به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از ۱۸ سالگی وارد ارتش شده بود و زندگی سخت دوران کودکی و یتیمی باعث شده بود روحیه قوی پیدا کند و بتواند مراحل سخت نظام را با سرعت پشت سربگذارد.
سرلشکر قرنی در ۲۷ سالگی به درجه سرلشکری دست پیدا کند.
او با دیدن ستمکاری شاه و جنایات و خیانتهای آمریکا در ایران به تمام مزایای مادی و منزلت سرلشکری پشت پا زد و بنای مخالفت با محمدرضا شاه را گذاشت و همین شد که در سال ۱۳۳۶ آشکارا به علت بدگویی از محمد رضا پهلوی در بین همکارانش دستگیر و به جرم کودتا محاکمه و به سه سال زندان محکوم شد.
سرلشکر قرنی با پیروزی انقلاب اسلامی به امام خمینی پیوست و در ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ به سمت نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی برگزیده شد.
قرنی با اخراج فرماندهان و سرلشکران طاغوتی، ارتش را به انسجام اولیه برگرداند و یکماه بعد از انقلاب اسلامی با مدیریت غائله کردستان و جدایی طلبان کرد از سقوط پادگان سنندج جلوگیری کرد، اما دولت بازرگان با قدرناشناسی از این سرلشکر فداکار او را به بهانه مخالفت با گروههای جدایی طلب کردستان مجبور به استعفا کرد.
سرانجام سوم اردیبهشت ۱۳۵۸ سرلشکر قرنی در منزلش به دست گروه «فرقان» به شهادت رسید.
سرلشکر سپهبد ولی الله قرنی نخستین شهید ترور پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که افتخار همجواری مزارش در کنار حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها را هم پس از شهادت بدست آورد.