به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مردانی فوقتخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن ابراز همدری با آسیبدیدگان حادثه بندرعباس با تاکید بر اینکه سازمان انتقال خون برای اطمینان از سلامت خونهای اهداشده، آنها را غربالگری میکند اظهار کرد: بخشی از سلامت خون برای اهدا، صداقت اهداکننده است بنابراین افرادی که رفتارهای پرخطر جنسی دارند، قبل اهدای خون با پزشک مشورت کنند.
وی اضافه کرد: مبتلایان به بیماریهای خونی مثل هپاتیت ب، هپاتیت سی، ایدز، سفلیس و مالاریا، منع اهدای خون دارند.
دکتر مردانی با اشاره به اینکه به نظر میرسد منعی برای اهدای خون در بیماران مبتلا به hpv وجود ندارد اضافه کرد: تنها راه انتقال hpv رفتار پر خطر جنسی است بنابراین این ویروس از طریق خون و فرآوردههای خونی منتقل نمیشود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه کادر درمان بدون هیچ مشکلی میتوانند خون اهدا کنند، اضافه کرد: مبتلایان به فاویسم هم حتما در فرم اهدا قید کنند که به این بیماری مبتلا هستند.
وی با اشاره به اینکه منع اهدای خون به دلیل انجام تاتو دائمی نیست، گفت: افراد با سابقه انجام تاتو (خالکوبی) حداقل شش ماه از اهدای خون معاف هستند.
این فوقتخصص بیماریهای عفونی دانشگاه به سن مناسب اهدای خون اشاره کرد و ادامه داد: سن مناسب بین 18 تا 65 سال است و مردان هر سه ماه یکبار و زنان هر چهارماه یکبار میتوانند خون اهدا کنند.
دکتر مردانی با اشاره به اینکه خونی که اهدا میشود در نجات جان هموطنان عزیزمان کمککننده است اضافه کرد: در بعضی از بحرانها مثل حادثه دلخراش دیروز بندرعباس، نیاز به خون و فرآوردههای خونی بسیار بیشتر است.
وی اضافه کرد: قربانیان حوادث ترافیکی، نوزادانی که نارس به دنیا میآیند، مادرانی که زایمان سخت دارند و مبتلایان به سرطان و تالاسمی به خون و فرآوردههایی خونی نیاز دارند.