ببینید؛ طائف، شهر گل‌های پادشاهان و عطر ملوکان

فرارو چهارشنبه 03 اردیبهشت 1404 - 17:27
در دل کوهستان‌های طائف، شهری که به «پایتخت گل‌های عربستان» شهرت دارد، مردی ۸۰ ساله بیش از چهار دهه از عمر خود را وقف پرورش گل محمدی و استخراج روغن معطر آن کرده است.

 

فرارو- خلف‌الله الطلحی، کشاورز ۸۰ ساله عربستانی، بیش از نیمی از عمرش را صرف کاشت گل محمدی و تقطیر آن برای تولید عطر در زادگاهش شهر طائف، در غرب عربستان کرده است. او اکنون بیش از ۶۰ نوع عطر مختلف تولید می‌کند.

به گزارش فرارو، شهر طائف که به «شهر گل‌ها» معروف است، سالانه میزبان رشد حدود ۳۰۰ میلیون گل در بیش از ۸۰۰ مزرعه است که بسیاری از آنها به روی بازدیدکنندگان باز هستند. این شهر کوهستانی در نزدیکی مکه واقع شده است.

الطلحی که بیش از ۴۵ سال در این حرفه فعال بوده، می‌گوید: من گل را مثل فرزندانم دوست دارم و از آن مراقبت می‌کنم، چون اگر این درخت بمیرد، نمی‌شود آن را به راحتی جایگزین کرد.

وی با پوشیدن دشداشه سفید و شَماغ قرمز در مزرعه‌اش می‌گوید: از زمان تولد ما در مزرعه بزرگ شدیم و کشاورزی می‌کردیم، و ۴۶ سال پیش کاشت گل را آغاز کردیم.

هر سال با رسیدن بهار، گل‌ها در هوای معتدل طائف شکوفا می‌شوند و مناظر بیابانی را به تابلویی صورتی رنگ بدل می‌کنند. در ماه آوریل، گل‌ها برای استخراج روغنی خاص برداشت می‌شوند که برای تطهیر دیوار‌های بیرونی کعبه در مکه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

الطلحی گفت: هر سال بین پنج تا شش میلیون گل تولید می‌کنم. او و خانواده‌اش با توسعه کار خود، وارد صنعت پرسود عطرسازی شدند و اکنون بیش از ۶۰ نوع عطر تولید می‌کنند.

وی تأکید کرد: روغن گل محمدی طائف با همه گل‌های دنیا متفاوت است. من به ترکیه و مراکش سفر کردم. گل‌هایی شبیه این دارند، اما رایحه‌اش کاملاً فرق دارد.

«عطر پادشاهان»

با وجود تولید انبوه، الطلحی محصولاتش را از عربستان صادر نمی‌کند. وی می‌گوید:

مقدار گل محمدی طائف کم است، نمی‌تواند حتی نیاز داخلی را پوشش دهد. در عربستان، عاشقان زیادی برای این گل و عطرش وجود دارند.

وی اضافه می‌کند: این گل، گل پادشاهانه است. عطر ملوک و شیوخ ماست.

عربستان در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۴۱ میلیون دلار از صادرات محصولات عطری، از جمله گلاب، درآمد داشته است.

در مزرعه الطلحی، کارگران روزانه ده‌ها هزار گل می‌چینند تا گلاب و روغن گل محمدی تولید کنند؛ دو ماده باارزش برای صنایع زیبایی و خوراکی.

کارگران، گل‌ها را با دست در سبد‌ها می‌ریزند، سپس گل‌ها جوشانده و تقطیر می‌شوند. این روند ابتدا حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه جوشیدن شدید دارد، سپس فرآیند تقطیر حدود ۸ ساعت طول می‌کشد.

با جمع شدن روغن در سطح مخازن شیشه‌ای، آن را با سرنگ بزرگی استخراج می‌کنند و در شیشه‌های مختلف می‌ریزند. کوچک‌ترین شیشه آن ۳۵۰ ریال سعودی (حدود ۹۳ دلار) قیمت دارد.

الطلحی در حین نظارت بر تقطیر می‌گوید: گل، بخشی از زندگی من است.

با این حال، عشق الطلحی به گل، با تهدید تغییرات اقلیمی مانند گرمای شدید، سرمای زیاد و باران‌های سیل‌آسا مواجه شده است.

گزارشی از شورای آتلانتیک هشدار داده که تغییرات اقلیمی کیفیت و حاصل‌خیزی زمین‌های کشاورزی عربستان را کاهش داده است و تا سال ۲۰۵۰ تولید گندم و محصولات دیگر، از جمله نخل، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.

الطلحی هم شاهد تأثیر این تغییرات در طائف است و با نگرانی می‌گوید: دو سال گذشته سرمای شدیدی بود. بعضی از مزارع حتی یک گل هم برداشت نکردند.

وی افزود: در دو سال گذشته، سرما به گل‌ها آسیب زد و تولید بسیار کم شد. امسال هوا ملایم‌تر بوده و با افزایش تقاضا، همه تولیدمان فروش رفت.

با وجود سن بالا، الطلحی از سپیده‌دم تا ساعت ۹ شب در مزرعه‌اش مشغول کار است، به‌ویژه در فصل گل که از اواسط مارس تا پایان آوریل ادامه دارد.

وی با لبخند می‌گوید: مزرعه برای من مثل روح یا خون در رگ‌هایم است. ان‌شاءالله چیزی جز مرگ منو از این مزرعه جدا نمی‌کنه.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.