لغزش طلا با زمزمه صلح

فرارو شنبه 06 اردیبهشت 1404 - 09:57
تحلیل‌های تکنیکال نشان می‌دهند که سطح مقاومت بعدی طلا ۳۵۰۰ دلار و سطح حمایتی اصلی ۳۲۰۰ دلار است.

در پایان هفته‌ای پرنوسان برای بازار‌های جهانی، قیمت طلا بیش از یک درصد کاهش یافت.

به گزارش دنیای اقتصاد، علت اصلی این افت، انتشار اخباری درباره احتمال کاهش تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین بود. چین اعلام کرد که برخی کالا‌های آمریکایی را از تعرفه‌های وارداتی معاف می‌کند؛ اقدامی که امید به توافق تجاری میان دو قدرت اقتصادی بزرگ را افزایش داده است. به‌دنبال این خبر، قیمت طلای نقدی به حوالی سطح ۳۳۰۰ دلار کاهش یافت. این اتفاقات نشان‌دهنده افزایش خوش‌بینی فعالان بازار از آینده تجارت جهانی است.

طلای جهانی در روز سه‌شنبه به بالاترین قیمت خود در همه دوران، یعنی ۳۵۰۰ دلار در هر اونس دست یافت. با این حال، پس از رسیدن به این سقف نمادین، وارد فاز اصلاح قیمت شد و طی روز‌های بعد به زیر سطح ۳۳۰۰ دلاری رسید. قیمت معاملات آتی طلا نیز به حدود ۳۳۱۰ دلار رسید که نشان‌دهنده کاهش محسوسی بود. تحلیلگران معتقدند که با افزایش خوش‌بینی نسبت به توافق تجاری، تقاضا برای دارایی‌های امن مانند طلا کاهش یافته است. 

در همین حال، دلار آمریکا تقویت شد و ارزش بازار‌های سهام اروپا رشد کرد؛ اتفاقاتی که به فشار بیشتر بر بازار طلا انجامید. چرا که تقویت ارزش دلار باعث گران‌تر شدن طلا برای خریداران غیرآمریکایی می‌شود. اگر مذاکرات تجاری به نتیجه برسد، تحلیلگران افت قیمت طلا تا مرز ۳هزار دلار را نیز دور از انتظار نمی‌دانند.

این در حالی است که طلا از ابتدای سال تاکنون حدود ۲۶ درصد رشد داشته است. تحلیل‌های تکنیکال نشان می‌دهند که سطح مقاومت بعدی طلا ۳۵۰۰ دلار و سطح حمایتی اصلی ۳۲۰۰ دلار است. هم‌راستا با طلا، بازار سایر فلزات گران‌بها نیز عمدتا نزولی بود. نقره با افت ۰.۶ درصدی به قیمت ۳۳ دلار و ۳۴سنت رسید. پلاتین و پالادیم نیز کاهش قیمت داشتند.

در بازار ارز نیز دلار در مسیر نخستین افزایش هفتگی از ماه مارس بود. طی هفته گذشته شاخص دلار رشد کرد و در برابر ین و فرانک سوئیس تقویت شد، هم‌زمان با این اتفاق، یورو و پوند کاهش یافتند.

در ژاپن، مذاکرات تجاری با آمریکا در حال پیگیری است و گفته می‌شود که دور دوم این مذاکرات، هفته آینده برگزار خواهد شد. با این حال، تحلیلگران هشدار داده‌اند که تاثیر منفی تعرفه‌ها بر رشد اقتصادی آمریکا هنوز از بین نرفته و می‌تواند موجب نوسانات بیشتر در بازار‌ها شود.

در بخش شرکت‌های معدنی، شرکت‌های بزرگ تولیدکننده طلا مانند نیوماونت و اگنیکو ایگل، عملکرد مالی بسیار موفقی در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ داشته‌اند. نیوماونت، بزرگ‌ترین تولیدکننده طلای جهان، سود خالصی معادل ۱.۴ میلیارد دلار گزارش کرده است. با اینکه تولید طلا در این دوره ۱۹ درصد کاهش یافته، اما افزایش چشمگیر قیمت طلا این کاهش را جبران کرده است.

در همین حال، شرکت اگنیکو ایگل نیز سودی فراتر از پیش‌بینی‌ها ثبت کرد. سود خالص این شرکت به ۸۱۵ میلیون دلار رسید و هزینه‌های تولید نسبت به سال گذشته کاهش یافت.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.