دادگاه رسیدگی به پرونده نابینا شدن تعداد ۹ بیمار در اتاق عمل بیمارستان نگاه به دادگاه رسید و روز شنبه آینده، اولین جلسه دادگاه برگزار میشود.
جلسه رسیدگی به پرونده بیمارانی که در پی عمل جراحی آب مروارید در بیمارستان چشمپزشکی نگاه، بینایی خود را از دست دادند، روز شنبه (۶ اردیبهشت) در دادگاه شهید قدوسی تهران برگزار میشود.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، پرونده خبرساز نابینا شدن بیماران در اتاق عمل بیمارستان چشم پزشکی نگاه، آن هم در یک روز، که از جمله حوادث پزشکی قابل توجه پاییز ۱۴۰۲ بود، در دادسرای پزشکی، صرفا منجر به صدور حکم پرداخت نصف دیه کامل برای هر یک از آسیب دیدگان شد. حال پرونده به دادگاه رسیده است.
جزئیات روند دادرسی
نیلوفر معارفی، وکیل تعدادی از خانوادههای افراد نابینا شده، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی تابناک درباره روال رسیدگی به پرونده این قربانیان، اظهار داشت: «بر اساس روال قانونی، پروندههای کیفری ابتدا در دادسرا مورد بررسی قرار میگیرند و در صورت احراز مجرمیت، قرار جلب به دادرسی صادر میشود. سپس پرونده به دادگاه ارسال میشود که در دو مرحله بدوی و تجدیدنظر رسیدگی خواهد شد.»
وی افزود: «در جلسه روز شنبه، دادگاه به ادامه روند رسیدگی به این پرونده خواهد پرداخت.»
وی درباره خواستهها و انتظارات موکلین خود در باره این پرونده، گفت: اگرچه خواسته قلبی موکلان من تعلیق فعالیت یا تعطیلی بیمارستان است، اما این امر و هرگونه تصمیم گیری منوط به قانون است و قانون در این باره تصمیم خواهد گرفت.» وی سپس توضیح داد: در موارد خطای غیرعمدی پزشکی، اختیارات دادگاه در صدور مجازات تکمیلی محدود است، مگر آنکه عمد در ارتکاب جرم محرز شود که در این پرونده و تا این مرحله چنین چیزی اثبات نشده است.»
تحلیل حکم دادسرای جرایم پزشکی
نیلوفر معارفی در مورد حکم قبلی دادسرا که بر اساس آن بیمارستان نگاه صرفا ملزم به پرداخت نصف دیه شد، توضیح داد: «قانونگذار ملاکهای خاصی را برای جبران خسارت تعیین کرده است. هرچند این مبلغ از نظر مالی ناچیز به نظر میرسد، اما بالاخره در چارچوب قانونی فعلی، همین میزان دیه تعیین شده است.»
وی ادامه داد: «در بررسیهای کمیسیون پزشکی، نتیجه اینگونه اعلام شد که پزشکان در این پرونده مرتکب خطایی نشدهاند و مسئولیت کامل بر عهده بیمارستان گذاشته شده است. این در حالی است که در برخی پروندههای مشابه، ممکن است سهم تقصیر بین پزشک و بیمارستان تقسیم شود.»
واکنش خانوادههای قربانیان به روند رسیدگی
به گفته این وکیل، خانوادههای آسیب دیده از طولانی شدن روند دادرسی ناراضی هستند، هرچند معارفی، خود به عنوان وکیل، معتقد است که پرونده در مقایسه با موارد مشابه گذشته با سرعت بیشتری در حال رسیدگی است. وی اشاره کرد: «در یک پرونده مشابه که دو سال پیش بررسی شد، رسیدگی به آن از مرحله دادسرا تا قطعیت حکم دو سال طول کشید و در نهایت نه پزشک و نه بیمارستان محکوم نشدند. یعنی در واقع برای ما معلوم نشد که دلیل نابینا شدن ان دو فرد در پرونده قبلی، واقعا چه یا چه کسی بوده است. بر همین اساس قصد داریم آن پرونده را در دیوان عالی کشور پی گیری کنیم.»
فاجعه و سکوت پس از آن
این پرونده پس از وقوع در مهرماه ۱۴۰۳، به دلیل عواقب شدید جراحیهای به ظاهر ساده آب مروارید که منجر به نابینایی حداقل ۹ بیمار شد، توجه گستردهای را به خود جلب کرد.
با توجه به حضور چهرههای مطرح از نمایندگان مجلس و برخی از وزرای سابق به عنوان پزشک و سهامدار بیمارستان چشم پزشکی نگاه، انتظار میرفت که اتفاقا موضوع این بیماران با دغدغه بیشتری از سوی بیمارستان پی گیری شود که متاسفانه چنین نبود و بعد از گذشت ۷۰ روز از ماجرا و سکوت بیمارستان، افشاگری تابناک از جزئیات فاجعه، واکنش منفی برخی از همین چهرهها را نیز در پی داشت و رسانه را متهم به تخریب وجهه نظام سلامت کردند.
منبع خبر "
تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.