به گزارش رکنا، علیرضا رئیسی در رویداد «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی » که امروز، اول اردیبهشت ماه برگزار شد، تأکید کرد: توجه به هزینه اثربخشی در همه اقدامات حوزه بهداشت ضروری است. وی بیان کرد که پیشگیری در تمامی بخشهای مدیریتی، از جمله سلامت جامعه، اهمیت ویژهای دارد. اجرای برنامههای پیشگیرانه در سطح ملی با تکیه بر منابع محدود میتواند بیشترین تأثیر را به همراه داشته باشد.
معاون بهداشت با اشاره به موفقیت برنامههای غربالگری نوزادان، تصریح کرد: این برنامهها به صورت فراگیر در سراسر کشور اجرا میشود و جنبههای مختلفی را در بر میگیرد. بررسی شنوایی نوزادان و نیز غربالگری عملکرد تیروئید از جمله دستاوردهای مهم در این زمینه محسوب میشود.
رئیسی با بیان اینکه کمشنوایی میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه یکی از دستاوردهای سیستم واکسیناسیون کشور، کاهش چشمگیر این مشکل به علت عفونتهای گوش است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت که هماکنون بیش از ۶۳۰ میلیون نفر در جهان با اختلالات شنوایی دستوپنجه نرم میکنند. او همچنین عوامل متعددی از جمله عفونتها، تروماها و مسائل ژنتیکی را از دلایل اصلی کمشنوایی معرفی کرد.
رئیسی تأکید کرد که اختلالات شنوایی ، از نگاه جهانی، در رتبه سوم عوامل ناتوانی قرار دارد. او با اشاره به تأثیر مستقیم این اختلالها بر ایجاد مشکلات روحی، هشدار داد: اختلالات شنوایی همچون بیماریهایی نظیر دیابت، روندی فزاینده در پیش گرفتهاند و باید به صورت جدی بررسی شوند.