تشخیص سرطان با هوش مصنوعی؛ ماجرای نجات جان یک نفر توسط ChatGPT

رکنا شنبه 06 اردیبهشت 1404 - 11:51
رکنا تکنولوژی: چت‌ بات هوش مصنوعی ChatGPT توانست با تحلیل علائم غیرمعمول یک زن آمریکایی و ارائه تشخیص درست سرطان، پس از اشتباهات مکرر پزشکان، نجات‌بخش جان او باشد.
تشخیص سرطان با هوش مصنوعی؛ ماجرای نجات جان یک نفر توسط ChatGPT

به گزارش رکنا، یک مادر اهل کارولینای شمالی با نام لورن بنون ادعا کرده که چت‌بات ChatGPT توانسته با تشخیص درست بیماری سرطان او، از جانش حفاظت کند. این ادعا پس از تشخیص‌های نادرست پزشکان و روزهای پر از سردرگمی عنوان شده است.

تغییر حال عمومی و تشخیص‌های اشتباه

لورن بنون که در جزایر ویرجین و کارولینای شمالی زندگی می‌کند، در اوایل سال ۲۰۲۴ متوجه شد که خم کردن انگشتانش در صبح و عصر برایش سخت شده است. بعد از مدتی، پزشکان بیماری او را با عنوان آرتریت روماتوئید تشخیص دادند؛ اما آزمایش‌های مرتبط با این بیماری هیچ نشانه‌ای از ابتلا به این عارضه نشان نمی‌داد.

در ادامه، وضعیت جسمی لورن بدتر شد؛ او دچار دردهای شدید معده شد و حدود ۶٫۳ کیلوگرم از وزنش کاهش پیدا کرد. پزشکان این علائم را به رفلاکس اسید معده نسبت دادند، اما مشکل همچنان پابرجا بود.

چت‌بات ChatGPT؛ آغاز یک مسیر جدید

لورن برای یافتن راه‌حل به ChatGPT، چت‌باتی از شرکت OpenAI مراجعه کرد. چت‌بات پس از بررسی علائم، احتمال ابتلای لورن به بیماری هاشیموتو را مطرح کرد. این بیماری یک وضعیت خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید حمله می‌کند.

با وجود اینکه پزشکان ابتدا به تشخیص چت‌بات شک داشتند، لورن بر انجام آزمایش‌ها تأکید کرد. در نهایت، صحت پیش‌بینی ChatGPT تأیید شد و به دنبال آن، پزشکان اقدام به تهیه سونوگرافی کردند. در این بررسی، دو توده کوچک در گردن لورن کشف شد و در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر و آبان ۱۴۰۳)، وقوع سرطان تایید شد.

نجات جان به کمک هوش مصنوعی

لورن معتقد است که بدون راهنمایی ChatGPT، هیچ‌گاه سرطان پنهانش شناسایی نمی‌شد. او درباره تجربه‌اش می‌گوید: «انگار پزشکان فقط در تلاش بودند دارویی تجویز کنند تا سریع‌تر مطب را ترک کنم.»

در نهایت، پس از تشخیص سرطان، لورن در ژانویه ۲۰۲۵ (دی و بهمن ۱۴۰۳) تحت عمل جراحی قرار گرفت و غده تیروئید و دو غده لنفاوی گردن او برداشته شدند. پزشکان اعلام کردند که برای پیشگیری از بازگشت بیماری، لازم است تا وضعیت سلامتی او به‌طور مادام‌العمر پایش شود.

تشویق به استفاده از هوش مصنوعی

لورن بنون با تأکید بر نبود علائم معمول بیماری هاشیموتو و «عالی بودن نتایج تمام آزمایش‌ها»، به این باور رسیده که بدون استفاده از هوش مصنوعی هرگز نتوانسته بود بیماری خود را شناسایی کند. او می‌گوید: «ChatGPT جانم را نجات داد» و خواستار استفاده دیگران از این ابزار برای بررسی نگرانی‌های سلامتی‌شان شده است؛ البته با تأکید بر حفظ احتیاط و مشورت با متخصصان.

  • فیلم/ طراحی یک قاب گوشی دخترانه جذاب و دوست داشتنی + فیلم

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.