به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه نوشت: این اقدام، احتمالا بیشتر و سریعتر از آنچه سرمایهگذاران پیشبینی میکنند، صورت خواهد گرفت و هدف، تامین کل بیش از ۶۰ میلیون دستگاه آیفون فروخته شده سالانه در آمریکا از هند تا پایان سال ۲۰۲۶ است.
این هدف مستلزم دو برابر شدن تولید آیفون در هند در مدت اندکی بیش از یک سال است که بسیار کمتر از زمانی است که اپل برای توسعه خط تولید خود در چین صرف کرد و به مدت حدود دو دهه، سرمایه گذاری سنگین در این کشور انجام داد.
اپل، به چین به عنوان یک پایگاه تولیدی، به شدت وابسته است و چندین محصول خود را از طریق تولیدکنندگان قراردادی مانند فاکسکان، در این کشور تولید میکند. اما این وابستگی، اپل را در برابر تعرفههای تجاری سنگین که توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، علیه دومین اقتصاد بزرگ جهان تحمیل شده، آسیب پذیر کرده است. اپل در اوایل آوریل و پس از آغاز جنگ تجاری مجدد با چین، به سرعت، محموله های آیفون را از هند به آمریکا منتقل کرد.
هر چند ترامپ، واردات لوازم الکترونیکی از چین را از تعرفهها معاف کرد، اما تصریح کرد که این اقدام موقتی است و واردات لوازم الکترونیکی، مشمول تعرفه جداگانه خواهد شد.
ترامپ، تعرفههای ۱۴۵ درصدی را روی واردات کالا از چین تحمیل کرد و چین نیز با اعمال تعرفه ۱۲۵ درصدی، مقابله کرد. نگرانیها از پیامدهای این تعرفهها بر اپل، باعث ریزش ۷۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازار این غول فناوری شد.
بر اساس گزارش اینوستینگ، اپل از طریق تولیدکنندگان قراردادی مانند فاکسکان و تاتا الکترونیکس، ظرفیت تولید خود را در هند، پیوسته افزایش داده است. این تلاشها در سالهای اخیر، بهویژه پس از اینکه این شرکت با برخی اختلالات تولید در چین مواجه شد، شتاب گرفت. این شرکت همچنین به دلیل بدتر شدن روابط چین با آمریکا، با تفحص فزاینده پکن مواجه است. اما اپل همچنان بخش عمدهای از آیفونهای پرچمدار خود را در چین تولید میکند.