شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو

مشرق نیوز یکشنبه 07 اردیبهشت 1404 - 10:32
 درگیری میان آمریکا و یمنی‌ها، با گذشت شش هفته پس از از سرگیری حملات واشنگتن به یمن به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به طور قابل توجهی در حال افزایش است.

سرویس جهان مشرق - سیدعبدالملک بدرالدین، رهبر جنبش انصارالله یمن، هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که طی هفته گذشته، هواپیماهای نظامی آمریکا ۲۶۰ حمله هوایی به یمن انجام داده‌اند که تعداد کل حملات از ۱۵ مارس را به ۱۲۰۰ مورد رسانده است.

بدرالدین در سخنرانی ویدیویی خود که بیش از یک ساعت طول کشید، اثربخشی حملات هوایی واشنگتن را کم‌اهمیت جلوه داد و گفت که آنها: نتوانستند قابلیت‌های نظامی ما را محدود کنند یا از عملیات در یمن جلوگیری کنند" و سوگند یاد کرد که نیروهای یمنی "در مسیر افزایش حملات" قرار دارند.

این سخنرانی چند روز پس از آن منتشر می‌شود که مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن، تهدید کرد که "شرکت‌های نفتی و تسلیحاتی آمریکایی را هدف قرار خواهد داد". این گروه همچنین تحریم‌هایی را علیه ۱۵ شرکت تسلیحاتی آمریکایی اعلام کرد که نام آنها در فهرست حامیان اشغالگری اسرائیل قرار دارد.

حملات ارتش یمن توجه افکار عمومی جهان عرب را به خود جلب کرده است، به طوری که برخی نسبت به احتمال اعمال تحریم علیه ایالات متحده تردید دارند و برخی دیگر معتقدند که این گروه ممکن است صرف نظر از "سخن در مورد تحریم‌ها، در هدف قرار دادن منافع واشنگتن در منطقه جدی باشد.

در مقابل، آمریکا این تهدیدها را نادیده گرفت و روز جمعه (۲۵ آوریل) به حملات هوایی خود علیه بیش از یک منطقه تحت کنترل انصار الله در یمن ادامه داد.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
پهپاد آمریکایی از نوع MQ-۹ Reaper در استان الجوف در شمال یمن سرنگون شد

در مقابل، خبرگزاری آسوشیتدپرس در همان روز به نقل از مقامات وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که سرنگونی سه پهپاد آمریکایی در هفته گذشته نشان دهنده پیشرفت در هدف قرار دادن پهپادها بر فراز یمن است. این مقامات گفتند که "حوثی‌ها" طی شش هفته گذشته هفت پهپاد آمریکایی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار را سرنگون کرده‌اند.

ارتش یمن بارها تأکید کرده است که توقف عملیات خود در دریای سرخ منوط به پایان یافتن " تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه است. در حالی که ایالات متحده تأکید می‌کند که حملاتش علیه ارتش یمن در صورت "توقف حملات این گروه به کشتی‌های رژیم صهیونیستی" متوقف خواهد شد.

سی‌ ان‌ ان: مرحله دوم طرح ترامپ به تعویق افتاد

سی‌ان‌ان به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد که حوثی‌های یمن مانع از توانایی ایالات متحده برای ورود به مرحله دوم عملیات علیه آنها شده‌اند، عملیاتی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مارس گذشته اعلام کرد. این عملیات پس از آن انجام شد که آنها حداقل هفت پهپاد آمریکایی را با هزینه‌ای بالغ بر میلیون‌ها دلار سرنگون کردند.

به گزارش این شبکه، این مقامات گفتند که ایالات متحده امیدوار بود ظرف ۳۰ روز به برتری هوایی بر یمن دست یابد و سیستم‌های دفاع هوایی حوثی‌ها را به اندازه کافی تضعیف کند تا مرحله جدیدی با تمرکز بر تشدید اطلاعات و شناسایی و نظارت بر رهبران ارشد حوثی‌ها با هدف هدف قرار دادن و کشتن آنها آغاز شود. با این حال، پهپادهای MQ۹ Reaper که برای این تلاش مناسب‌تر هستند، به طور مداوم سرنگون می‌شوند که نشان می‌دهد ارتش یمن در حال بهبود عملکرد خود در هدف قرار دادن پهپادها هستند.

ایالات متحده نیروی زمینی در یمن ندارد و برای ارزیابی خسارات وارده به انصار الله و ردیابی تحرکات آنها، به نظارت هوایی با استفاده از پهپادها متکی است.

به گزارش سی‌ان‌ان، یک مقام آگاه اطلاعاتی آمریکا، گفته؛ ارزیابی اخیر نهادهای اطلاعاتی، شش هفته پس از حملات هوایی ایالات متحده به یمن، تغییر چندانی در توانایی و قصد "حوثی‌ها" برای ادامه پرتاب موشک دیده نمی شود.

در ادامه گزارش سی ان ان آمده است: عملیات گسترده علیه یمن نگرانی‌هایی را در میان برخی از فرماندهان نظامی در پایگاه‌های آمریکایی در هند و اقیانوسیه برانگیخته است، که در هفته‌های اخیر از تعداد زیاد سلاح‌های دوربرد مستقر شده توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده شکایت داشته‌اند، سلاح‌هایی که در صورت جنگ با چین بسیار مهم خواهند بود.

دریاسالار سام پاپارو، فرمانده نیروهای آمریکایی هند و اقیانوسیه، اوایل این ماه (آوریل)، پس از انتقال یک گردان کامل از موشک‌های دفاع هوایی پاتریوت از اقیانوس آرام به فرماندهی مرکزی ایالات متحده، به کمیته خدمات مسلح سنا گفت: ما باید آمادگی بالای خود را حفظ کنیم و بتوانیم در صورت بروز بحران به سلاح‌هایمان دسترسی داشته باشیم.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
حمید عاصم، عضو ارشد جنبش انصار الله یمن

حمید عاصم، عضو ارشد جنبش انصار الله یمن، درباره روند این درگیری گفت: نیروهای ما چاره‌ای جز دفاع از میهن، توانمندی‌ها و زیرساخت‌های آن و بمباران اهداف راهبردی و حیاتی آمریکا در هر کجا که باشند و هر کجا که بتوانیم به آنها دست یابیم، ندارند، زیرا این حق مشروع ماست، چه اهداف نفتی باشند و چه غیر از آن."

عاصم افزود: آنچه ما انجام می‌دهیم در چارچوب حق دفاع از خود و آسیب رساندن به دشمن آمریکایی است، زیرا این کشور متجاوز به یمن است. این کشور کسی است که برای آغاز تجاوز به آب‌های سرزمینی ما آمده و تلاش می‌کند یمن را از حمایت از مردم ما در غزه و تمام فلسطین منصرف کند.

این عضو جنبش انصار الله تأکید کرد: یمن هنوز در مرحله پنجم تشدید تنش است، مرحله‌ای که با دقت بررسی شده و برای نیروهای ما راهبردی است، و پیش‌بینی کرد که در روزها، هفته‌ها و ماه‌های آینده، تا زمانی که تجاوز به غزه متوقف شود، محاصره برداشته شود و تمام مایحتاج ضروری به نوار غزه وارد شود، تنش‌ها بیشتر خواهد شد.

او ادامه داد: جهان باید بداند که جنگ بین یمن و دولت آمریکا شش هفته است که ادامه دارد و در این مدت دشمن آمریکایی از موشک‌ها، هواپیماها و کشتی‌های جنگی برای بمباران یمن استفاده کرده است.

او افزود: ما از نیروهای خود برای دفاع از میهن خود استفاده می‌کنیم، کشتی‌های جنگی و ناوشکن‌های آمریکایی را بمباران می‌کنیم و به سرزمین‌های اشغالی موشک می‌فرستیم. ما تشدید تنش را با تشدید تنش پاسخ خواهیم داد.

