توسعه ریزرباتی به اندازه یک دانه برج که به درمان تومور مغزی کمک می‌کند

دیجیاتو سه شنبه 02 اردیبهشت 1404 - 15:03
این ربات کوچک جایگزینی ایمن برای روش‌های سنتی جراحی مغز و اعصاب است. The post  توسعه ریزرباتی به اندازه یک دانه برج که به درمان تومور مغزی کمک می‌کند appeared first on دیجیاتو.

استارتاپ فرانسوی Robeauté درحال کار روی توسعه ریزرباتی به‌اندازه یک‌دانه برنج است که می‌تواند برای درمان تومورها وارد مغز انسان شود. این ربات به‌اندازه‌ای هوشمند است که می‌تواند از نواحی پر خطر در مغز دوری کند و ایمن‌ترین مسیر را بیابد.

این استارتاپ تاکنون ۲۷ میلیون دلار بودجه برای توسعه این ریزربات پیشگامانه دریافت کرده است. کاربرد اصلی این محصول در جراحی مغز و اعصاب خواهد بود. به گفته شرکت سازنده، این ریزربات در سال ۲۰۲۶ اولین آزمایش بالینی خود را انجام خواهد داد و قرار است برای انجام میکروبیوپسی روی تومورهای مغزی استفاده شود.

اندازه این ریزربات به‌اندازه یک دانه برنج است

استارتاپ Robeauté در واقع قصد دارد ریزرباتی برای جراحی مغز و اعصاب توسعه دهد. هدف این دستگاه تغییر روش جراحی مغز با ارائه جایگزینی ایمن‌تر و دقیق‌تر برای ابزارهای سفت‌وسخت سنتی مانند سوزن‌ها و نگهدارنده‌های الکترود است. ابزارهای سنتی می‌توانند برای عملکردهای حیاتی مغز خطراتی ایجاد کنند.

روش‌های سنتی جراحی مغز اغلب دسترسی محدودتری دارند، به‌خصوص زمانی که جراح مجبور است از دسترسی به مناطقی از مغز که مسئول عملکردهای حرکتی یا شناختی هستند اجتناب کند. در برخی موارد به دلیل همین محدودیت در دسترسی برخی تومورها به‌عنوان غیرقابل‌جراحی شناسایی می‌شوند.

این ریزربات از طریق یک برش کوچک به عرض میلی‌متری در جمجمه وارد مغز می‌شود. سپس مسیرهای منحنی را از طریق شبکه عروقی و ماتریکس خارج سلولی مغز دنبال می‌کند تا به مناطقی که قبلاً غیرقابل‌دسترس بودند برسد. این دستگاه با استفاده از حلقه‌های سیلیکونی گردان در نوک خود در مغز حرکت کرده و بافت را با استفاده از نیروهای چسبندگی در مقیاس بسیار کوچک جابه‌جا می‌کند. این فرایند به‌طور مداوم و در لحظه با استفاده از حسگرهای تصویر و اولتراسوند که به‌صورت خارجی روی جمجمه نصب شده‌اند، توسط تیم جراحی نظارت می‌شود.

این دستگاه می‌تواند با سرعت ۳ میلی‌متر در دقیقه در مغز انسان پیشروی کرده و مسیر خود را در حین خروج دوباره دنبال کند. همچنین در زیر موتور محفظه‌ای برای ابزارهای جراحی مینیاتوری قرار گرفته است که از طریق سیستمی با کابل خارجی کار می‌کند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.