پزشکی قانونی ایران، می تواند قطب علمی در منطقه باشد

خبرگزاری مهر سه شنبه 02 اردیبهشت 1404 - 14:36
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: پزشکی قانونی ایران سازمانی علمی و فنی است که با توجه به تجارب، قابلیت‌ها و پیشرفت‌های آن می‌تواند مرجعیت علمی در منطقه را داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور امروز سه شنبه ۲ اردیبهشت در دیدار با وینسنت کاسارد رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با اشاره به وظایف و خدمات پزشکی قانونی گفت: بر اساس قانون سه وظیفه از پنج وظیفه اصلی سازمان پزشکی قانونی کشور مربوط به حوزه‌های آموزشی و پژوهشی است که این موضوع نشاندهنده جایگاه علمی و تخصصی این سازمان در رسیدگی به پرونده‌ها و اظهارنظرهای کارشناسی است.

وی افزود: سازمان پزشکی قانونی به واسطه نوع خدمات آن به داده‌ها و اطلاعات منحصر به فردی دسترسی دارد که برای بسیاری از پژوهشگران داخلی و خارجی قابل استفاده است به عنوان مثال در حوزه تصادفات تنها آمار قابل استناد در عرصه‌های ملی و بین‌المللی آمار ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور است.

مسجدی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد پرونده‌های قضائی برای اظهار نظر کارشناسی به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود، اظهار داشت: از پرونده‌های مورد بررسی در این سازمان بخش قابل توجهی (۸۵ درصد) مربوط به حوزه معاینات بالینی است و مابقی به سایر حوزه‌های تخصصی همچون تشریح، آزمایشگاه و کمیسیون‌ها اختصاص دارد.

وی بانک ژنتیک ایران را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پزشکی قانونی عنوان و تصریح کرد: آزمایشگاه‌های ژنتیک پزشکی قانونی ایران از آزمایشگاه‌های پیشرو در منطقه است ضمن آنکه بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران نیز توسط پزشکی قانونی تشکیل و عملیاتی شده است و با توجه به بومی سازی آن جز بهترین بانک‌های ژنتیک در جهان است.

وی به تأسیس دانشکده پزشکی قانونی در ایران نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر موفق به تأسیس و راه اندازی دانشکده پزشکی قانونی شده‌ایم که با توجه به نیاز کشور و ظرفیت‌های بالای علمی و تخصصی سازمان مجوز تأسیس این دانشکده اخذ و اقدامات لازم برای نهایی شدن کوریکولوم آموزشی رشته‌های مختلف آن در حال انجام است.

پروپاگاندای رسانه‌ای مانع ارائه دستاوردهای پزشکی قانونی به دنیا است

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اینکه پروپاگاندای رسانه‌ای مانع بیان دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران و از جمله سازمان پزشکی قانونی به جهانیان می‌شود، افزود: ما دستاوردها و پیشرفت‌های علمی خود را با افتخار به جهانیان اعلام می‌کنیم و هیچ خستگی در ارائه آن نداریم چرا که برای علم و دانش هیچ مرز و محدودیتی قائل نیستیم.

وی ادامه داد: با همین دیدگاه در زمان رونمایی از کیت ژنتیک در سال ۱۴۰۰ که توسط متخصصان و نخبگان جوان مرکز تحقیقات پزشکی قانونی تولید شد، اعلام کردیم که ایران آمادگی دارد کیت‌های تولید شده را حتی در اختیار کشور آمریکا نیز قرار دهد زیرا علم و دانش محدود به مرزهای سیاسی و زمینی نیست.

وی اظهار کرد: بعد از اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، از جوانان نخبه خود برای ساخت و تولید تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز سازمان دعوت کردیم که نتیجه آن ساخت و تولید کیت‌های ژنتیک در سال ۱۴۰۰ و پس از آن دستگاه‌هایی همچون هموژنایزر، اتوسمپلر، الکل سنج تنفسی و … بوده است.

وی با تأکید بر اخذ استانداردهای ملی و بین‌المللی برای تولیدات مرکز تحقیقات پزشکی قانونی از جمله ایزو ۱۸۳۸۵ برای کیت‌های ژنتیک، افزود: صلیب سرخ می‌تواند ضمن ارزیابی تولیدات مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، کشورهای دیگر را به استفاده از کیت‌های ژنتیک تولید شده در ایران دعوت کند.

