به گزارش خبرنگار رکنا، یاسر سلیمانی، نماینده مردم بافت و عضو کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رکنا با اشاره به مشکلات ناشی از قطع یارانه خانوارها به دلیل درآمد فرزندان، از ضرورت بازنگری در شیوه محاسبه یارانه ها سخن گفت.
سلیمانی اظهار کرد: مسئله قطع یارانه خانوارها به بهانه درآمد فرزندان، یکی از چالشهای اساسی در شهرستانهاست. متأسفانه سیستم فعلی نتوانسته بین درآمد مستقل فرزندان و وضعیت اقتصادی خانوار تفکیک قائل شود. به عنوان نمونه، فردی به ما مراجعه کرده و میگوید فقط به این دلیل که فرزندش خودرویی دارد، یارانه کل خانواده قطع شده است. این رویکرد ناعادلانه است و نیازمند اصلاح فوری است.
وی با تأکید بر لزوم تفکیک سنی در تخصیص یارانهها افزود: "به نظر میرسد راهحل منطقی این است که از سن مشخصی - مثلاً ۱۸ یا ۲۰ سالگی - فرزندان به عنوان افراد مستقل در نظر گرفته شوند. چطور میتوان پذیرفت که فردی 25 یا مثلا 30 ساله که توانایی کار و درآمدزایی دارد، همچنان تحت تکفل والدینش محسوب شود؟ آیا منصفانه است که فقط به دلیل سکونت در یک خانه، درآمد و داراییهای او به حساب پدر و مادر گذاشته شود و یارانه آنها قطع شود؟
این عضو کمیسیون امور شوراها با اشاره به راهکار پیشنهادی خود گفت: "باید ملاک، سن و استقلال مالی افراد باشد. از ۱۸ یا ۲۰ سالگی به بعد، فرزندان باید واحد مستقل محسوب شوند. بدین ترتیب، والدین به صورت مستحق سنجیده میشوند و فرزندان نیز بر اساس معیارهای خود ارزیابی می شوند. این روش هم از فشار بر خانوادهها میکاهد و هم به عدالت اجتماعی نزدیکتر است. در حال حاضر، سیستم با واقعیتهای جامعه فاصله دارد و باید اصلاح شود."
سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد:"این تغییر نه تنها بار مالی دولت را کاهش نمیدهد، بلکه توزیع عادلانهتر یارانهها را به همراه خواهد داشت. چرا باید خانوادهای به دلیل داشتن فرزند بالغ و مستقل، از حمایتهای پایه محروم شود؟ زمان آن رسیده که نگاه یکبعدی به این موضوع را کنار بگذاریم.