این بیماری پنهان زنان یائسه را تهدید می‌کند

رکنا شنبه 06 اردیبهشت 1404 - 16:56
رکنا: پوکی استخوان، بیماری خاموش و بی‌علامتی است که زنان یائسه را بیش از دیگران تهدید می‌کند؛ این بیماری، عامل اصلی شکستگی‌های خطرناک در لگن، مچ دست و ستون فقرات است که اهمیت غربالگری و پیشگیری را دوچندان می‌کند.
این بیماری پنهان زنان یائسه را تهدید می‌کند

به گزارش رکنا، غربالگری به‌موقع، به‌ویژه برای زنان بالای ۶۵ سال، اهمیت ویژه‌ای دارد و طبق توصیه‌ها، این گروه باید برای بررسی وضعیت تراکم استخوان تحت اسکن قرار گیرند.

دکتر اسا دیویس، متخصص پزشکی خانواده، درباره خطرات جدی پوکی استخوان سخن می‌گوید که می‌تواند به ناتوانی و حتی مرگ منجر شود. طبق مطالعات، ۲۱ تا ۳۰ درصد از مبتلایان به شکستگی لگن ظرف سال اول جان خود را از دست می‌دهند. در آمریکا از هر پنج زن بالای ۵۰ سال، حداقل یکی به این بیماری مبتلا می‌شود که اهمیت پیشگیری و شناسایی زودهنگام را دوچندان می‌کند.

چرا زنان یائسه باید مراقب باشند؟

بنابر دستورالعمل به‌روزشده‌ی کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده، زنان یائسه ۶۵ ساله و بالاتر باید غربالگری استخوان انجام دهند. همچنین زنان یائسه زیر ۶۵ سال که دارای عوامل خطر مثل وزن پایین، سابقه شکستگی استخوان در خانواده، سیگار کشیدن یا مصرف بیش‌ازحد الکل هستند، با پاسخ به پرسشنامه‌های مخصوص می‌توانند نیاز به اسکن را مشخص کنند.

نکته جالب توجه این است که بیماری پوکی استخوان معمولاً علائم آشکاری ندارد، اما برخی نشانه‌ها مثل کاهش قد، خمیدگی قامت و درد استخوان ممکن است وجود این بیماری را آشکار کنند. البته باید مراقب بود که درد استخوان می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی چون آرتروز نیز باشد.

غربالگری پوکی استخوان چگونه انجام می‌شود؟

غربالگری پوکی استخوان شامل استفاده از ابزارهایی مثل سنجش تراکم استخوان، عکسبرداری با اشعه ایکس یا سایر روش‌ها برای شناسایی افراد در معرض خطر شکستگی است.

مطالعات نشان داده که پزشکان در آمریکا هنوز به اهمیت این غربالگری توجه کافی ندارند. در حالی که پیامدهای عدم غربالگری به علائمی چون درد مزمن، ناتوانی و مرگ زودرس منجر می‌شود.

همچنین، کاهش وزن سریع و شدید، به‌ویژه از طریق مصرف داروهای کاهش وزن نظیر اوزمپیک یا ویگووی، می‌تواند تراکم استخوان را به شدت کاهش دهد. این داروها در صورت استفاده بدون ترکیب با ورزش، به تحلیل عضلات و کاهش سلامت استخوان‌ها منجر می‌شوند.

آیا پوکی استخوان درمان یا پیشگیری دارد؟

طبق نظر متخصصان، پوکی استخوان بیماری‌ای مشابه دیابت یا فشار خون بالا است که درمان قطعی ندارد. اما با تشخیص زودهنگام، می‌توان از عوارض جدی آن جلوگیری کرد.

افراد مبتلا به این بیماری معمولاً با مصرف دارو، تراکم استخوان خود را تثبیت می‌کنند و خطر شکستگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند. بسته به محل شکستگی و نوع دارو، این کاهش می‌تواند تا نصف یا دوسوم باشد.

دکتر فلیسیا کاسمن برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه‌های زیر را ارائه داده است:

  • مصرف رژیم غذایی سالم، شامل میوه‌ها، سبزیجات و مواد مغذی
  • دوری از سیگار و عدم مصرف الکل بیش از حد
  • ورزش‌های روزانه شامل تمرینات قدرتی و تعادلی که باید با مشورت متخصص انجام شود
  • تامین میزان کافی کلسیم، ویتامین دی و پروتئین
  • اشاره مخفی به Resident Evil 9 در تیزر RE4 Remake به مناسبت فروش 10 ملیونی بازی + فیلم

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.