اگر وزارت دادگستری آمریکا موفق شود، احتمال دارد روزی گوگل کروم به شرکت دیگری فروخته شود. درحالیکه روند دادرسی هنوز ادامه دارد و احتمالاً ماهها یا حتی سالها تا نتیجهی نهایی فاصله داریم، برخی شرکتها از هماکنون صف کشیدهاند تا این مرورگر محبوب را بخرند.
به گزارش زومیت به نقل از ورج، درصورتیکه حکم دادگاه گوگل را مجبور به فروش کروم کند، این شرکت احتمالاً با اعتراض به حکم، روند را طولانیتر یا حتی آن را معکوس میکند؛ اما فرض کنیم گوگل مجبور به فروش شود؛ در چنین شرایطی چه شرکتهایی خواهان خرید کروم هستند و چرا؟
دلیل اشتیاق شرکتها به خرید گوگل کروم ساده است؛ مرورگرها دروازهی ورود کاربران به اینترنت هستند. درحالحاضر کروم با در اختیار داشتن حدود دو سوم بازار مرورگرها، به گوگل اجازه میدهد جستوجوی پیشفرض خود را به میلیاردها کاربر تحمیل کند. هر شرکتی که کنترل کروم را در دست بگیرد، نهتنها قدرت هدایت کاربران به موتور جستوجوی خود را بهدست میآورد، بلکه فرصت بینظیری برای نمایش محصولات و خدماتش در مقیاس جهانی خواهد داشت. این فرصت برای شرکتهای نوظهور، بهویژه در حوزهی هوش مصنوعی بسیار ارزشمند خواهد بود.
در دادگاه فعلی، برخی از خریداران بالقوهی گوگل کروم مشخص شدهاند. نیک تورلی، مدیر محصول ChatGPT، اعلام کرد OpenAI به خرید کروم علاقه دارد تا از این طریق بتواند خدماتش را به کاربران بیشتری ارائه کند.
شرکت پرپلکسیتی که موتور جستوجوی مبتنیبر هوش مصنوعی ارائه میدهد نیز به خرید کروم تمایل دارد تا دسترسی به کاربران را افزایش دهد. پرپلکسیتی همچنین به توسعهی مرورگر اختصاصی خود ادامه میدهد و خرید کروم میتواند این مسیر را تسریع کند.
یاهو هم یکی از خریداران بالقوهی گوگل کروم محسوب میشود. مدیر جستوجوی این شرکت در دادگاه گفت خرید کروم، هرچند به سرمایهی میلیارد دلاری نیاز دارد، با کمک شرکت مادر یاهو یعنی Apollo Global Management، محقق میشود. براساس تخمین گابریل واینبرگ، مدیرعامل DuckDuckGo، ارزش کروم میتواند تا ۵۰ میلیارد دلار باشد؛ اما در دنیای رقابت اینترنتی در اختیار داشتن چنین ابزاری میتواند سرمایهگذاری باشد که بازگشت آن چندین برابر شود و گوگل را در موقعیت آسیبپذیری قرار دهد.