طرز تهیه ترشی نخود فرنگی

فرارو یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 00:47
نخود فرنگی یکی از مواد غذایی خوشمزه است که نه‌ تنها در پخت غذاهای متنوع، بلکه برای آماده کردن ترشی نیز کاربرد دارد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن ترشی نخود فرنگی، سرکه، نمک و شکر را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس زیر آن را خاموش کرده و ۱ و ¼ پیمانه آب جوشیده هم به سرکه اضافه کنید.
 
به گزارش اکالا، اجازه دهید آب و سرکه خنک شوند. نخود فرنگی‌ها را بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند؛ سپس آن‌ها را داخل شیشه بریزید و سیر خرد شده، فلفل قرمز خرد شده، ترخون و زست لیمو را روی آن اضافه کنید.
 
روی کل مواد محلول سرکه و آب را بریزید تا کاملا روی آن‌ها را بپوشاند. در شیشه را ببندید و آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید بعد از ۲ هفته ترشی شما آماده است.
 
رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشی نخود فرنگی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نخود فرنگی ۱ پیمانه
نمک ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ پیمانه
آب ۱ و ¼ پیمانه
سیر ۴ حبه
زست لیمو ۱ قاشق غذاخوری
ترخون تازه ۲ ساقه
بذر شوید ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز تند خرد شده ۱ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: نخود فرنگی‌ها را آماده کنید

در همان ابتدای کار لازم است به سراغ نخود فرنگی‌ها بروید.
 
اگر نخود فرنگی‌ها تازه هستند و غلاف آن‌ها کوچک و نرم است، نیازی نیست که حتما نخودها را از غلاف خارج کنید؛ تنها ابتدا و انتهای هر غلاف را ببرید.
 
اگر غلاف کمی ضخیم است می‌توانید برشی سطحی هم روی پوسته غلاف نخود فرنگی ایجاد کنید تا آن را کمی نازکتر کند.
 
اگر غلاف نخود فرنگی‌ها سفت و چوبی است، نخود فرنگی‌ها را از غلاف خارج کرده بشویید و اجازه دهید کاملا آبشان برود و خشک شوند.

مرحله دوم: سرکه، شکر و نمک را بجوشانید

در یک قابلمه سرکه را با شکر و نمک ترکیب کنید. اجازه دهید این ترکیب به جوش بیاید، سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
 
علاوه بر این مقداری آب بجوشانید و وقتی آب به جوش آمد ۱ و ¼ پیمانه از آن را به ترکیب سرکه اضافه کنید.
 
اجازه دهید که سرکه و آب خنک شوند.

مرحله سوم: مواد را داخل شیشه بریزید

نخود فرنگی‌ها را داخل شیشه بریزید. ۴ حبه سیر را پوست کنده و درشت خرد کنید، سپس روی نخود فرنگی‌ها بریزید.
 
زست لیمو، ساقه ترخون، بذر شوید و فلفل قرمز خرد شده را هم اضافه کنید.
 
سپس ترکیب آب و سرکه را روی آن‌ها بریزید. آب و سرکه باید تا روی مواد را کاملا بگیرند.
 
درب شیشه را محکم ببندید و آن را در فضایی خشک و خنک قرار دهید. بعد از دو هفته ترشی نخود فرنگی شما آماده است.

ترشی نخود فرنگی با گوجه

این ترشی را می‌توان به همراه گوجه فرنگی نیز آماده کرد. برای این کار تنها کافی است یک پیمانه گوجه فرنگی پوره شده را به همراه نخود فرنگی روی حرارت بگذارید و بپزید تا آب خود را بکشد و طعم آن به خورد نخود فرنگی‌ها برود.
 
هنگامی که آب گوجه تقریبا به طور کامل کشیده شد آن را در شیشه بریزید و بقیه مراحل را مطابق آنچه که پیشتر توضیح داده شد جلو ببرید.
 
در این روش با توجه به این که نخود فرنگی با گوجه می‌پزد، مدت زمان رسیدن آن به شدت کوتاه خواهد شد و می‌توانید تا ۲ روز بعد از انداختن این ترشی در ظرف را باز کرده و از آن مصرف کنید.

ترشی نخود فرنگی سریع

اگر ترجیح می‌دهید ترشی نخود فرنگی شما زودتر برسد می‌توانید نخود فرنگی‌ها را قبل از انداختن ترشی بپزید و اجازه دهید آب آن‌ها کاملا کشیده شود، سپس با نخود فرنگی پخته این ترشی را آماده کنید.
 
در این روش مدت زمان لازم برای رسیدن ترشی نخود فرنگی به ۲ روز کاهش پیدا می‌کند.

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی نخود فرنگی

در ادامه به چند نکته مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی نخود فرنگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
 
برای هم زدن مواد یا پر کردن شیشه، از قاشق تمیز استفاده کنید.
حتما شیشه ترشی را قبل از ترشی انداختن استریل و کاملا خشک کنید.
توجه کنید که حتما ترکیب سرکه و آب جوشیده تا روی مواد را کاملا بپوشاند.
ترخون و سیر به کپک نزدن ترشی کمک می‌کنند؛ پس آن‌ها را از مواد اولیه این ترشی حذف نکنید.
اجازه دهید همه مواد بعد از شست‌وشو کاملا خشک شوند، توجه کنید که حتی میزان بسیار کمی از رطوبت هم می‌تواند باعث ایجاد کپک شود.
بعد از بستن در شیشه ترشی آن را وارونه کنید تا مطمئن شوید کامل بسته شده و آب پس نمی‌دهد، زیرا در غیر این صورت ممکن است هوا بکشد و کپک بزند.
 
 

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.