احیای «مرکز ملی فرش» در وزارت صمت

خبرگزاری مهر شنبه 06 اردیبهشت 1404 - 14:52
معاون وزیر صمت گفت: با استقرار دولت چهاردهم، اصلاح ساختار مجموعه فرش روی داد و «مرکز ملی فرش» به جهت اهمیت آن، در مجموعه وزارت صمت احیا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، سید داوود موسوی معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت تأمین نقدینگی را از جمله چالش‌ها و دغدغه‌کنندگان حوزه فرش دانست و اظهار کرد: به همین منظور تعاملات و نشست‌هایی با بانک‌های عامل در حال انجام است تا بخشی از مشکلات نقدینگی تولیدکنندگان فرش برطرف شود.

وی ادامه داد: گران شدن اقلام مرتبط با تولید یک تخته فرش از جمله رنگ و ابریشم چالشی پیش‌روی هنرمندی است که بخواهد از یک کارگاه کوچک فعالیت خود را آغاز کند که اگر اقدامات مذکور صورت گیرد، این مشکلات نیز برطرف خواهد شد.

موسوی، با تاکید بر اینکه ظرفیت صادرات فرش دستباف ایرانی به کشورهای دنیا وجود دارد، گفت: کشور ما با فرش شناخته می‌شود و ما در بحث فرش، نام نشانِ تجاریِ برتر جهانی (برند جهانی) و بین‌المللی بوده و هستیم.

وی همچنین با بیان اینکه حمایت از نخبگان رشته فرش در دستور کار وزارت صمت است، بر احیای مرکز ملی فرش در دولت چهاردهم و توسط وزارت صمت تاکید کرد.

موسوی با تاکید بر رویکرد وزارت صمت مبنی بر توجه به جایگاه فرش ماشینی و دستباف ایرانی افزود: یکی از موضوعات مهم در بحث توسعه تولید و اهمیت جایگاه فرش، ارتباط با مراکز آموزشی، دانشگاهی و دانش‌آموزی است که این رویکرد در وزارت صمت اجرایی شده است.

معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت با اشاره به اینکه موضوع فرش، به‌عنوان نماد ملی کشور شناخته می‌شود، بر حمایت‌ها از بافندگانی که در مسابقات گوناگون حائز رتبه برتر می‌شوند، تاکید کرد و گفت: پیشنهاد اجرای یک طرح مطالعاتی توسط مرکز ملی فرش ایران با عنوان بررسی وضعیت نفرات برگزیده المپیاد فرش دستباف در سال‌های گذشته، یکی از موضوعات حائز اهمیت که امسال در مرکز ملی فرش تعریف خواهد شد و به آن پرداخته می‌شود.

احیای «مرکز ملی فرش» در وزارت صمت

وی همچنین درباره برنامه‌های معاونت توسعه بازرگانی وزارت صمت برای حمایت از صادرات فرش گفت: دست‌اندرکاران فرش ایرانی می‌دانند که با توجه به رویکردهای گذشته، حتی در ساختار اداری فرش نیز مشکلاتی وجود داشت، اما با استقرار دولت چهاردهم، اصلاح ساختار مجموعه فرش روی داد، این بود که «مرکز ملی فرش» به جهت اهمیت آن، در مجموعه وزارت صمت احیا شد.

وی با بیان اینکه زمانی بیش از یک میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم، اما متأسفانه این رقم بسیار کم شده، گفت: در بحث بازرگانی یکی از موضوعات مهم پیش‌رو، برطرف کردن چالش‌ها در این حوزه است تا بتوانیم در رابطه با توسعه بازرگانی صنعت فرش مانند مشابه اقلام، قدم‌های مؤثری برداریم که این موضوع نیازمند هماهنگی همه متولیان بحث صادرات اعم از گمرک، بانک مرکزی و وزارت‌خانه‌های ذی‌ربط است و هماهنگی‌هایی در این باره در حال انجام است.

معاون وزیر صمت همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه‌های داخلی و خارجی به ویژه در موضوع فرش افزود: برگزاری یک نمایشگاه به مثابه ظهور و بروز بسیاری از سلیقه‌ها و ارتباطاتی است که میان فعالان همه بخش‌ها روی می‌دهد، بخش خصوصی ما نیز درباره فعالیت در نمایشگاه‌ها مخصوصاً نمایشگاه‌های خارجی توانمند است؛ اگر در این رابطه چالشی نیز موجود باشد، با هماهنگی همکاران سازمان توسعه تجارت و نمایشگاه بین‌المللی، برطرف خواهد شد.

موسوی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های داخلی و خارجی در حوزه فرش، گفت: فرش و هنر صنایع دستی ما، میراثی است که از گذشتگان به ما ارث رسیده، ما نیز می‌توانیم با ارائه آموزش‌ها، ارتباط خوب با مراکز آموزشی داشته باشیم و این موضوع احیا کنیم

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.