عاصم در پیام خود به دولت آمریکا گفت: اقدامات فراتر از تهدیدات رفته است و سرنگونی هواپیماهای جاسوسی آمریکایی در آسمان یمن و بمباران ناوهای هواپیمابر، گواه روشنی بر این موضوع است.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
محمد الصمادی، کارشناس نظامی اردنی

کارشناس نظامی: موشک‌های ارتش یمن به هدف خود می‌رسند

سرلشکر محمد الصمادی، کارشناس نظامی اردنی، اظهار داشت که موشک‌های یمن به هدف مورد نظر خود دست می‌یابند و ترافیک هوایی فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو را مختل می‌کنند، میلیون‌ها نفر را به پناهگاه‌ها می‌فرستند و باعث ایجاد وحشت، رعب و وحشت در رژیم صهیونیستی می‌شوند.

الصمادی در گفتگو با شبکه الجزیره افزود: رهگیری موشک یمنی با سردرگمی آشکاری همراه بود، زیرا مشخص بود که سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی در شناسایی زودهنگام آن تأخیر داشته است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که آژیرهای حمله هوایی در تقریباً ۳۰۰ شهر و شهرستان فلسطین اشغالی به صدا درآمد، در حالی که شبکه ۱۲ این رژیم از شناسایی پرتاب یک موشک بالستیک از یمن خبر داد و اعلام کرد: این موشک در خارج از حریم هوایی سرزمین‌های اشغالی رهگیری و منهدم شده است.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
موشک فلسطین ۲، قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی را از بین برد

به گفته الصمادی، موشک‌های ارتش یمن سرعت شیرجه بالایی دارند، به ویژه موشک "فلسطین ۲" که از قدرت مانور بالایی برخوردار است و می‌تواند از سامانه‌های دفاع هوایی فرار کند.

او در پایان گفت که حملات هوایی و دریایی اخیر آمریکا نتوانسته توانایی‌های موشکی راتش یمن را خنثی کند و خاطرنشان کرد که از زمان از سرگیری جنگ ارتش اشغالگر علیه نوار غزه، ۱۹ موشک بالستیک از یمن شلیک شده است.

این کارشناس نظامی اظهار داشت که سامانه‌های موشکی و پهپادی ارتش یمن در مناطق وسیعی و در زیر یک رشته‌کوه مستقر هستند و معتقد است که بمب‌افکن‌های استراتژیک و موشک‌های تاماهاوک آمریکایی نتوانستند به آنها برسند یا آنها را نابود کنند.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
عدنان الجبرینی، روزنامه‌نگار یمنی

چند سناریو

همزمان با ادامه تشدید تنش‌ها بین واشنگتن و حوثی‌ها، عدنان الجبرینی، روزنامه‌نگار و متخصص امور نظامی، سه سناریوی احتمالی را برای آینده درگیری‌ها بین دو طرف پیش‌بینی می‌کند:

سناریوی اول این است که آمریکا رویکرد فعلی خود را برای کارآمدتر شدن و درک شیوه‌های کار و تاکتیک‌های ارتش یمن توسعه دهد. بنابراین، این اقدامات تا زمانی که این گروه به طور مؤثر تضعیف شود، ادامه خواهد یافت و این امر نیاز به زمان دارد و اگر هم حاصل شود، نتایج موقتی خواهد بود و انصار الله برخی از قابلیت‌هایی را که تهدیدی مداوم محسوب می‌شوند، بازسازی خواهد کرد.

در مورد سناریوی دوم، الجبرینی معتقد است که واشنگتن ممکن است نتایج حملات خود را دوباره ارزیابی کند و به این نتیجه برسد که پیگیری یک عملیات هوایی و زمینی ترکیبی، با مشارکت نیروهای محلی یمن که نه سال قبل از جنگ غزه منتظر چنین فرصتی بوده‌اند، ضروری است.

در سناریوی سوم، الجبرینی انتظار دارد که عملیات بین دو طرف با یک توافق منطقه‌ای که شامل آتش‌بس در غزه نیز می‌شود، متوقف شود و به این ترتیب توجیه اصلی انصار الله برای اعلام رسمی توقف عملیاتشان از بین برود.

الجبرینی در ادامه گفت: آمریکا ممکن است ترجیح دهد عملیات خود را متوقف کند و بعداً به شیوه‌ای کارآمدتر بازگردد. او خاطرنشان می‌کند که: این مسیر با موانعی روبرو است که مهمترین آنها این است که "اسرائیل" چگونه تسویه حساب خود با انصار الله را، صرف نظر از آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، بررسی خواهد کرد.

افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو

طبق گزارش‌های رسانه‌های رژیم صهیونیستی، به ویژه شبکه ۱۲، هفته‌های اخیر شاهد افزایش همکاری‌های دفاعی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، در بحبوحه افزایش حملات موشک‌های بالستیک از یمن به سمت فلسطین اشغالی، بودیم.

رژیم صهیونیستی علاوه بر سامانه‌های آمریکایی THAAD که اخیراً به این رژیم تحویل داده شده است، به مجموعه‌ای پیشرفته از سامانه‌های دفاعی، از جمله سامانه‌های Arrow ۲ و Arrow ۳ که برای رهگیری موشک‌ها در ارتفاعات بالا و در فضای بیرونی طراحی شده‌اند، متکی‌اند.

همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که واشنگتن با انتقال یک سامانه تاد اضافی به همراه دو سامانه پاتریوت، "چتر دفاع هوایی" رژیم صهیونیستی را تقویت کرده است. این اقدام در چارچوب محافظت از این رژیم در برابر تهدیدات منطقه‌ای، در زمانی که عملیات نظامی در نوار غزه رو به افزایش و تنش‌های منطقه‌ای در حال گسترش است، صورت می‌گیرد.

از سوی دیگر، فرماندهی مرکزی آمریکا (CENTCOM) نقش محوری در هماهنگی کار سامانه های پدافند هوایی در منطقه ایفا می‌کند و رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۱ اکنون در محدوده عملیاتی آن قرار دارد.

سنتکام داده‌های اطلاعاتی و راداری ۲۱ کشور در خاورمیانه و آسیای مرکزی را ادغام می‌کند تا تصویری جامع از تهدیدها ایجاد کند و در مورد واکنش‌های مناسب، تصمیمات فوری بگیرد.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
دیدار ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده مرکزی آمریکا "سنتکام" با ایال زمیر رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی

این افشاگری‌ها سوالاتی را در میان تحلیلگران در مورد ماهیت نقش رژیم صهیونیستی در این جنگ که واشنگتن علیه انصار الله به راه انداخته است، برانگیخته است. تحلیل‌ها متفاوت است، برخی به نقش پیشرفته اطلاعاتی و فنی اشاره می‌کنند، در حالی که برخی دیگر دخالت مستقیم رژیم صهیونیستی در برخی عملیات‌ها را چه از طریق ارائه داده‌های دقیق هدف و چه حتی از طریق پشتیبانی مشترک لجستیکی و عملیاتی، رد نمی‌کنند.

ییشای بار-یوسف، خبرنگار شبکه تلویزیونی کان رژیم صهیونیستی، گزارش داد: تل آویو درباره مورد میزان مشارکت خود در جنگ به فرماندهی آمریکا علیه انصار الله سکوت کرده است. با این حال، او به همکاری اطلاعاتی بی‌سابقه‌ای میان واشنگتن و تل‌آویو، به ویژه در مورد تبادل اطلاعات برای تعیین اهداف در یمن، اشاره کرد.

خبرنگار صهیونیست اشاره کرد که رژیم اشغالگر، اگرچه رسماً هیچ نقش مستقیمی در عملیات نظامی اعلام نکرده است - به طور فعال در پشت صحنه مشارکت دارد و اطلاعات دقیقی را در اختیار ارتش آمریکا قرار می‌دهد که به شناسایی دقیق مکان‌های هدف و نقشه‌های ارتش یمن کمک می‌کند.

در همین زمینه، این روزنامه‌نگار صهیونیست به گزارشی که توسط وال استریت ژورنال منتشر شده است، استناد کرد که به نقل از مسئولان صهیونیست گفته: "اسرائیل" اطلاعاتی را در اختیار ایالات متحده قرار داده است که به عملیات ترور در داخل خاک یمن کمک کرده است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، اطلاعات ارائه شده توسط "اسرائیل" مبتنی بر یک منبع اطلاعاتی مخفی در داخل یمن بوده و نیروهای انصار الله را به عنوان اهداف مستقیم این حمله معرفی کرده است. با این حال، این عملیات پس از فاش شدن جزئیات، به یک رسوایی سیاسی منجر شد و شرمساری قابل توجهی را برای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به همراه داشت.

در چارچوب این تحولات، گزارشی که توسط روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت منتشر شد، فاش کرد: "اسرائیل" محموله‌های بزرگی از سلاح‌های آمریکایی را دریافت کرده است که هدف از آنها تکمیل ذخایر ارتش پس از نزدیک به ۱۸ ماه جنگ مداوم در جبهه‌های مختلف، به ویژه نوار غزه، بوده است.

طبق گزارش این روزنامه اسرائیلی، این محموله‌ها شامل بیش از ۳۰۰۰ واحد مهمات برای نیروی هوایی اسرائیل است که به عنوان بخشی از آمادگی‌ها برای ادامه عملیات نظامی در غزه و به عنوان بخشی از عملیات آمریکا علیه یمن اشاره داشت که منعکس کننده چشم‌انداز پیچیده نظامی در منطقه و اهداف همپوشانی واشنگتن و تل آویو است.

شکست سنگین آمریکا در یمن؛ ۱۲۰۰ حمله هوایی بی‌نتیجه!/ انصارالله هشدار داد: حملات ما به منافع آمریکا تشدید می‌شود!/ افزایش هماهنگی‌های اطلاعاتی میان واشنگتن - تل آویو
محموله سلاح‌های آمریکایی ارسالی به رژیم صهیونیستی

به گفته یوآو زیتون، خبرنگار امور نظامی این روزنامه، دولت آمریکا فوریه گذشته یک قرارداد تسلیحاتی بزرگ با "اسرائیل" به ارزش ۷.۴۱ میلیارد دلار را تصویب کرد. این معامله شامل مهمات هدایت‌شونده، بمب‌ها و تجهیزات نظامی مختلف می‌شود. کنگره از طریق آژانس همکاری امنیتی دفاعی پنتاگون از این توافق مطلع شد.

خبرنگار گفت، او اشاره کرد که این توافق با هدف حفظ توانایی "اسرائیل" در دفاع از خود انجام شده است و توضیح داد: "اسرائیل" بخشی از پول کمک‌های نظامی آمریکا را برای خرید این سلاح‌ها استفاده خواهد کرد که به عنوان بخشی از هماهنگی نظامی مداوم بین دو طرف، در خدمت منافع ایالات متحده در خاورمیانه نیز خواهد بود.

از سوی دیگر، دنی سیترینوویچ، کارشناس مسائل غرب آسیا و یمن در موسسه مطالعات امنیت در دانشگاه تل آویو، معتقد است که هفته‌های اخیر شاهد تغییر محسوسی در ماهیت کارزار نظامی علیه یمنی‌ها، به ویژه از سوی ائتلاف به فرماندهی آمریکا، بوده‌ایم.
او اشاره می‌کند که این تغییر در دو جنبه اصلی آشکار می‌شود: اول، تشدید قابل توجه سرعت عملیات است و دوم، تمرکز بر هدف قرار دادن سایت‌های زیرزمینی مورد استفاده برای تولید و عملیات سلاح، با هدف مختل کردن قابلیت‌های این گروه و مختل کردن ساختار عملیاتی آن.

او تاکید می کند: نتایج این حملات همچنان پیچیده است و بعید است که به توقف کامل حملات یمنی ها به "اسرائیل" یا تنگه باب المندب منجر شود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.