شانسهای اصلی پاپ از کشورهای اروپایی، فیلیپین، آمریکا و غنا هستند.
عصرایران؛ علی خیرآبادی- یک ضرب المثل ایتالیایی هشدار میدهد کسی که با این دید که پاپ بعدی است وارد مجمع انتخاباتی شود، هرگز به عنوان پاپ از مجمع خارج نمیشود. با این حال، پس از درگذشت پاپ فرانسیس در ۸۸ سالگی نام برخی از کاردینالها به عنوان گزینههای احتمالی جانشینی او مطرح شده است. یکی از این افراد ژان-مارک اول، اسقف شهر مارسی فرانسه، ۶۶ ساله، است.
«ژان-مارک اولین»، اسقف اعظم مارسی، فرانسوی، ۶۶ ساله

مطبوعات فرانسه به او لقب «ژان بیست و چهارم» دادهاند، چون ظاهرش شبیه پاپ ژان بیست و سوم (پاپ اصلاحطلب دهه ۱۹۶۰) است. پاپ فرانسیس هم قبلاً طعنه زده بود که شاید جانشینش نام ژان بیست و چهارم را انتخاب کند.
او به رفتار صمیمی، شوخطبعی و دیدگاههای نزدیک به پاپ فرانسیس، به ویژه در موضوعاتی مانند مهاجرت و رابطه با جهان اسلام، معروف است. دکترای الهیات و مدرک فلسفه دارد. در الجزایر در خانوادهای اسپانیایی به دنیا آمد که پس از استقلال الجزایر به فرانسه مهاجرت کرد و بیشتر عمرش را در مارسی، بندری با تنوع فرهنگی و مذهبی، گذرانده است.
«ژانمارک اولین» در دوران پاپ فرانسیس پیشرفت چشمگیری داشت: ابتدا در سال ۲۰۱۳ به عنوان اسقف، سپس در سال ۲۰۱۹ به مقام اسقف اعظم و سه سال بعد نیز به عنوان کاردینال انتخاب شد.
اگر او به مقام پاپ برسد نخستین پاپ فرانسوی از قرن چهاردهم میلادی تاکنون خواهد بود. دورانی که مقر پاپ ها به شهر آوینیون فرانسه منتقل شده بود و دورهٔ پرتلاطمی برای کلیسا محسوب می شد. همچنین، او جوانترین پاپ پس از ژان پل دوم (که در سال ۱۹۷۸ انتخاب شد) خواهد بود.
البته یک نقطه ضعف ممکن است کار را برای او تا حدودی سخت کند. او اگر چه ایتالیایی متوجه میشود اما به این زبان صحبت نمیکند.
آیا پاپ بعدی میتواند از آسیا باشد؟ "لوییز آنتونیو تاگله" : 67 ساله و فیلیپینی

کاردینال "تاگله" دههها تجربهٔ رهبری مردمی در کلیسا دارد. او به جای فعالیت دیپلماتیک برای واتیکان یا تخصص صرف در قوانین کلیسا، مستقیم با مردم و در کنار آنان بوده است.
کلیسا در فیلیپین نفوذ بسیار زیادی دارد. حدود ۸۰٪ مردم این کشور کاتولیک هستند. این کشور در حال حاضر پنج عضو در کالج کاردینالها دارد که اگر همگی از کاردینال تاگله حمایت کنند میتوانند گروه تأثیرگذاری برای حمایت از او باشند.
وی در چارچوب کلیسای کاتولیک، یک میانهرو محسوب میشود و به دلیل تعهد به مسائل اجتماعی و همدردی با مهاجران مشابه پاپ فقید فرانسیس به او لقب «فرانسیس آسیایی» داده شده است.
کاردینال "تاگله" با حق سقط جنین مخالف است و آن را شکلی از قتل میخواند. موضعی که با دیدگاه کلی کلیسا مبنی بر آغاز حیات از زمان لقاح همسو است. او همچنین به آتا نازی (مرگ خودخواسته) نیز اعتراض کرده است.
در سال ۲۰۱۵، هنگامی که اسقف اعظم مانیلا بود، خواستار بازنگری کلیسا در مواضع سختگیرانه نسبت به جامعهٔ افراد مطلقه و مادران مجرد شد. کاردینال تاگله از همان دورهٔ مجمع انتخاب پاپ در سال ۲۰۱۳ که پاپ فرانسیس انتخاب شد، به عنوان نامزد احتمالی پاپی مطرح بود.
پیتر تورکسون،اهل غنا،76 ساله
اگر توسط همتایان خود انتخاب شود، کاردینال تأثیرگذار "پیتر تورکسون" نیز این افتخار را خواهد داشت که نخستین پاپ آفریقایی در ۱۵۰۰ سال گذشته باشد. او در سال ۲۰۱۳ به بیبیسی گفت: «مطمئن نیستم که اصلاً کسی آرزوی پاپ شدن را داشته باشد.»
وقتی از وی پرسیده شد آیا آفریقا بهخاطر رشد کلیسا در این قاره، شانس خوبی برای ارائه پاپ بعدی دارد یا نه، گفت احساس میکند نباید پاپ را براساس آمار و ارقام انتخاب کرد چون «این نوع ملاحظات باعث گمراهی میشود». او نخستین غنایی بود که در سال ۲۰۰۳ توسط پاپ ژان پل دوم به مقام کاردینالی رسید.
مانند کاردینال “تاگل”، کاردینال ترکسن نیز یک دهه بعد، زمانی که پاپ فرانسیس انتخاب شد، از گزینههای احتمالی برای پاپ شدن بود. در واقع، او پیش از رأیگیری، بهعنوان گزینه اول مطرح شد. وی که گیتار هم مینوازد و زمانی در یک گروه موسیقی "فانک" فعالیت میکرد بهخاطر حضور پرانرژیاش شناخته میشود. به طور کلی مانند بسیاری از کاردینالهای آفریقایی، گرایش محافظهکارانه دارد.
کاردینال "پیترو پارولین" ایتالیایی: نخست وزیر واتیکان، ۷۰ ساله

