طرح دانشمندان بریتانیایی به‌زودی اجرا می‌شود: کاهش نور خورشید برای مقابله با گرمایش زمین

دیجیاتو شنبه 06 اردیبهشت 1404 - 17:02
ازجمله طرح‌های معرفی‌شده در این پروژه می‌توان به به پرتاب ذرات بازتاب‌دهنده به جو یا اسپری‌کردن آب دریا برای روشن‌ترکردن ابرها اشاره کرد. The post طرح دانشمندان بریتانیایی به‌زودی اجرا می‌شود: کاهش نور خورشید برای مقابله با گرمایش زمین appeared first on دیجیاتو.

دولت بریتانیا ظاهراً تا چند هفته دیگر به پروژه‌ای بحث‌برانگیز در حوزه مهندسی زمین با بودجه‌ای 50 میلیون پوندی چراغ سبز نشان می‌دهد. هدف این پروژه کاهش نور خورشید و درنتیجه خنک‌کردن سطح زمین است.

براساس این طرح که طی هفته‌های آینده مجوز اجرای آن صادر خواهد شد، دانشمندان بریتانیایی روش‌های مختلفی برای مسدودکردن بخشی از نور خورشید آزمایش خواهند کرد. ازجمله این روش‌ها می‌توان به پرتاب ذرات بازتاب‌دهنده به جو یا اسپری‌کردن آب دریا برای روشن‌ترکردن ابرها اشاره کرد. روش دیگری که در این پروژه بررسی می‌شود، نازک‌کردن ابرهای سیروس است؛ ابرهایی که مانند پتو، گرما را در جو زمین نگه می‌دارند.

درصورت موفقیت این پروژه، میزان تابش نور خورشید به سطح زمین کاهش یافته و دمای سطحی زمین موقت پایین خواهد آمد.

هشدار کارشناسان برای طرح کاهش نور خورشید

بااین‌حال، کارشناسان هشدار داده‌اند این روش‌ها می‌توانند الگوهای آب‌وهوایی را به‌شدت مختل و حتی بارندگی را از برخی مناطق دور کنند. برخی دانشمندان نیز معتقدند توسعه این روش‌های مهندسی زمین ممکن است انگیزه کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی —عامل اصلی تغییرات اقلیمی— را تضعیف کند.

تأمین مالی این پروژه بر عهده «آژانس تحقیقات پیشرفته و اختراعات» (ARIA) است؛ نهادی که طی 4 سال آینده 800 میلیون پوند بودجه از مالیات‌دهندگان دریافت می‌کند و 50 میلیون پوند از آن به این پروژه اختصاص یافته است.

پروفسور «مارک سایمز»، مدیر برنامه ARIA که هدایت این پروژه مهندسی زمین را بر عهده دارد، می‌گوید:

«کاهش کربن حیاتی است اما پیشرفت کنونی ما خطر عبور از نقاط بحرانی ناشی از افزایش دما را به‌ دنبال دارد. این برنامه پاسخ به پرسش‌های حیاتی درباره این است که آیا می‌توانیم برای جلوگیری از فاجعه اقلیمی، زمین را به‌شکلی ایمن و مسئولانه در بازه زمانی موردنیاز خنک کنیم یا خیر.»

او توضیح می‌دهد راه‌حل اصلی توقف مصرف سوخت‌های فسیلی و حذف گازهای گلخانه‌ای اضافه است اما ممکن است این روند به اندازه کافی سریع نباشد تا مانع بروز این نقاط بحرانی شود. به گفته سایمز، این پروژه می‌تواند کمکمان کند «زمان بیشتری برای کربن‌زدایی در اختیار داشته باشیم.»

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.