به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جواد طاهری در خطبههای نماز جمعه این هفته شهر کاشمر که در امام زاده سیدحمزه برگزار شد، به اهمیت کار و کارگر در اسلام اشاره و اظهار کرد: در چنین روزی، آمریکا قصد داشت به ایران حمله کند و دانشجویانی که سفارت آمریکا را به عنوان لانه جاسوسی تسخیر کرده بودند، آمریکاییها را به اسارت گرفتند، با هدف آزادسازی گروگانها و ایجاد دردسری جدی برای ایران را برنامه ریزی کرده بودند اما برعکس، طوفان شن به عنوان امداد غیبی به کمک آمد و آمریکا مفتضحانه شکست خورد و این واقعه نه تنها به تولید سربلندی برای ایران انجامید، بلکه ایمان مردم را نیز تقویت کرد
امام جمعه کاشمر در ادامه به روز ولادت حضرت معصومه (س)، روز دختر و آغاز دهه کرامت اشاره کرد و افزود: نهم اردیبهشت نیز روز شوراهاست این روز فرصتی است برای اینکه جامعه از طریق واسطههایی مانند انسانهای امین و آبرومند، مشکلات مردم را به گوش مسئولین برسانند و نیازهای مسئولان را نیز با مردم در میان بگذارند این مسیر باید پیگیری شود و سازماندهی مسائل منطقهای به عهده شهرداران و مسئولان باشد.
طاهری ضمن تبریک به مناسبتهای مختلف، به اهمیت تجربه تاریخی اشاره کرد و گفت: کولهبار ما از تجربیات تاریخی پر است به گونهای که روز شنبه آغاز عملیات بیت المقدس، که دریایی از درسها و پندها به همراه دارد، همزمان با ابلاغ فرمان هشت مادهای مبارزه با فساد توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ است که این ابلاغیهها نشان میدهد که ما دستمان از ابلاغیهها و احکام و فرمانها خالی نیست و نیاز به همت و نهضت در داخل ملت داریم.
امام جمعه کاشمر در ادامه به روز جهانی کار و کارگر اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در ابتدای امسال فرمودند که فعالان عرصه کار باید به مطالعه و آموزش نهج البلاغه بیشتر توجه کنند چون مسئله کار و کارگر از نگاه امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی در ادامه به جوانیهای امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان در مدینه با فقر شدیدی مواجه شدند و تصمیم گرفتند از شهر خارج شوند تا جایی برای کار پیدا کنند. در این مسیر با زنی مواجه شدند که به دنبال کارگر بود و به ایشان گفت که اگر از چاه آب بیاورد، به او خرما خواهد داد. امیرالمؤمنین (ع) با ۱۶ سطل آب کار را انجام دادند و در نهایت خرماها را با پیامبر خدا (ص) میل کردند. این داستان نشان میدهد که امیرالمؤمنین (ع) اهل کار و تلاش هستند و کار در اسلام ارزشی ذاتی دارد.
امام جمعه کاشمر به نقل از پیامبر اسلام (ص) افزود: کارگران و افرادی که در خدمترسانی به جامعه فعالیت میکنند، در روز قیامت با پیامبران الهی محشور خواهند شد که این نشاندهنده جایگاه والای کارگران در نظام اسلامی است.
وی در ادامه به نامه ۵۳ نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر میفرمایند که مسئولان باید به آبادانی و بهبود زندگی مردم توجه بیشتری داشته باشند و تنها به جمعآوری مالیات اکتفا نکنند. مسئولان باید زندگی مردم را آباد کنند تا بتوانند مالیات بگیرند و در این راستا، توجه بیشتری به ایجاد اشتغال و بهبود شرایط معیشتی مردم داشته باشند.
طاهری گفت: کار در اسلام ارزش ذاتی دارد و باعث میشود که انسان جایگاه و اعتبار پیدا کند، کارگر با زحمات خود به جامعه عزت میدهد و برای آبادانی زمین و رفع نیازهای مردم تلاش میکند. اگر میخواهیم جامعهای آباد داشته باشیم، باید قبل از هر چیز به آبادانی آن توجه کنیم.