به گزارش رکنا، وبسایت سایتِکدیلی در گزارشی نتیجهای شگفتانگیز از یک پژوهش علمی منتشر کرده است. دانشمندان مؤسسه ملی سلامت (NIH) آمریکا و دانشگاه آکسفورد انگلیس اعلام کردند که افراد با انجام روزانه فعالیتهای سبک تا متوسط، در مقایسه با کسانی که سبک زندگی کمتحرک دارند، به میزان قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار میگیرند.
این تحقیق یکی از اولین مطالعاتی است که به طور دقیق ارتباط میان فعالیت بدنی سبک، از جمله انجام کارهای ساده روزمره خانه و خارج شدن برای انجام امور روزانه، و کاهش خطر ابتلا به سرطان را بررسی کرده است.
در این پژوهش، بیش از ۸۵ هزار نفر که میانگین سن آنها ۶۳ سال بود شرکت داشتند. برای اندازهگیری دقیق فعالیتهای روزانه، از دستگاه شتابسنج (Accelerometer) استفاده شد که به مچ دست افراد بسته شد. این دستگاه کمک کرد تا شدت فعالیتها، تعداد گامهای روزانه و کل فعالیتهای بدنی شرکتکنندگان در طول یک هفته ثبت شود.
پس از میانگین ۵.۸ سال، وضعیت سلامتی افراد شرکتکننده مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که ۲ هزار و ۶۳۳ نفر از آنها به یکی از ۱۳ نوع سرطان تشخیص داده شده مبتلا شدهاند. کسانی که بیشترین میزان فعالیت بدنی روزانه را داشتند، در مقایسه با افراد با کمترین میزان فعالیت، ۲۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان بودند.
طبق یافتهها، تعداد گامهای روزانه افراد، نه سرعت انجام آنها، تأثیر چشمگیر بر کاهش خطر ابتلا به سرطان داشت. برای مثال، کسانی که روزانه ۷ هزار گام برمیداشتند، ۱۱ درصد کمتر و کسانی که ۹ هزار گام روزانه داشتند، ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر قرار داشتند. این کاهش خطر برای افرادی که بیش از ۹ هزار گام در روز برمیداشتند، ثابت باقی ماند.
دانشمندان توصیه کردند افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند با افزودن پیاده روی به برنامه روزانهشان، حتی با هر سرعتی، میتوانند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهند.