به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون وزنهبرداری، مریم ایلکا نایب رئیس بانوان فدراسیون وزنهبرداری در مورد بحث استعدادیابی در فدراسیون وزنهبرداری گفت: کشور را به پنج منطقه تقسیم کردیم تا با توجه به همجواری و سطح توانمندی استانها، زمینه حضور عادلانه برای تمامی استعدادها فراهم شود. به هر استان سهمیهای برای معرفی ۶ ورزشکار در رده سنی ۱۰ تا ۱۲ سال اختصاص داده شد. این پایش بدون در نظر گرفتن دسته وزنی انجام شد.
نایب رئیس فدراسیون وزنهبرداری با تأکید بر استمرار این مسیر گفت: خروجی این طرح، شناسایی ۳۰ استعداد برتر دختر در رشته وزنهبرداری بود که در مراسمی با حضور این نونهالان در آکادمی ملی المپیک، ضمن بازدید از تصاویر قهرمانان المپیکی با فضای قهرمانی آشنا شدند تا از همان سنین پایین با انگیزه و هدفگذاری وارد این مسیر شوند. در نظر داریم این فرآیند، هر ساله تکرار شود و برای استعدادهای شناساییشده، اردوهای سهماهه در مناطق مختلف کشور برگزار شود تا ضمن سنجش توانمندیها، انگیزه لازم برای ماندگاری آنان فراهم شود.
ایلکا از تجهیز ۳۱ استان کشور به وسایل تخصصی وزنهبرداری بانوان خبر داد و گفت: برای نخستین بار در سال گذشته، دورههای مربیگری و داوری درجه دو ویژه بانوان برگزار شد و هدف ما ارتقا دانش مربیان، داوران و زمینهسازی برای اعزام آنان به رقابتهای بینالمللی در آینده نزدیک است. خوشبختانه آمار بیمهشدگان ورزشی در این رشته افزایش پیدا کرده و اطمینان خانوادهها از حضور فرزندانشان در فضایی امن، با مربیان زن متخصص و تجهیزات نسبتاً کافی، موجب شده است تا رشته سخت و فنی وزنهبرداری، مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
نایب رئیس بانوان فدراسیون وزنهبرداری تفاوت عملکردی میان ورزشکاران برخی استانها و ملیپوشان فعلی را ناشی از کمبود زیرساختها دانست و خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد مربیان آگاه، سالنهای تخصصی و تجهیزات، میتوان ظرفیتهای فنی بیشتری را به سطح تیم ملی رساند. مطمئن هستم طی پنج سال آینده، شاهد حضور پررنگ بانوان توانمند در ترکیب تیمهای ملی خواهیم بود که حاصل همین سرمایهگذاریها و پشتوانهسازیهاست.