به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز و طلا در هفته گذشته به روند نزولی خود ادامه دادند و قیمتها در سراشیبی کاهش حرکت کردند؛ روندی که بنابر ادعای فعالان بازار ناشی از سیگنال های سیاسی مثبت درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بود.
براساس بررسی اکوایران، دلار تهران که هفته را در محدوده کانال پنجم از کریدور هشتم آغاز کرده بود، تا روز چهارشنبه به محدوده کانال اول از این کریدور عقبنشینی کرد. فضای انتظاری ناشی از برقراری مذاکرات، موجب تقویت خوشبینی محتاطانه نسبت به نتایج احتمالی آن شد و در نتیجه، خریداران در موضعی محافظهکارانه قرار گرفتند. بازار ارز تحتتأثیر این فضا و در آستانه دور سوم مذاکرات در مسقط، با ادامه روند اصلاحی خود، کاهش ۵.۳ درصدی را در قیمت دلار به ثبت رساند. دلار تتر نیز همراستا با اسکناس دلار، کاهش یافت و فروکش هیجانات بازار ارز موجب شد فاصله قیمتی میان دلار و تتر به حداقل برسد.
درهم امارات بیشترین افت هفتگی را در میان ارزها تجربه کرد. این ارز از محدوده ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان تا ابتدای کانال ۲۲ هزار تومان عقب نشست و کاهش ۵.۷ درصدی را رقم زد. حباب درهم نسبت به هفته گذشته به نصف کاهش یافت که یکی از دلایل افت محسوس قیمت آن بود.
دلار نیما در محدوده ثابتی قرار دارد و نوسانی در حدود ۳۵ تومان را تجربه کرد. اما کاهش محسوس قیمت دلار آزاد، فاصله بین این دو نرخ را از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۳ درصد کاهش داده است. در هفته گذشته، اختلاف دلار نیما و آزاد با رسیدن به محدوده ۱۵ تا ۱۶ درصد، کف جدیدی را از ابتدای سال ۱۴۰۳ ثبت کرد.
در بازار طلا و سکه، شرایط برای معاملهگران سختتر شد. به جز سکه یک گرمی که افتی ۴.۳ درصدی را ثبت کرد، سایر اقلام طلا و سکه افت بیشتری نسبت به بازار ارز داشتند. طلای آبشده با کاهش ۶ درصدی همراه شد و سکه امامی ۹.۱۹ درصد از ارزش خود را از دست داد. کاهش بیش از ۴ درصدی حباب سکه امامی نیز در این زیان نقش داشت. حباب سکه امامی در پایان هفته به ۱۴ درصد رسید و کف آن در این هفته، ۱۱ درصد بود که پایینترین سطح از ۱۵ بهمنماه تاکنون به شمار میرود.
بیشترین زیان اما به دارندگان نیمسکه تعلق گرفت. این سکه با افت بیش از ۱۶ درصدی، رکورددار کاهش قیمت شد و حباب آن نیز با کاهش ۱۷ درصدی، به ۳۵ درصد رسید.
در میان بازارهای مالی، بورس تهران تنها بازاری بود که بازدهی مثبت ثبت کرد. شاخص کل بورس در این هفته با رشد ۵.۷ درصدی همراه شد. بهبود انتظارات نسبت به آینده مذاکرات، ورود پول حقیقی و افزایش ارزش معاملات خرد، در کنار رکود بازار ارز و طلا، شرایط مساعدی را برای رشد بورس فراهم کرد.
تحلیلگران معتقدند در صورت تداوم خوشبینی نسبت به روند مذاکرات، بازار سهام برتری خود را نسبت به سایر بازارها حفظ خواهد کرد. شاخص کل بورس، در محدوده ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار واحدی با مقاومت روبرو است و سطح ۳ میلیون واحد نیز حمایت مهمی برای آن به شمار میرود.
در مقابل، تحلیلها نشان میدهد روند قیمتی دلار ممکن است برخلاف بورس ادامه یابد؛ چنانچه توافقی حاصل شود، قیمت دلار میتواند تا محدوده کانال دوم و سوم کریدور هفتم کاهش یابد.