مراقب باشید به "پاپ" تبدیل نشوید آقای پزشکیان!/ پدافند مردم علیه سیاه‌نمایان داخلی و خارجی

مشرق نیوز شنبه 06 اردیبهشت 1404 - 09:12
طبق نتایج یک نظرسنجی معتبر؛ بیش از ۶۳ درصد مردم ایران به آینده امیدوارند. این یک پدافند بزرگ مردمی علیه سیاه‌نمایان داخلی و خارجی است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

پدافند مردم علیه سیاه‌نمایان داخلی و خارجی

مراقب باشید به "پاپ" تبدیل نشوید آقای پزشکیان!/ پدافند مردم علیه سیاه‌نمایان داخلی و خارجی

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، با اشاره به پیمایش صورت گرفته در موسسه افکارسنجی ملت در دی ماه ۱۴۰۳ در خصوص تصویر ایران آینده، تصریح کرد: براساس نتایج این نظرسنجی، ۶۳.۱ درصد از مردم نسبت به آینده ایران امیدوار هستند.

به گزارش ایسنا، بابک نگاهداری، از پیمایش صورت گرفته در موسسه افکارسنجی ملت در دی ماه ۱۴۰۳ در خصوص تصویر ایران آینده خبر داد و درباره نتایج آن گفت: در این پیمایش ۷۶.۷ درصد از مردم وضعیت فعلی قدرت نظامی کشور را خوب یا خیلی خوب ارزیابی می‌کنند و در کنار آن ۶۳.۴ درصد از مردم نیز معتقدند در ۲۰ سال آینده وضعیت قدرت نظامی کشور بهتر می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۷۶.۱ درصد از مردم، وضعیت علم و فناوری کشور را خوب یا خیلی خوب عنوان کرده‌اند، تصریح کرد: ۶۸.۷ درصد از مردم معتقد هستند که وضعیت علم و فناوری در ۲۰ سال آینده در کشور بهتر خواهد شد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، توضیح داد: براساس نظرسنجی موسسه افکارسنجی ملت، بیش از نیمی از مردم یعنی حدود ۵۵ درصد، وضعیت فعلی بهداشت و درمان کشور را خوب یا خیلی خوب ارزیابی می‌کنند.

وی با بیان اینکه نیمی از مردم در این نظرسنجی وضعیت فعلی آزادی‌های اجتماعی را خوب یا خیلی خوب دانسته‌اند، یادآور شد: نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد مردم در خصوص اینکه اگر هنگام تولد این امکان داشت که شخص خودش کشور محل تولدش را انتخاب کند، عنوان نموده‌اند که همچنان ایران را به عنوان محل تولد خود انتخاب می‌کنند.

وی با بیان اینکه براساس این نظرسنجی ۶۳.۱ درصد از مردم به آینده کشور امیدوار هستند، خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج این نظرسنجی، مردم مهم‌ترین سرمایه‌ کشور برای ساخت آینده ایران را ۳۵.۲ درصد جوانان و نیروی انسانی، ۳۳.۵ درصد علم و فناوری، ۱۸.۳ معادن و منابع انرژی، ۱۶.۴ درصد ایمان و معنویت، ۶.۵ درصد میراث تاریخی و گردشگری، عنوان کرده‌اند.[۱]

*یکی از مقولاتی که در بررسی تصمیمات و تمایلات عمومی مردم یک کشور می‌توان به آن استناد جست؛ نظرسنجی علمی نهادهای رسمی یک کشور است.

دقت شود که فرض نظرسازی به جای نظرسنجی و احیانا دروغگویی نیز همیشه در قبال نظرسنجی‌ها مطرح است. لکن وقتی پیمایش‌ها و نتایج نظرسنجی نهادهای رسمی با واقعیت‌های موجود نیز مطابق باشد؛ فروض پیش‌گفته از نظر خارج می‌شوند.

مثلا در کنار خوانش نتایج نظرسنجی موسسه ملت وقتی به آمارهایی مثل ازدیاد سفرهای نوروزی مردم ایران، رکورد شکنی فروش و مخاطب در سینمای ایران، افزایش میزان پرداخت‌های انفاق و احسان از سوی مردم به نهادهای خیریه کشور و... می‌نگریم؛ آنگاه متوجه می‌شویم که نتایج این نظرسنجی قرین به صحت، قابل اتکا و درست هستند.

در کنار رؤیت این نشانه‌های امیدواری ایرانیان؛ لکن باید به پروژه سیاه‌نمایی و سیاه‌نمایان نیز توجه داشت که از بام تا شام تقلا می‌کنند مردم و جامعه را دچار انکسار ذهنی کرده و هر چیز خوبی را بد جلوه دهند.

در این زمینه دیدیم که تنها طی یکماه اخیر و در ایام نوروز؛ از سوی همین جماعت عنوان شد که افزایش سفرهای نوروزی ایرانیان نشانه شادی و حال خوب نیست و یا دیدیم که همینان چگونه در چند رپورتاژ رسانه‌ای؛ افزایش فروش و مخاطب در سینمای ایران را کتمان کردند!

