نمایندگان درباره لایحه تغییر ساعت رسمی کشور چه گفتند؟

الف چهارشنبه 03 اردیبهشت 1404 - 14:58
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس، نقطه نظرات خود را درباره فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی و کاری کشور مطرح کردند.

به گزارش مشرق، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای دوفوریت در مورد لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان در دستورکار قرار گرفت. چند تن از نمایندگان در موافقت و مخالفت با این تقاضا نقطه نظرات خود را مطرح کردند که در ادامه آمده است:

قانون داریم؛ نیازی به تغییر ساعت رسمی و کاری کشور نیست

غلامرضا میرزایی، نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با دو فوریت این لایحه، گفت: در اینجا جای سوال است که به چه دلیل این لایحه به صورت دو فوریتی مطرح شده است؟ آیا طی ماه‌های گذشته نمی‌شد لایحه‌ای را آماده می‌کردند و با حوصله در مجلس مطرح می‌شد؟

وی ادامه داد: از سوی دیگر، تنظیم ساعت در اختیار خود دولت است و الان دولت قانونی در اختیار دارد که طبق آن می‌تواند وقت کشور را تنظیم کند، می‌تواند زمان حضور دستگاه‌های اداری در عرصه فعالیت اجتماعی را تعیین کند و نیازی نیست به اینکه حتماً قانونی تنظیم شود که ساعت جابه‌جا شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ساعت کاری را دولت در اختیار دارد و می‌تواند تغییر دهد، اما بنا نیست که طبق سلیقه هر دولتی، ساعت رسمی کشور تغییر کند. اگر دولت می‌خواهد در انرژی صرفه‌جویی کند، تنظیم ساعت کاری در اختیار دولت است و به جای ساعت ۸، می‌تواند ساعت ۷ را به عنوان زمان شروع کار اعلام کند. بنابراین نیازی به اینکه ساعت رسمی و کاری تغییر کند، نیست.

نقش مؤثر تغییر ساعت بر کاهش خاموشی‌ها

در ادامه جلسه، محمد قسیم عثمانی به عنوان موافق دوفوریت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان، گفت: این لایحه در این شرایط ناترازی انرژی می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش خاموشی‌ها و نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

وی بیان کرد: خواهش می‌کنم دوستان بدون نگاه سیاسی و جناحی نظر کارشناسی و نظر وزارت نیرو را بشنوند و بر اساس آن تصمیم بگیرند. در سال‌های اخیر، مدیریت مصرف انرژی و کاهش اوج مصرف برق به یکی از اولویت‌های اصلی کشورها و سازمان‌های مرتبط با انرژی تبدیل شده است. افزایش روزافزون مصرف برق به ویژه در ساعات اوج مصرف برق چالش‌های متعددی را برای شبکه‌های برق ایجاد کرده است.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تغییر ساعت رسمی تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی در طول روز می‌تواند ایجاد کند و می‌تواند منجر به تغییر شکل منحنی بار روزانه شود. به طور خاص انتظار می‌رود که اوج مصرف برق روزانه به ساعت اولیه صبح منتقل شود و از شدت آن در ساعات ظهر کاسته شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: علاوه بر تغییر ساعت رسمی کشور، هماهنگی بیشتر ساعت کاری با نور طبیعی روز می‌تواند مصرف روشنایی و دستگاه‌های خنک کننده را در ساعت میانی روز کاهش دهد که این اثر به ویژه در فصول گرم که استفاده از کولرهای گازی رایج است، بسیار مشهودتر خواهد بود.

عثمانی اظهار کرد: نکته سوم اینکه با توجه به افزایش هماهنگی ساعت کاری با نور روز، نیاز به روشنایی الکتریکی در ادارات و واحدهای تجاری را کاهش می‌دهد. کشورهای زیادی از تغییر ساعت تابستانی حمایت می‌کنند و حمایت آن‌ها به دلایل مختلف و با شدت و ضعفی متفاوت است، ولی اکثر این کشورها از این تغییر تابستانی استفاده می‌کنند، برای مثال ایالات متحده آمریکا در برخی از ایالت‌ها مثل فلوریدا از دائمی کردن تغییر ساعت رسمی تابستانی حمایت کردند. همچنین در کانادا بسیاری از استان‌های کانادا از تغییر ساعت تابستانی استفاده می‌کنند، در استرالیا و نیوزیلند از تغییر ساعت تابستانی برای استفاده بهینه از نور خورشید استفاده می‌کنند.

سراغ اصلاح مدیریت برویم، نه تغییر ساعت

در ادامه جلسه، جبار کوچکی‌نژاد در مخالفت با دوفوریت لایحه مذکور، گفت: نمایندگان! زمانی که در سال ۱۴۰۱ ما قانون ثبات ساعت را تصویب کردیم، چند درصد مردم به شما اعتراض کردند؟ در هر جایی که ما حضور پیدا کردیم، مردم خوشحال بودند و گفتند ما را از سرگردانی و بلاتکلیفی نجات دادید. بر این اساس، نباید دیگر با روان مردم بازی کنیم و مجدداً ساعت‌ها را تغییر دهیم.

وی بیان کرد: در همین قانون ما به دولت اختیار دادیم که با توجه به شرایط آب و هوایی و منطقه‌ای ساعت ادارات را می‌تواند تغییر دهد و دولت می‌تواند به استانداران این مجوز را دهد. بسیاری از کشورهای دنیا مثل چین، روسیه، برزیل، آرژانتین، سنگاپور، عربستان و کویت، ساعت‌های خودشان را تغییر نمی‌دهند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر ما ضعف مدیریت در حوزه انرژی داریم، نباید به جای آنکه مدیریت خود را اصلاح کنیم، سراغ تغییر ساعت برویم. بیش از ۷۰ درصد دنیا ساعت‌های خودشان را تغییر نمی‌دهند و ساعت رسمی آنان ثابت است.

لایحه تغییر ساعت تأثیر زیادی در مدیریت بهینه انرژی دارد

همچنین مهرداد گودرزوند به عنوان موافق دو فوریت لایحه مذکور، گفت: سال گذشته دولت ساعت بانک‌ها را از ۷ صبح به ۶ منتقل کرد که باعث ایجاد سرگردانی و مشکلات زیادی برای مردم شد.

وی بیان کرد: تصویب این لایحه می‌تواند تأثیر زیادی در مدیریت بهینه مصرف انرژی داشته باشد. طبق نامه وزیر نیرو با این رویکرد می‌توان ۱۲۰۰ مگاوات یعنی به اندازه ظرفیت یک نیروگاه، صرفه‌جویی در کشور داشته باشیم. این لایحه فنی و تخصصی است و سبب کاهش هزینه‌های اضافی می‌شود.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تغییر ساعت به نفع کشور است، تصریح کرد: دولت در حالت عادی نمی‌تواند و اختیاری ندارد که ساعت‌ها را تغییر دهد، اما با این قانون ما می‌توانیم به دولت این اختیار را دهیم. نباید نگاه سیاسی به این موضوع داشته باشیم، بلکه باید نگاه فنی و تخصصی به این موضوع داشته باشیم.

‌لایحه تغییر ساعت رسمی کشور به صورت عادی بررسی می‌شود

در نهایت، نمایندگان با تقاضای دوفوریت در مورد لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۱۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر و با تقاضای یک فوریت این لایحه با ۱۱۴ رأی موافق، ۱۰۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر مخالفت کردند.

بر این اساس و طبق گفته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و با توجه به مخالفت نمایندگان با فوریت لایحه مذکور، این لایحه به صورت عادی در مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.