به گزارش همشهریآنلاین، جلسه هیئت دولت صبح امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به ریاست «مسعود پزشکیان» برگزار شد و در این جلسه وزیر نفت گزارش مبسوطی از برگزاری همایش سرمایهگذاری در صنعت نفت با حضور شرکتهای داخلی و خارجی و تعامل مثبت با کشورهای همسایه ارائه کرد.
بر اساس این گزارش، وزارت نفت ۱۳۵ میلیارد دلار پروژه آماده برای عرضه به سرمایهگذاران مهیا کرده و زمان عقد قراردادهای نفتی را از متوسط ۳۹ ماه به ۵ ماه تقلیل داده است.
در این جلسه همچنین رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گزارش مفصلی درباره آخرین وضعیت منطقه میانکاله و تلاش مجددی که برای تاسیس مجتمع پتروشیمی در آن آغاز شده، ارائه کرد که رئیس جمهور پس از این گزارش بلافاصله در گفتوگویی تلفنی با استاندار مازندران، ضمن صدور دستور توقف هرگونه عملیات در زمینه احداث پتروشیمی میانکاله تأکید کرد که باید با کسانی که برخلاف سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، زمینه تخریب محیط زیست این منطقه را فراهم کردهاند، برخورد شده و خاطیان محاکمه شوند.
در جلسه امروز همچنین مطرح شد که تا به حال ۳۵۰ مگاوات پنل خورشیدی مناسب برای نصب روی ساختمانها وارد شده و آماده تحویل و نصب در ادارات و مراکز دولتی است.
در ادامه جلسه هیات دولت موضوع تخصیص اعتبار به منظور ارتقای سطح آمادگی و افزایش توان پاسخگویی جمعیت هلال احمر تا مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال از محل بند (م) ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم مقررات مالی دولت به تصویب رسید.
در این جلسه همچنین تعدادی دیگر از آییننامههای مربوط به برنامه هفتم پیشرفت نیز بررسی و تصویب شد.
دستور مستقیم پزشکیان برای توقف پروژه جنجالی + عکس
تلاش سازمان محیطزیست جواب داد/ احداث پتروشیمی میانکاله متوقف شد
همچنین معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، بعد از گزارشی که سازمان حفاظت محیطزیست درخصوص موضوع پتروشیمی میانکاله در دولت ارائه کرد، رئیس جمهور دستور توقف اجرای این پروژه صادر کرد.
شینا انصاری روز چهارشنبه در حیاط دولت درباره جزئیات دستور رئیسجمهور برای توقف احداث پتروشیمی در میانکاله افزود: امروز در جلسه هیات دولت، بعد از گزارشی که سازمان حفاظت محیطزیست درخصوص موضوع پتروشیمی میانکاله در دولت ارائه کرد، رئیسجمهور با استاندار مازندران تماس تلفنی مبنی بر توقف ساخت و ساز در اراضی میانکاله برقرار کرد و معاونت حقوقی هم دستورات ویژه را در این زمینه صادر کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: با توجه به تأکید رئیس جمهور، مجوز احداث پتروشیمی میانکاله در این اراضی که به لحاظ زیستمحیطی حساس و جزو ذخیره گاه زیست کره هستند، لغو می شود.
انصاری گفت: بحثی که امروز مطرح شد توقف ساخت و ساز در این اراضی بود که با توجه به مستندات موجود و مخالفت هایی که دستگاه های مختلف تاکنون داشتند، احداث پتروشیمی در این اراضی ملغی می شود.
به گزارش ایرنا، اواخر فروردین ماه برخی تحرکات در محدوده مرتع حسینآباد بهشهر که قبلا برای احداث پتروشیمی موسوم به میانکاله در نظر گرفته شده بود، موجب نگرانی مردم محلی و فعالان محیط زیست شد.
بر این اساس معاون سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که با استناد به آخرین تصمیمات مراجع قضایی و موضع رسمی سازمان حفاظت محیط زیست، هیچ پروژه قانونی تحت عنوان «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد.
حمید ظهرابی افزود: پروژه پتروشیمی میانکاله از ابتدا فاقد مجوزهای زیستمحیطی لازم بوده و اقدامات انجامشده برای احداث آن تخلف آشکار محسوب میشود.
وی اضافه کرد: هماکنون نیز هرگونه اقدام توسط هر شخصی در محدوده مورد نظر غیرقانونی است و اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران باید با آن برخود کند.
معاون محیط زیست طبیعی همچنین گفت: با توجه به اینکه دیگر پروندهای در مورد احداث پتروشیمی وجود ندارد، زمین نیز طبق قانون باید رفع تصرف شود که از همکارانمان در سازمان منابع طبیعی خواستار بازپس گیری زمین و بازگشت آن به اراضی ملی هستیم.