به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، تهران این روزها بیش از همیشه با پدیده زباله گردی روبهروست. افرادی با لباسهای فرسوده و چهرههایی خسته، از کودک گرفته تا سالمند، در سطح شهر به چشم میخورند؛ کیسه به دوشهایی که بسیاری از آنها به گفته خودشان، برای پیمانکاران شهرداری کار میکنند.
افزایش چشمگیر زبالهگردها در پایتخت، دیگر مسئلهای نیست که بتوان از کنار آن بیتفاوت عبور کرد. این حضور نهتنها جلوه شهر را خدشهدار کرده، بلکه باعث افزایش آلودگی بصری و بههمریختگی محیط شهری شده است. در جریان جستوجو برای زبالههای خشک، اطراف سطلها پر از زبالههایی میشود که زبالهگردها آنها را به کناری ریختهاند. نتیجهاش بوی نامطبوع، نارضایتی شهروندان و حضور حیوانات موذی در محلههاست؛ و تصویری مخدوش از پایتخت ایران که در ذهن مردم و ناظران داخلی و خارجی نقش میبندد.
در تاریخ سوم خرداد 1402، مهدی چمران ، رئیس شورای شهر تهران ، در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا مبنی بر اینکه چه اقداماتی در راستای جمع آوری زباله گردها در شهر انجام می شود، گفت: موضوع ساماندهی زباله گردها هنوز به جایی نرسیده است. یک دفعه می گوییم بیایند اینجا برای همه توضیح دهند.
وی در ادامه گفت: کاش دو سال پیش این سوال را می پرسیدید.
اکنون پس از دو سال، مجددا این سوال را از چمران پرسیدیم که چه برنامه ای برای کاهش تعداد زباله گردها دارد و چه برخوردی با پیمانکاران متخلف شهرداری شده است. او در پاسخ گفت: کار خاصی در این زمینه نشده است. یک کارهایی شده و آمدند پیمانکاران را عوض کردند.
چمران تاکید کرد: تعداد این زباله گردها را کمتر از پیش شده است ولی هنوز در برخی مناطق دیده می شوند. مثلا مقابل منزل خودم هم می بینم. آن زمان هر روز اینها را می دیدم ولی الان بعضی وقت ها زباله گردها را می بینم و این هم نباید باشد و طبق قرارمان باید اینها حذف شوند.
رئیس شورای شهر تهران گفت: وقتی کار این افراد غیرمجاز است؛ اگر اتباع غیرمجاز هم باشد اقدام غیرمجازی به توان دو می شود. در صحن شورا نیز بارها بابت این موضوع به شهرداری تذکر داده شده است.