خداکرم چهارلنگ در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص گرم شدن هوا و احتمال ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و افزود: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا میکند که رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری، از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز و تهیه گوشت موردنیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه فرآیند پیش سرد در کشتارگاههای دام مدنظر باشد، تاکید کرد: لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه صفر تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه شود این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماریزا میشود.
چهارلنگ با بیان اینکه ویروس با حرارت از بین میرود و پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود، به افراد توصیه کرد از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.
وی نسبت به کشتار غیرمجاز دام هشدار داد و تصریح کرد: تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام بهصورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد در یخچال، دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو است.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
وی با اشاره به علائم بیماری تب کریمه کنگو در افراد گفت: علائم این بیماری در انسان تب و لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیر جلدی و در نهایت مرگ است.
چهارلنگ ابراز کرد: این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد میکند و لذا بر اساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.
وی یادآور شد: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده، ترشحات خونی و فرآوردههای خام دامی که علائم فوق را مشاهده میکنند، باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.