مسجدی در خصوص موضوع مهاجران و اتباع دیگر کشورها در ایران گفت: پزشکی قانونی به یک فرد مهاجر با هویت شناخته شده و مشخص، مانند یک فرد ایرانی ارائه خدمت می‌کند و هیچ محدودیتی در این زمینه قائل نیست

پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم آموزشی و پژوهشی بلایای طبیعی بین کشورهای منطقه

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص نقش این سازمان در مدیریت بلایا و تعیین هویت قربانیان نیز افزود: پزشکی قانونی ایران با توجه به تجربیات بالای خود و حضور در حوادث و بلایا آماده همکاری و برگزاری نشست‌های مشترک آموزشی و پژوهشی با صلیب سرخ است و در این زمینه می‌توان بین کشورهای منطقه کنسرسیوم آموزشی و پژوهشی در زمینه بلایای طبیعی با محوریت صلیب سرخ ایجاد کرد.

به گفته وی در زمان وقوع زلزله در کشورهای ترکیه و افغانستان که در سال‌های اخیر اتفاق افتاد پزشکی قانونی ایران برای کمک به شناسایی و تعیین هویت قربانیان این حوادث اعلام آمادگی کرد.

شناسایی مفقودین جنگ از مقدس‌ترین خدمات صلیب سرخ است

مسجدی در ادامه به یکی از اقدامات مهم صلیب سرخ در ایران اشاره کرد و گفت: کمک به شناسایی مفقودین و شهدای جنگ تحمیلی ایران و عراق یکی از مهم‌ترین خدمات صلیب سرخ در ایران است چرا که هنوز پدر و مادرهای بسیاری چشم انتظار فرزندان خود هستند.

وی با تأکید بر آمادگی پزشکی قانونی ایران برای همکاری با صلیب سرخ در زمینه شناسایی مفقودین جنگ ادامه داد: کشور ما در جنگ تحمیلی بهترین جوانان و عزیزان خود را از دست داد و این افراد قربانی جاه طلبی کشورهایی شدند که این جنگ را علیه ما به راه انداختند.

مسجدی با اشاره به سابقه همکاری پزشکی قانونی با صلیب سرخ در سال‌های گذشته تصریح کرد: بر اساس توافق سال‌های پیش، پزشکی قانونی ایران با صلیب سرخ همکاری داشته و به وظایف خود عمل کرده است در حال حاضر نیز آماده همکاری‌های بیشتر برای تسریع امور است.

اعلام آمادگی برای اداره بیمارستان‌های غزه در صورت فراهم بودن شرایط

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خدمات بشردوستانه صلیب سرخ در جهان و تأکید بر اینکه مرزهای سیاسی و زمینی نافی خدمات و کمک‌های انسان‌ها به یکدیگر نیست، افزود: امروز همه مردم دنیا از وضعیت مردم مظلوم غزه و کشتار اتفاق افتاده در این منطقه به شدت ناراحت هستند و جای خرسندی است که در زمان آتش بس، نیروهای صلیب سرخ و هلال احمر ایران اولین گروه‌هایی بودند که برای کمک به این منطقه وارد شدند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، سازمان پزشکی قانونی و مجموعه نظام بهداشت و درمان ایران این آمادگی را دارد که در صورت مهیا کردن شرایط از سوی صلیب سرخ با اعزام متخصصان خود چندین بیمارستان در غزه را برای کمک به مردم به طور کامل اداره کنند.

مسجدی در پایان با قدردانی از برگزاری این جلسه اظهار امیدواری کرد: برگزاری این جلسات ضمن ارتقای همکاری هرچه بیشتر صلیب سرخ و پزشکی قانونی، زمینه ارتباط با سایر کشورها از جمله کشورهای منطقه و تبادل تجربیات با آنان را فراهم کند.

در زمینه مهاجرین و مدیریت اجساد به جای مانده از سوانح با پزشکی قانونی همکاری داریم

در ادامه این جلسه وینسنت کاسارد رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با اشاره به وظایف و خدمات صلیب سرخ در ایران گفت: خوشبختانه کشور ایران درگیر شرایط مخاصمه و جنگ نیست به همین دلیل تمرکز فعالیت‌های کمیته صلیب سرخ در چهار حوزه اقدامات بشردوستانه، رسیدگی به پیامدهای ناشی از جنگ ایران و عراق و شناسایی مفقودین، همکاری با جمعیت هلال احمر و همکاری در خصوص میزبانی ایران از مهاجرین افغان قرار دارد.

وی به همکاری صلیب سرخ با پزشکی قانونی ایران نیز اشاره کرد و افزود: در امر مهاجرین، به ویژه تعیین هویت افرادی که به واسطه مهاجرت مفقود و یا کشته می‌شوند، با پزشکی قانونی همکاری داریم. همچنین در زمینه بلایا و سوانح و موضوع مدیریت اجساد به‌جای‌مانده، نیازمند همکاری با پزشکی قانونی هستیم.

کاسارد با تأکید بر همکاری‌های آموزشی با پزشکی قانونی ایران تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های پزشکی قانونی تمایل ما بیشتر بر این است که از این توانمندی و ظرفیت‌ها بیاموزیم و علاقه مند به توسعه همکاری با این سازمان در زمینه پیکرشناسی و تعیین هویت هستیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.