به گزارش ایرنا از رویترز، این بسته پیشنهادی درحالی مطرح می شود که دولت جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا، تلاش ناموفقی برای امضای یک پیمان دفاعی با ریاض به عنوان بخشی از یک توافق گسترده که عادیسازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی را پیشبینی میکرد، انجام داد.
پیشنهاد بایدن شامل دسترسی به سلاحهای پیشرفتهتر آمریکایی در ازای توقف خرید سلاحهای چینی و محدود کردن سرمایهگذاری پکن در این کشور می شد.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، فروش سلاح به عربستان سعودی را برای مشاغل آمریکایی مفید دانسته بود.
۲ مقام اعلام کردند که شرکت لاکهید مارتین میتواند طیف وسیعی از سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته از جمله هواپیمای ترابری سی ۱۳۰ را تأمین کند.
یک مقام نیز گفت که لاکهید همچنین موشک و رادار در اختیار عربستان قرار خواهد داد.
این ۲ مقام توضیح دادند که عربستان سعودی اولین بار در سال ۲۰۱۸ اطلاعاتی در مورد پهپادهای جنرال اتومیکس درخواست کرد.
به گفته یکی از مقامات، طی ۱۲ ماه گذشته قراردادی برای خرید ۲۰ میلیارد دلار پهپادهای ام کیو و سایر هواپیماهای ساخت شرکت جنرال اتومیکس مورد توجه قرار گرفته است.
سه منبع گفتند که چندین مدیر اجرایی از شرکتهای دفاعی آمریکا در حال بررسی سفر به منطقه به عنوان بخشی از هیئت آمریکا هستند.
آمریکا مدتهاست که به عربستان سعودی سلاح عرضه میکند. در سال ۲۰۱۷، ترامپ تقریباً فروش ۱۱۰ میلیارد دلار سلاح را به عربستان سعودی پیشنهاد داد.
تا سال ۲۰۱۸، فقط ۱۴.۵ میلیارد دلار فروش سلاح به عربستان محقق شد و کنگره با توجه به قتل جمال خاشقچی روزنامهنگار عربستانی این معاملات میان آمریکا و عربستان را زیر سوال برد.
در سال ۲۰۲۱، در دوران ریاست جمهوری بایدن، کنگره به دلیل قتل جمال خاشقچی و تحت فشار قرار دادن عربستان سعودی برای کاهش جنگ یمن که تلفات غیرنظامیان زیادی را به همراه داشت، ممنوعیت فروش سلاحهای تهاجمی به عربستان سعودی را وضع کرد. طبق قانون آمریکا، قراردادهای بزرگ تسلیحاتی بینالمللی باید قبل از نهایی شدن توسط اعضای کنگره بررسی شوند.
دولت بایدن در سال ۲۰۲۲ پس از آنکه حمله روسیه به اوکراین بر عرضه جهانی نفت تأثیر گذاشت، موضع خود در قبال عربستان سعودی را تعدیل کرد. ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی در سال ۲۰۲۴ لغو شد، زیرا واشنگتن پس از آغاز جنگ در غزه، برای تدوین طرح غزه پس از جنگ، همکاری نزدیکتری با ریاض داشت.
سه منبع گفتند که انتظار میرود یک قرارداد بالقوه برای جنگنده های اف۳۵ لاکهید مارتین که گفته میشود عربستان سالهاست به آن علاقهمند است، مورد بحث قرار گیرد، در حالی که مقامات احتمال امضای قرارداد اف-۳۵ در طول این سفر را ضعیف دانستند.