در اینجا البته باید به مقوله سومی هم اشاره کرد و آن لزوم دفاع ملی از نشانه‌های امید و فهم دقیق ساحت مشکلات اقتصادی است. چه اگر این دفاع صورت نگیرد و جامعه هم متوجه نشود که مشکلات اقتصادی ایران هرگز بحران نیستند و تنها با چند رفتار اصولی در حیطه عمومی و دولتی مرتفع می‌شوند؛ آنگاه هیچ بعید نیست که امیدواری‌ها به مسلخ کشانده شوند و مثبتات کشور نیز یکان‌یکان از دست برود.

در قبال نتایج نظرسنجی فوق‌الذکر بایستی به این نکته نیز دقت داشت که این نظرسنجی قبل از خبر آغاز مذاکرات ایران و آمریکا انجام شده است.

گفتنیست مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم خود از "تبلیغات نارسای مسئولان" در بیان دستاوردهای کشور انتقاد کرده‌اند.

***

مراقب باشید به "پاپ" تبدیل نشوید آقای پزشکیان!

مراقب باشید به "پاپ" تبدیل نشوید آقای پزشکیان!/ پدافند مردم علیه سیاه‌نمایان داخلی و خارجی

رئیس‌جمهور پزشکیان اخیرا طی سخنانی در همایش کشوری آموزش علوم پزشکی گفته است: باید دغدغه یک زن سرپرست خانوار را که قادر به تأمین نان شب فرزندش نیست، در ذهن داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، او با تأکید بر نقش نخبگان در یافتن راه حل‌ها می‌افزاید: باید به فکر آن پدر یا مادر سرپرست خانواری باشیم که شب هنگام باید با دست خالی به خانه برگردد و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. باید برای این مسائل راه حل پیدا کنیم.[۲]

*نجابت ذاتی و عطوفت رئیس‌جمهور پزشکیان که در توجه به ضعیف‌ترین قشرهای جامعه جلوه‌گر می‌شود یک امر مغتنم و مطلوب برای مردم ایران و دولت جمهوری اسلامی است.

لکن این عطوفت و نجابت نباید رهزن عقل شود و خدمات مطلوب انجام شده، اسباب کار و راه حل‌های موجود را از دسترس دور کند.

سخنی حکمی در سیاست داریم که می‌گوید پای تحلیلگر باید روی زمین باشد. به این معنی که امورات را واقعی ببیند، فرصت‌های موجود را بشناسد و راه حل‌های واقعی ارائه دهد.

انتظار بود دکتر پزشکیان در ادامه این سخنان دلسوزانه اما به این اشاره کنند که دولت و مجلس با تصویب و اجرای قانون مهم کالابرگ؛ تلاش کرده‌اند بخشی از مشکلات معیشتی خانوارها را مرتفع کنند.

همچنین است که ما نمی‌دانیم دولت و ارکان اطلاع‌رسانی آن چرا از کاهش حدود ۱۰ درصدی تورم نسبت به سال گذشته با مردم سخن نمی‌گویند؟

مسئله دیگر رواداری معافیت مالیاتی دولت برای کارگران و کارمندان دارای کف حقوق است که دکتر پزشکیان به آن هم اشاره‌ای نکرد.

طبعا اینها بخشی از خدمات نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران به همان بانوی سرپرست خانوار و آن پدری است که برای خانواده‌اش تلاش می‌کند.

خدماتی که اگر گفته نشود؛ جفای به همین مردم و همین مستضعفانی است که برای بهبود مشکلاتشان پای نظام اسلامی ایستاده‌اند، برای رأی خوب تلاش می‌کنند و به آقای پزشکیان رأی داده‌اند.

و سؤال اینجاست که آیا سهم این مردم فقط شنیدن انشای مقامات است یا باید کارنامه آنها را هم بدانند؟!

در ادامه و برای کمک فوری به دکتر پزشکیان برای رفع مشکلات آن بانوی سرپرست خانوار و آن پدر زحمتکش همچنین باید اشاره کرد که برخی کم‌کاری‌ها و برخی قوانین اقتصادی بر زمین مانده وجود دارد؛ که اجرای آنها می‌تواند تنها در مدت چند روز؛ بهبودهای بزرگی را در زندگی و سفره‌های یکان یکان مردم ایجاد کند.

از جمله مقوله مهم "نظارت کارای دولت بر بازار و قیمت‌ها" که می‌تواند جلوی گرانی بیقاعده فعلی را بگیرد و یا اجرای قوانین مهمی مثل تعیین سقف برای اجاره‌بها که مشخص نیست این مصوبه مهم دولت سابق چرا نه در همان دولت و نه در این دولت اجرا نمی‌شود؟

من حیث المجموع باید تأکید کرد که اگر دلسوزی‌ها و سخنان پزشکیان درباره مردم واقعی است؛ راه‌حل‌ها و گشایش‌های واقعی نیز در دسترس هستند.

رئیس‌جمهور ما باید بداند که "دلسوزی" منهای اجرائیات مطلوب، منهای نظارت بر بازار و منهای بیان کارنامه برای مردم عملا موجب خواهد شد که رئیس‌جمهور به پاپ واتیکان و شخصیتی تبدیل شود که بدون هیچ امیدی برای اجرا یا تغییر صرفا به بیان سخنان زیبا و ابراز امیدواری مشهور است.

***

1_ isna.ir/xdTg79

2_ https://irna.ir/xjTpYM

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.