علیاصغر نخعیراد، نماینده مشهد و کلات در مجلس در گفتوگو با همشهری آنلاین، ضمن انتقاد از اظهارات نابجای معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص عدم برنامه این وزارتخانه در ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی کشور تصریح کرد: اظهارات معاونت آموزشی وزارت بهداشت در زمینه افزایش ندادن ظرفیت پزشکی کشور محل اعتنا نیست. قانون در این زمینه تصویب شده است و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را داریم و باید این کار انجام شود.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سه سال گذشته در راستای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان افزایش ظرفیت پزشکی را داشتیم. این روند باید ادامه پیدا کند و در راستای تحقق اهدافی که در برنامه هفتم توسعه در زمینه بهداشت و درمان مصوب کردهایم، گام برداریم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است که دسترسی عموم مردم در مناطق محروم به خدمات درمانی مناسب ایجاد شود. همچنین برای گسترش توریسم سلامت در کشور برنامهریزی کردهایم. دسترسی به این اهداف نیازمند افزایش ظرفیت پزشکی و در اختیار داشتن پزشکان حاذق است.
نخعیراد گفت: چندین هزار دانشآموز در رشته تجربی درس میخوانند و میخواهند در دانشگاه در رشته پزشکی تحصیل کنند. عدم افزایش ظرفیت پزشکی به معنای اعمال فشار زیاد به این دانشآموزان و خروج آنها از کشور است.
وی ادامه داد: این که دانشآموزان برای تحصیل در رشته پزشکی به دیگر کشورها بروند، علاوه بر این که خروج ارز زیادی را رقم میزند. به لحاظ اعمال استرس و فشار بر خانوادهها و مشکلات روحی و روانی نیز برایمان مشکلساز است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی در کشورمان زمینههای لازم را برای افزایش ظرفیت پزشکی داریم، چرا از این فرصت آموزشی استفاده نکنیم و اجازه دهیم نخبههای دانشآموزی به دیگر کشورها برای ادامه تحصیل بروند.
نخعیراد گفت: نیاز کشور به خدمات درمانی بهتر و بیشتر بر کسی پوشیده نیست. جمعیت کشور رو به پیری است و در آینده نزدیک نیازمند خدمات درمانی گستردهتری هستیم. همچنین شیوع بیماریهای واگیردار مختلف نیز ضرورت این امر را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: شواهد نشان میدهد که مردم برای دسترسی به خدمات درمانی مناسب با مشکلات جدی مواجه هستند. به ویژه در مناطق محروم و شهرهای کوچک دسترسی به پزشک و متخصص سخت است. بیماران برای دریافت خدمات درمانی باید کیلومترها راه را طی کنند و خودشان را به مراکز استانها برسانند. این شرایط قابل قبول نیست و باید اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی کشور در دستور کار باشد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ما در مجلس پیگیر اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی هستیم و وزارت بهداشت باید به این مصوبه قانونی تن دهد. سرانه پزشک در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر پایین است و مردم به وضوح این موضوع را درک میکنند.
نخعیراد گفت: ما اجازه نمیدهیم مسئولان به جای این که مصوبات قانونی را اجرایی کنند، اظهاراتی در خصوص عدم داشتن برنامه برای اجرای مصوبات داشته باشند. اگر وزیر بهداشت و درمان در راستای اجرای این قانون عمل نکند، قطعاً مجلس برخورد خواهد کرد. متأسفانه تعارض منافع تا کنون مانع افزایش ظرفیت پزشکی و دسترسی به پزشکان و متخصصان بوده است. باید این روند تغییر کند و در مجلس اجازه نخواهیم داد که برای به نفع عدهای خاص، موضوع مهم افزایش ظرفیت پزشک عمومی و متخصص در کشور متوقف شود.