ه گزارش خبرگزازی صدا و سیما، در بیانیهای مطبوعاتی، دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد: «ما درخواست اسرائیل برای تعلیق اجرای احکام بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت و هرگونه اقدام بعدی را رد میکنیم.»
همچنین تأکید شده که «پذیرش صلاحیت دادگاه دیوان کیفری بینالمللی از سوی اسرائیل شرط لازم برای ادامه تحقیقات نیست.»
بر اساس این بیانیه، تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی نشان میدهد که نتانیاهو و گالانت بر حملات وحشیانهای که غیرنظامیان را هدف قرار میدادند نظارت داشتهاند و از گرسنگی مردم غزه به عنوان ابزار ویک سلاح جنگی استفاده کردهاند؛ واین در حالیست که سایر اتهامات شامل قتل عام، آزار و اذیت وتعرض و اقدامات غیرانسانی خارج ازعرف این رژیم کودککش همچنان پابرجا است.
این دادگاه اظهار داشت که «انتشار احکام بازداشت بخشی از یک تلاش گستردهتر برای شفافیت در ابهامات جنگ غزه است که در راستای منافع قربانیان تلاش خواهد شد.»
همچنین خاطرنشان شد که روند قضایی مطابق با قوانین جاری در اساسنامه رم ادامه خواهد یافت.
صدور حکم بازداشت
یاد آور میشود که در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، دادگاه دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی (۲۰۲۲-۲۰۲۴)، را به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی علیه فلسطینیان در باریکه غزه صادر کرد.
این تصمیم در حالی اتخاذ شد که رژیم اشغالگر صهیونیستی به کشتار، تخریب و محاصره وحشیانه باریکه غزه همچنان ادامه میدهد؛ و این اقدامات خصمانه این رژیم کودککش با سکوت اعراب و جامعه جهانی و حمایت مستقیم آمریکا از نظر تجهیزات، تدارکات و مواضع سیاسی همراه بوده است.
وضعیت کنونی در غزه
شایان ذکر است که منابع پزشکی فلسطینی گزارش دادند که در حملات هوایی مداوم جنگندههای رژیم اشغالگر صهیونیستی به باریکه غزه از سپیدهدم دیروز پنجشنبه، وتا لحظه تنظیم این خبر ۶۱ غیرنظامی شهید شدهاند که ۴۶ نفر از آنها فقط در شهر غزه و شمال این باریکه به شهادت رسیدهاند.
همچنین بر اساس آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت فلسطین، از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، تعداد شهدای تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به باریکه غزه به ۵۱،۳۵۵ شهید و ۱۱۷،۲۴۸ زخمی رسیده است؛ که حال بسیاری از آنها وخیم گزارش شده است ونیز اکثر قربانیان این بمبارانها زنان و کودکان بودهاند.
لازم به یاد آوری است که این تصمیم دیوان کیفری بینالمللی نشاندهنده تلاشهای بینالمللی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به پاسخگویی حقوقی به جنایات جنگی خود در غزه است؛ با این حال، نحوه واکنش این رژیم و حامیان بینالمللی آن، به ویژه ایالات متحده آمریکا، میتواند نقش مهمی در شکلگیری پیامدهای سیاسی و قضایی این پرونده داشته باشد.
در حالی که جامعه بینالمللی با این موضوع مواجه است، وضعیت انسانی در غزه به طور فزایندهای وخیم شده و تقاضا برای اقدامات فوری و مؤثر برای پایان دادن به این بحران انسانی افزایش یافته است.