به گزارش رکنا، زردچوبه که از خانواده گیاه زنجبیل محسوب میشود، حاصل فرآیندی از جوشاندن و خشک کردن ریشههای این گیاه است. ترکیب مؤثر موجود در زردچوبه تحت عنوان کورکومین شناخته میشود و این ماده، به دلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی، تأثیر قابلتوجهی در بهبود بیماریهای متابولیکی همچون کبد چرب دارد. کورکومین میتواند باعث کاهش تجمع چربی در سلولهای کبدی شود.
در سالهای اخیر، پژوهشهایی دقیق و گسترده، چه در داخل کشور و چه در خارج، اثربخشی زردچوبه را در محافظت از کبد و بهبود بیماریهای مرتبط با آن مورد بررسی قرار دادهاند. این مطالعات به بررسی ویژگیهای درمانی زردچوبه در مواجهه با بیماری کبد چرب پرداختهاند.
۱. کاهش التهاب: کورکومین موجود در زردچوبه، به کنترل و کاهش التهابات مرتبط با کبد چرب کمک میکند. همانطور که میدانیم، التهاب مزمن از عوامل اصلی در پیشرفت بیماری کبد چرب به شمار میرود. زردچوبه با مهار فرآیندهای التهابی میتواند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.
۲. خاصیت آنتیاکسیدانی: آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد یکی از دلایل تخریب سلولهای کبدی است. زردچوبه با خاصیت آنتیاکسیدانی خود، این رادیکالها را مهار کرده و به محافظت از سلولهای کبد کمک میکند.
۳. کاهش تجمع چربی: تحقیقات نشان دادهاند که کورکومین توانایی دارد متابولیسم چربیها را تنظیم کند و از تجمع چربی در بافت کبد جلوگیری کند. این ویژگی مهم میتواند به بهبود وضعیت کبد چرب کمک شایانی داشته باشد.