"پارولین" بهعنوان گزینهای میانهرو بین جناحهای پیشرو و محافظهکار در کلیسا دیده میشود. او بیشتر عمر خود را به عنوان دیپلمات کلیسا گذرانده و از سال ۲۰۱۳، یعنی همان سالی که پاپ فرانسیس انتخاب شد، بهعنوان "دبیر دولت" واتیکان خدمت کرده است. این سمت مشابه نخستوزیری است و دبیران دولت اغلب به عنوان “پاپ دوم” شناخته میشوند چون در سلسلهمراتب واتیکان، بعد از پاپ قرار دارند.
"پارولین" پیش از این در زمان پاپ بندیکت به عنوان معاون وزیر امور خارجه خدمت کرده بود. در سال ۲۰۰۹ پاپ بندیکت او را بهعنوان سفیر واتیکان در ونزوئلا منصوب کرد؛ جایی که پارولین از کلیسا در برابر تلاشهای هوگو چاوز رئیسجمهور وقت برای تضعیف آن دفاع کرد.
او همچنین عامل اصلی نزدیکی واتیکان با چین و ویتنام بود. محافظهکاران وی را بهخاطر توافقی که بر سر انتصاب اسقفها با دولت کمونیستی چین انجام شد مورد انتقاد قرار دادهاند. او از این توافق دفاع کرد و گفته بود با وجود اینکه کامل نیست اما از یک انشعاب در کلیسا جلوگیری و امکان ارتباط با دولت پکن را فراهم کرده است.
پارولین هرگز چهرهای پیشرو یا پرسروصدا در نزاع های فرهنگی کلیسا برسر موضوعاتی مانند سقط جنین یا حقوق زنان نبوده است. هرچند زمانی قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان در بسیاری از کشورها را «شکستی برای بشریت» توصیف کرده بود.
روبرت فرانسیس پرووست، آمریکایی، 69 ساله/ اولین پاپ تاریخ آمریکا؟

آیا برای اولین بار یک آمریکایی میتواند پاپ شود؟
کاردینال «پرووست» متولد شیکاگو آمریکا از نظر بسیاری واجد شرایط لازم برای انتخاب به عنوان پاپ جدید است. دو سال پیش، پاپ فرانسیس او را جایگزین «مارک اوله» به عنوان رئیس بخش انتخاب اسقفها در واتیکان کرد و مسئولیت انتخاب نسل بعدی اسقفها را به او سپرد. این چهره پیش از انتصاب به عنوان اسقف اعظم، سالها به عنوان مبلغ مذهبی در پرو فعالیت داشت.
کاردینال «پرووست» نه تنها یک آمریکایی بلکه رئیس سابق «کمیسیون پاپ برای آمریکای لاتین» نیز هست. او یک اصلاحطلب در جمع کاردینالها شناخته میشود اما ممکن است در ۶۹ سالگی برای مقام پاپی جوان به نظر برسد. علاوه بر این، دوران اسقفی او در پرو تحت تأثیر اتهامات سوءِاستفاده جنسی قرار گرفت که از سوی حوزه تحت مدیریت کلیسا، تکذیب شد اما باز هم این شایعهها میتواند امتیاز منفی برای این کاردینال آمریکایی به شمار برود.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.