سید مهدی حسینی، دبیر «اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا»، در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما جزئیات این رویداد مهم اقتصادی را تشریح کرد.
سید مهدی حسینی، دبیر سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا، درباره جزئیات این نشست گفت: «این اجلاس با حضور یک مقام در سطح معاون رئیسجمهور، سه رئیس سازمان منطقهای، وزرا، معاونان وزرا، ۲۵ رئیس اتاق بازرگانی ملی و بیش از ۶۰۰ نفر از مدیران شرکتهای بزرگ، روسای بانکها و تجار برجسته آفریقایی برگزار میشود.»
وی افزود: «تعداد شرکتکنندگان نسبت به اجلاس سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته و با وجود تقاضای ۸۰۰ نفر، به دلیل محدودیت ظرفیت اقامتگاهها و همزمانی با نمایشگاه ایران اکسپو، ۶۰۰ نفر پذیرش شدهاند.»
حسینی با اشاره به برنامههای این رویداد گفت: «مراسم افتتاحیه در ۷ اردیبهشت با حضور رئیسجمهور برگزار خواهد شد. روز دوم به بازدید از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران اکسپو و روز سوم به جلسات تخصصی B2B، هشت پنل اقتصادی در اصفهان و حدود ۱۵۰۰ نشست تخصصی و بازدیدهای صنعتی اختصاص دارد.»
وی ادامه داد: «روزهای چهارم تا ششم اجلاس در اصفهان با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری با پروازهای اختصاصی و عزیمت مهمانان به اصفهان، پیگیری میشود.»
دبیر اجلاس با تأکید بر تفاوتهای این دوره با سال گذشته اظهار داشت: «امسال تمرکز ویژهای بر محصولات پتروشیمی، بهعنوان مهمترین محصول صادراتی ایران به آفریقا، خواهیم داشت. شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران همکاری گستردهای در این زمینه خواهد داشت.»
حسینی افزود: «پنلهای تخصصی در حوزه صنایع معدنی، محصولات کشاورزی و غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی نیز برگزار میشود. با توجه به ظرفیت آفریقا در تولید محصولات کشاورزی، این بخش بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.»
وی همچنین از تمرکز بر توسعه همکاری در حوزه نساجی و معرفی ظرفیتهای گردشگری اصفهان به هیئتهای آفریقایی خبر داد.
حسینی با اشاره به چالشهای تجارت با آفریقا گفت: «۹۰ درصد روابط تجاری ایران با آفریقا صادراتی و ۱۰ درصد وارداتی است که نیازمند توازن برای پایداری روابط اقتصادی است. حجم تجارت ایران با آفریقا کمتر از ۱.۵ میلیارد دلار در سال است، در حالی که تجارت جهانی آفریقا از سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۴۰۰ میلیارد دلار بوده است.»
وی مشکلات حملونقل و ارسال مستقیم کالا را از موانع اصلی توسعه تجارت عنوان کرد.
دبیر اجلاس درباره برگزاری سه روز از این رویداد در اصفهان توضیح داد: «این اقدام با هدف تمرکززدایی و معرفی ظرفیتهای استانی انجام میشود. کارگروهی به ریاست استاندار اصفهان برای هماهنگی این رویداد تشکیل شده است.»
وی افزود: «در اصفهان، همکاری در حوزه نساجی با توجه به صادرات پنبه برخی کشورهای آفریقایی و معرفی جاذبههای گردشگری این استان در اولویت قرار دارد.»
اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا از سال ۱۴۰۱ با تشکیل کارگروهی در سازمان مدیریت صنعتی و همکاری وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت آغاز شد. حسینی خاطرنشان کرد: «اکنون دبیرخانه دائمی این اجلاس در وزارت صنعت، معدن و تجارت فعال است و هدف آن تقویت روابط اقتصادی با قاره آفریقا و بهرهگیری از ظرفیتهای متقابل است.»