به گزارش همشهری آنلاین، برخی از قدیمیترین آثار هنری شناختهشده در اروپا که به انسانهای ساکن قاره در پایان آخرین عصر یخبندان تعلق دارند، از تاریخ ۲۱ ژوئن تا ۱۴ سپتامبر (۳۱ خرداد تا ۲۳ شهریور) در قالب نمایشگاهی با عنوان «هنر عصر یخبندان» در موزه کلیف کسل شهر بردفورد در معرض دید عموم قرار گرفتهاند.
این آثار که قدمت آنها بین ۱۲ هزار تا ۲۴ هزار سال تخمین زده میشود، شامل نقوش کندهکاری شده بر استخوان، شاخ، عاج و سنگ، مجسمههای کوچک، ابزارهای تزیینی و طرحهایی پیچیده هستند که در کنار تصاویر معروف دیواره غارها خلق شدهاند. این نقوش بیشتر حیواناتی همچون گاومیش کوهاندار، اسب، بز کوهی و گوزن شمالی را به تصویر کشیدهاند که در آن زمان منبع غذا و پوشاک انسانها بودند.
در میان آثار شاخص این نمایشگاه میتوان به سرنیزه سنگ چخماقی اشاره کرد که در منطقه وُلگو واقع در فرانسه کشف شده و قدمتی حدود ۲۴ هزار سال دارد. همچنین، تصویری از اسبی حکاکیشده روی استخوان که در محوطه باستانی «کرسول کرگز» در دربیشایر انگلستان بهدست آمده، و نقاشی دو گوزن شمالی بر استخوان متعلق به منطقه لا مادلن در جنوب فرانسه با قدمتی حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ سال نیز به نمایش درآمدهاند.
این آثار در قالب مضامینی مانند زیورآلات، نقاشی حیوانات و بازنمایی انتزاعی از فرم زنانه دستهبندی شدهاند. بخشی از نمایشگاه نیز شامل یک برنامه تعاملی است که هنر غارنشینی و تصویرسازیهای آن دوران را بازآفرینی میکند.
نیکلاس کالینن، مدیر موزه بریتانیا، با اشاره به ارزش اجتماعی هنر در طول تاریخ، اعلام کرد این آثار نهتنها از نادرترین نمونههای باقیمانده از هنر عصر یخبنداناند، بلکه از جمله قدیمیترین آثار هنری شناختهشده در بریتانیا نیز محسوب میشوند.