به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای سیاستگذاری هفتمین نمایشگاه بینالمللی فارمکس ۲۰۲۵، روز شنبه ششم اردیبهشت به میزبانی معاونت صنایع عمومی وزارت صمت برگزار شد.
تولید ۶۱۶ قلم ماده موثره دارویی در ایران
فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی ایران، در ابتدای این نشست، با اشاره به تولید بیش از ۶۱۶ قلم ماده مؤثره دارویی در کشور، گفت: ایران، از معدود کشورهایی است که در حوزه تولید مواد دارویی در منطقه و جهان، موفق بوده است.
وی افزود: در نمایشگاه فارمکس، همه دارایی کشور در حوزه دارو را به نمایش میگذاریم.
در ادامه، میثم کریمی مشاور و مدیر روابط عمومی سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی ایران، گفت: نمایشگاه فارمکس را منطبق با رویدادهای جهانی برگزار میکنیم، به طوری که ۱۷۰۰ آیتم اجرایی را برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد، استخراج کرده ایم.
وی افزود: حضور فعال کشورها و شرکتهای خارجی را در فارمکس هفتم داریم. همچنین، برنامه بازآموزی ویژه داروسازان و پزشکان را در فارمکس خواهیم داشت که ۱۵ امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان دارد.
دبیر شورای سیاستگذاری فارمکس تاکید کرد: برپایی ۱۰۰ کارگاه آموزشی به همراه پانل های تخصصی و صنفی، از جمله برنامههای این رویداد بین المللی است.
سال گذشته برای صنعت داروسازی سال رضایتبخشی نبود
ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت، در سخنانی گفت: سال ۱۴۰۳، سال رضایتبخشی برای صنعت داروسازی نبود، به طوری که رشد ۸.۵ درصدی تولید و ۲۳ درصدی صادرات در اولین سال برنامه هفتم پیشرفت محقق نشد.
وی افزود: ما به عنوان متولیان صنعت در وزارت صمت، آمادگی داریم زیرساختهای لازم را برای جهش صنعت داروسازی کشور فراهم کنیم.
شیخ ادامه داد: احداث شهر دارویی در برنامه وزارت صمت قرار دارد که در صورت وجود سرمایه گذاران خارجی و داخلی، آمادگی اجرای آن را داریم.
وی افزود: قاره آفریقا آینده جهان است و تأمین نیازهای این قاره، میتواند برای صنعت داروسازی ایران یک فرصت باشد.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: تا وقتی تحقیق و توسعه نباشد، ارتقای کیفیت و تکنولوژی، امری دشوار خواهد بود.
وی، اقدام شرکتهای دارویی برای سفرهای خارجی پزشکان را مورد نقد قرار داد و افزود: این قبیل کارها نمیتواند یک ایده موفق در برندینگ دارو باشد و باید نگاه ما به این حوزه تغییر کند.
شیخ افزود: وزارت صمت برای برگزاری هرچه باشکوهتر نمایشگاه فارمکس آمادگی همکاری دارد.
صدور ۱۰۷۶ پروانه داروهای فوریتی
مرتضی خیرآبادی نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، با عنوان این مطلب که چرا باید ۱۰۷۶ پروانه داروهای فوریتی در کشور صادر شود، گفت: حدود ۲۰۰ کارخانه داروسازی هر سال نیاز به ۵۰۰ هزار دلار قطعات دارند، اما در دو سال گذشته وزارت صمت فقط ۶۰ میلیون دلار داده است.
وی افزود: ۹۴۲۲ پروانه ساخت دارو، ۱۴۸۵ پروانه واردات دارو و ۱۰۷۶ پروانه داروهای فوریتی در کشور صادر شده است.
نمایش توانمندیهای صنعت مواد اولیه دارویی
علی شریف اعلم معاون نظارت بر زنجیره تأمین تیپیکو، گفت: صنعت مواد اولیه دارویی کشور، بزرگ شده و نیاز به نمایشگاه مستقل دارد تا توانمندیهای این صنعت را به رخ بکشد. نمایشگاه فارمکس بعد از چند سال برگزاری، میتواند فضای خوبی برای صادرات مواد اولیه و دارو ایجاد کند.
وی افزود: با توجه به رقبایی همچون چین و هند در صنعت مواد اولیه دارویی، نمایشگاه فارمکس میتواند فضا و بستری برای شناخت صنعت مواد اولیه دارویی در کشور و عبور از تهدیدات باشد.
شریف اعلم گفت: به نظر میرسد، در نمایشگاه فارمکس باید به مولکولهای تخصصی پرداخته شود و همین طور، کیفیت تولیدات مورد توجه قرار گیرد.
همراهی سه وزارتخانه
زینالعابدین سلیمانی رئیس امور مطالعات طرحها و فرصتهای سرمایهگذاری شرکت ملی پتروشیمی، گفت: نمایشگاه فارمکس از چنان اهمیتی برخوردار شده که سه وزارتخانه بهداشت، صمت و نفت، درگیر آن هستند.
وی افزود: شرکت ملی پتروشیمی در سه دوره اخیر نمایشگاه فارمکس حضور داشته و از این بابت باید از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه، تقدیر کرد که چنین فرصتی را برای نمایش توانمندیهای صنعت مواد دارویی و همراهی صنایع پتروشیمی، فراهم آورده اند.
سلیمانی گفت: صنایع پایین دستی پتروشیمی، این آمادگی را دارد که فروش اعتباری محصولات پتروشیمی را برای رونق شرکتهای مواد دارویی فراهم کند.
جریان سازی ارتباط صنعت و دانشگاه
بابک عابدین رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی ایران، اظهار داشت: صنعت چاپ و بستهبندی دارو برای صادرات و داخل کشور باید از المانهای سلامت و دوستدار محیط زیست و ضد میکروبی و ضد جعل برخوردار باشد.
وی گفت: یکی از فعالیتهای نمایشگاه فارمکس، جریان سازی در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه و حداقل هنرستانها، برای تأمین نیروی انسانی است.
عابدین افزود: با پیوستن ایران به اوراسیا و فراهم شدن صادرات ۸۷ درصد محصولات و کالاهای ایرانی به کشورهای هدف در منطقه اوراسیا، امکان توسعه صادرات غیرنفتی را فراهم میکند.