هیچ‌کس نمی‌تواند تعیین کنداین باشد یا نباشد

دنیای اقتصاد یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 00:03
حسین علیزاده، نوازنده ایرانی، گفت: آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم تکیه بر فرهنگ است.این آهنگساز و نوازنده سرشناس جمعه گذشته در مراسم جشن امضا و رونمایی مجموعه کتاب و آلبوم «دستگاه‌های موسیقی ایران» در ساری حضور پیدا کرد و با بیان اینکه گفتن از موسیقی، هنری که فکر می‌کردند ممنوعه باشد زیباست، گفت: بعد از نیم قرن نشان داد آنچه در دل و عشق ملتی است و تاریخ را ساخته، هیچ‌کس نمی‌تواند تعیین کند این باشد یا نباشد، مثل اینکه بگویند حق ندارید عاشق باشید، این حرف پوچی است چراکه همه عاشق‌اند.

 او تصریح کرد: ممکن است برخی از دوستان و همکاران ما به این موضوع تن داده باشند اما من از کسانی هستم که هرگز تن ندادم. علیزاده با ابراز غرور نسبت به حضور مشتاقان هنر در این مراسم گفت: انسان وقتی چهره‌های شما را می‌بیند احساس غرور می‌کند و فکر نمی‌کند تنهاست. به هر وسیله‌ای بتوانی امید ایجاد کنی، مرگ را می‌رانی. اگر ملتی تاریخ و فرهنگ نداشته باشد باقی نمی‌ماند. آنچه ما را باقی نگه داشته شعار نیست. ملت‌های دنیا می‌دانند ایران چه تاریخی دارد و این سرزمین پهناور چه فرهنگ‌های متنوعی دارد که هنوز درک نشده.

با این فرهنگ‌ها، از فرهنگ غنی برخوردار می‌شویم. نوازنده سرشناس ایرانی موسیقی تمام اقوام را موسیقی خود خواند و افزود: من به عنوان نماینده موسیقی سنتی و دستگاهی اینجا نیستم، من به‌عنوان یک ایرانی اینجا ایستادم که موسیقی مازندران، ترکمن‌صحرا، کردستان، خراسان موسیقی من است. حتی ارزش نفت زیر پای ما کمتر از این است و آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم، تکیه بر فرهنگ است. او درباره موسیقی ایرانی گفت: این موسیقیِ فارسی‌زبانان است و به شعر فارسی متکی بوده؛ حتی اگر گویش، مازندرانی یا زبان آذری باشد، پس چرا آموزش موسیقی صرفا به این تکیه می‌کند؟! علیزاده در ادامه با اشاره به شیوه‌های آموزش موسیقی در دانشگاه افزود: پس از فراغت از دانشگاه هر چه جلوتر می‌آمدم با خودم فکر می‌کردم چرا شیوه آموزش فرق نمی‌کند؟ مطلب را در دانشگاه که محل تحقیق است ارائه می‌دهیم اما شیوه برخوردمان مکتب‌خانه‌ای است. این هنرمند گفت: روایت‌های شفاهی ایرادهای خودش را دارد.

از کسی ایراد نمی‌گیریم، سنت انتقال ردیف از قدیم وجود داشته. وقتی می‌بینیم آنچه در دانشگاه تدریس می‌شود ارتباطی به جامعه ندارد، باید فکر کنیم تکلیف این دانش‌آموخته در جامعه چیست.علیزاده با بیان اینکه جامعه ما از نظر فرهنگ‌ موسیقی، فقیرتر از ادبیات است، گفت: با اینکه ادبیات فعلی خیلی صدمه خورده اما پشتوانه قوی داریم. ما ملتی با فرهنگ و تاریخ هستیم اما برخی برنامه‌های تلویزیون بار ضدهنری دارند و برخی جراید، شما را از فرهنگ خودتان جدا می‌کنند. او گفت: موسیقی و همین زبان فارسی را که حرف می‌زنیم ملت نگه داشتند. باید کاری کنیم فرهنگ موسیقایی مردم پرورش یابد و عادی شود.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.