رفع فقر در کشور تا حد زیادی مستلزم و نیازمند رفع فقر مهارتی است

خبرگزاری مهر جمعه 05 اردیبهشت 1404 - 13:21
یزد - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد گفت: یکی از چالش‌های اساسی در کشور ما فاصله نظام آموزشی با نیاز بازار کار و صنعت است و اصلاح این مهم کلید رشد اقتصادی و تولید ملی است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد شیخی سخنران پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه یزد با اشاره به شعار سرمایه‌گذاری برای تولید و شعار ایران ماهر در هفته کار و کارگر افق تازه‌ای پیش روی مسئولان کارآفرینان و به ویژه نسل جوان گشوده شده است، اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگر توسعه مهارت‌های حرفه‌ای و تخصصی در میان جوانان به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل شده است و توانمندسازی نیروی انسانی و سوق دادن جوانان به سوی آموزش‌های فنی و مهارتی و کارآفرینی واقعی باید در اولویت همه نهادها و سیاستگذاران قرار گیرد.

وی افزود: نیروی انسانی ماهر متخصص و دارای مهارت اصلی‌ترین و مهم‌ترین عامل تولید است و برای تولید ملی و رشد اقتصادی تجهیز نیروی انسانی متعهد متخصص و ماهر و افزایش مهارت‌های مداوم او اجتناب ناپذیر است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان اینکه رفع فقر در کشور تا حد زیادی مستلزم و نیازمند رفع فقر مهارتی است، ابراز داشت: یکی از چالش‌های اساسی در کشور ما فاصله نظام آموزشی با نیاز بازار کار و صنعت است و اصلاح این مهم کلید رشد اقتصادی و تولید ملی است. امروز رفع فقر در کشور تا حدود زیادی مستلزم و نیازمند رفع فقر مهارتی است و سرمایه‌گذاری در حوزه مهارت و آموزش نیروی انسانی ماهر مورد نیاز بازار کار باعث رفع فقر مهارتی و تقویت بازار کار تولید می‌شود که این مهم مهارت خود تضمین کننده پایداری شغل نیز هست آموزش‌ها و مهارت آموزی نیروی کار باید تقاضا محور و همراه و هماهنگ با صنایع و فعالیت‌های اقتصادی و نیاز تولید روز باشد.

وی در ادامه اذعان داشت: متأسفانه گسترش پدیده مشاغل کاذب و فعالیت‌های زودگذر فضای مجازی و کسب و کارهای بدون پشتوانه علمی و مهارتی فرصت‌های طلایی را از نسل جوان گرفته است. در مقابل حرکت به سوی مهارت آموزی در حوزه‌هایی چون صنایع پیشرفته قطعه سازی، ماشین سازی، الکترونیک، هوش مصنوعی و سایر علوم نوین نه تنها موجب اشتغال پایدار می‌شود بلکه مسیر توسعه فناورانه و بومی‌سازی صنعت در استان را نیز هموار می‌سازند.

شیخی با اشاره به این موضوع که اداره کل تعاون کار رفاه اجتماعی و شورای هماهنگی استان یزد با تمام ظرفیت‌های خود در راستای توانمندسازی بنگاه‌های خرد، توسعه مشاغل خانگی، حمایت از تعاونی‌های نوآور و ایجاد زیرساخت‌های مهارتی در مناطق شهری و روستایی روستایی گام برمی‌دارد، بیان داشت: هدف ما ایجاد چرخه هوشمند و مردمی از تولید تا اشتغال است، چرخه‌ای که با تکیه بر سرمایه انسانی ماهر پویایی اقتصادی استان را تضمین می‌کند. انسجام هماهنگی و همکاری دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برای بهبود شرایط کارگران، توسعه اشتغال و توانمندسازی نیروی کار در راستای تولید و رشد اقتصادی با هدف تقویت رفاه و بهبود معیشت مردم رمز موفقیت و کلید دستیابی به این هدف عالی و والاست.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در پایان گفت: ما بر این باوریم که آینده ایران قوی در گرو مهارت آموزی دانش افزایی و کرامت بخشی به نیروی کار است. هفته و روز کارگر تنها یک تقویم مناسبتی نیست بلکه نمادیست برای یادآوری مسئولیت جمعی ما در قبال کسانی که زیربنای تولید را ساخت و چرخ تولید به دستان توانمند آنها می چرخد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.