شاخص کل و هموزن در حالی رقم خورده که این دو شاخص از 17 فروردین همواره در یک جهت حرکت کرده بودند.
امروز همچنین ارزش معاملات خرد به بیش از 22 هزار میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم از اردیبهشت 1402 به شمار میرود. در واقع 468 روز معاملاتی بود که ارزش معاملات خرد زیر 22 هزار میلیارد به ثبت میرسید. امروز همچنین برای پنجمین روز متوالی شاهد ورود پول حقیقی به بازار بودیم؛ هر چند این ورود پول کمتر از 150 میلیارد تومان بود.
بازگشایی خودرو و صف خرید شدن این سهم موجب شد تا ارزش معاملات گروه خودرو و قطعات به بیش از 3700 میلیارد تومان برسد که سهم نماد خودرو از این ارزش حدود 2300 میلیارد تومان بود. با این حال این گروه باز هم پشت سر گروه بانکی قرار گرفت.
گروه بانکی که از ابتدای سال با استقبال معاملهگران مواجه شده امروز هم ستاره بازار بود و نمادهای این گروه بیش از 4300 میلیارد تومان معامله شدند. باید گفت؛ میانگین رشد قیمت نمادهای این گروه هم 0.5 درصد بود. با این حال بعد از 4 روز این گروه شاهد خروج سرمایه حقیقی از نمادهای خود بود. همچنین بعد از بانکیها و خودروییها گروه فلزات اساسی سومین ارزش معاملات بالا را ثبت کردند که حدود 864 میلیارد تومان بود.
امروز سرانه خرید هر حقیقی 62.7 میلیون تومان بود که نسبت به روز گذشته 10درصد رشد داشت و سرانه فروش هم 76.7 میلیون تومان به ثبت رسید که 18 درصد از دیروز بیشتر بود؛ این دومین روزی است که فروشندگان از این حیث در بازار دست برتر را دارند و قدرت خرید منفی به ثبت میرسد.
فرید شعبانی - کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: امروز روز یکی از تعیین کننده ترین روزهای بازارسرمایه پس از سال 1399 بود؛ زیرا مشابه اوایل همان سال که رشد شاخص کل با افزایش سرمایه دو خودروساز سایپا و ایران خودرو هم زمان شد، امروز نیز بازگشایی ایران خودرو پس از ثبت افزایش سرمایه مهم ترین اتفاق تا اینجای سال 1404 را رقم زد.
وی در ادامه بیان کرد: بازگشایی ایران خودرو در سال 1404 از این جهت پر اهمیت تر بود که علاوه بر افزایش سرمایه این بازگشایی همزمان شده بود با تکمیل فرآیند خصوصی سازی ایرانخودرو و همچنین تحولات جدی در مذاکرات هسته ای.
این فعال بازارسرمایه عنوان کرد: چشم انداز توافقات هسته ای منجربه افزایش تقاضا در گروه بانک و خودرو شده و با بازگشایی ایرانخودرو این سهم 40% رشد پس از افزایش سرمایه خود را تجربه کرد. همچنین عرضه صف خرید ایران خودرو منجر به ایجاد تقاضا در این نماد شد که باعث کاهش نسبی تقاضا در سایر گروههای پیشرو بخصوص بانک شد؛ نتیجتاً رشد بانک تجارت و صادرات و ملت که تاکنون بسیار چشمگیر بود با افزایش عرضه به تعادل نسبی رسید.
به گفته شعبانی؛ گروه پالایشی نیز با تقاضای چشم گیری روبرو بود که ناشی از افزایش گمانهزنی در خصوص نحوه نرخگذاری خوراک این گروه بود.
این تحلیلگر بازار سهام خاطرنشان کرد: ادامه مذاکرات هستهای در روز شنبه نیز باعث شد تا بسیاری از سرمایهگذاران، ورود به بازار را تا تعیین تکلیف این مذاکرات به تعویت بیاندازند؛ بطور کلی بسیاری از نمادهای ریالی که با بهبود شرایط تورمی میتوانند رشد چشم گیری را تجربه کنند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند؛ ازجمله چنین نمادهایی بجز گروه خودرو و بانک میتوان به نمادهای حمل و نقلی اشاره کرد که با گشایشهای بینالمللی انتظار میرود تا روند سود آوری خوبی را تجربه کنند.
وی اظهار داشت: در ادامه نیز توجه ویژه به گروههایی که از کاهش تنشها منافع بیشتری میبرند و یا در فرآیند تجدید ارزیابی خود قرار دارند، باید در دستور کار سرمایهگذاران قرار گیرد.
شعبانی در نهایت گفت: بطور کلی بازار در وضعیت ارزندگی قابل قبولی قرار دارد؛ هرچند باتوجه به رشد سریع ایام اخیر ممکن است تا اصلاحهای موقتی را در این مسیر تجربه کند.